Hansgrohe Raindance handdouches

Veelgestelde vragen – onze antwoorden

Online-lexicon met vaak gestelde vragen

Techniek is soms onberekenbaar. Gebruiksaanwijzingen kennen hun beperkingen. Ook al doet Hansgrohe zijn uiterste best om alles begrijpelijk te formuleren en probleemloos te laten werken, toch duiken er soms nog vragen op. Krijgt u een kraan niet goed gemonteerd of een douche niet ontkalkt? Om zo snel mogelijk hulp te bieden, hebben we vaak gestelde vragen in onze tips samengevat. Kies de gewenste categorie en het thema waarover u meer wilt weten.

Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u te allen tijde contact met ons opnemen via de technische service

Afvoersystemen

Welke afvoer wordt voor douchesysteem XXL aanbevolen?

Voor de waterafvoer van bijvoorbeeld een grote hoofddouche wordt gebruik van de afvoer RainDrain XXL (Art. 60067000) aanbevolen. Conform EN 274 bedraagt de afvoercapaciteit 51 liter/minuut.

Accessoires

De Lotiondispenser geeft geen lotion meer. Wat kan ik doen?

Doordat het pompje langere tijd niet gebruikt is, kan de lotion in het pompje uitgedroogd en hard geworden zijn. Reinig het pompje van de lotiondispenser door het in warm water te leggen en daarna te spoelen.

Hoe kun je de bevestiging van de accessoires uit de Axor collecties Axor Terrano, Axor Carlton, Axor Citterio, Axor Citterio M, Axor Montreux, Axor Uno² of Axor Uno demonteren?

De wandhouders van de accessoires (onder andere Axor Carlton, Axor Citterio, Axor Citterio M, Axor Montreux en Axor Uno²) kunnen gedemonteerd worden door met een smal voorwerp, bijv. een inbussleutel SW 2, door het boorgat de stift in te drukken en tegelijkertijd de wandbevestiging naar voren eraf te trekken.

Kranen

De opbouwmengkraan lekt bij de aansluitingen. Wat kan de oorzaak zijn?

Voor de montage van de mengkraan moet er op gelet worden, dat de S-aansluitingen ter compensatie van verschillende maten spanningsvrij gemonteerd en de vastgelegde montagematen werden aangehouden. Het is absoluut noodzakelijk om originele afdichtingen te gebruiken; beschadigde afdichtingen moeten indien nodig worden vervangen.

Elektronische kraan: Hoe kan ik de reinigingsmodus van de kraan activeren, zodat de sensor niet geactiveerd wordt en bijv. de wastafel kan worden schoongemaakt?
De activering van de reinigingsmodus staat beschreven in de montagehandleiding die bij het product is geleverd of in de elektronische onderdelencatalogus kan worden gedownload.
De keukenmengkraan lekt onderaan de draaibare uitloop. Wat zou een mogelijke oorzaak kunnen zijn?

De afdichtingen onderaan de draaibare uitloop van de kraan zijn verontreinigd resp. beschadigd. De nodige montagestappen ter vervanging van de afdichtingen vindt u terug in de desbetreffende montagehandleiding die bij het reserveonderdeel wordt geleverd. Zorg ervoor dat de gleufringen van de afdichtingsset niet te veel worden ingevet.

Uit de keukenmengkraan met uittrekbare vuistdouche / uittrekbare uitloop komt nog maar weinig water. Wat kan ik doen?

Tussen uittrekslang en uittrekbare vuistdouche zit een kleine zeef, die in de aansluitnippel van de uittrekbare vuistdouche is gestoken. Haal die eruit met een spits voorwerp, maak hem schoon en plaats hem weer terug.

Bij de Axor Steel vuistdouche lopen beide straalsoorten tegelijk. Hoe kun je dit oplossen?
Wisselt u de vuistdouche uit, zelf repareren is niet mogelijk. Het juiste artikelnummer voor de vuistdouche vindt u in de montagehandleiding.
Keukenmengkraan: Bij de AX Starck keukenmengkraan 10820XX0 lekt er rond de greephendel steeds weer water resp. ontstaan er luchtbelletjes. Hoe kan ik dit verhelpen?
Vermoedelijk gaat het alleen om water dat zich bij het bedienen met natte handen in het gedeelte van de greephendel ophoopt. Vooral als er warm water stroomt, zet de greep uit en ontsnapt het water hieruit in de vorm van zichtbare belletjes. Verwijder het overtollige water het liefst met een katoenen doekje uit de spleet.
De draaibare uitloop van de keukenmengkraan is niet waterdicht. Wat kan ik doen?

Als na het openen van de kraan water uit de onderkant van de uitloop komt, moet u de dichtingen van de draaibare uitloop vervangen. De vervanging van de dichtingen wordt bij de verschillende keukenmengkranen anders uitgevoerd, de juiste wijze leest u in de meegeleverde montagehandleiding of in de Hansgrohe onderdelencatalogus. De oorzaak voor het niet waterdicht zijn van de dichtringen is afhankelijk van de waterkwaliteit.

Hoe kan de keukenmengkraan Variarc met uittrekbare vuistdouche worden omgeklapt als het raam geopend moet worden?

Pak de keukenmengkraan vast bij de basis (let op: niet bij de uitloop!), trek deze verticaal naar boven en leg de kraan opzij op het werkblad (op een doek of iets dergelijks).

Hoe werkt de elektronische keukenmengkraan HG PuraVida 15805XX0?

De werking van deze keukenmengkraan wordt in deze video getoond.

Kogelmengtechniek: Moet bij service aan het kogelmengsysteem de mengkogel worden vervangen?
Het vervangen van de mengkogel van roestvrijstaal is niet noodzakelijk. Mogelijke afzettingen kunnen eenvoudig, bijv. met een kunststofreinigingsdoekje van de kogel worden gehaald.
De mengkraan van een drukloze boiler druppelt tijdens het opwarmproces. Wat kan ik doen?

Om te zorgen dat er tijdens het opwarmen in de drukloze boiler geen overdruk ontstaat, loopt er wat lekwater uit de uitloop. Dit heeft een fysische oorzaak en vormt geen productgebrek, die reden is tot vervanging van de kraan of een reclamatie.

Mijn kraan of douche druppelt na, wat kan ik doen?

Als een kraan of douche wordt uitgezet, is het fysiek onvermijdelijk dat deze kort nadruppelt. Het is dus geen mankement dat vervanging van het product vereist of reden is voor een reclamatie.

Bij de badkamerkraan gaat de omsteller niet automatisch terug naar zijn uitgangspositie. Wat te doen?

De O-ring of de kleplichter van de omsteller is vervuild of ontvet. Beide moeten - indien nodig - gereinigd en met siliconevet gesmeerd worden.

Door de wastafelmengkraan stroomt nog maar weinig water. Wat kan ik doen?

Oorzaak van de geringe doorstroomhoeveelheid kan een vervuilde perlator zijn. In deze video wordt de reiniging nader beschreven

Kan ik de straalhoek van de waterstraal bij een wastafelmengkraan van Hansgrohe bijstellen?

Hansgrohe levert optioneel een zwenkbare standaardperlator (art.-nr.: 95400000) met buitenschroefdraad M24x1. Hiermee kan de waterstraal aan alle zijden ongeveer 8° worden versteld. Vervanging en werking worden in deze video getoond.

Aanschaf van Hansgrohe producten

Kun je de producten ergens vrijblijvend uitproberen?

In de Hansgrohe Aquademie laten we u een selectie van de actuele producten en collecties van de merken Hansgrohe en Axor zien. In de Showerworld heeft u de mogelijkheid, de douchebelevenis met Hansgrohe producten zelf uit te proberen en er uitvoerig van te genieten. Bij sommige sanitairshowrooms kunt u Hansgrohe producten ook live beleven. Kies in het dealer zoeksysteem voor Hansgrohe XXL partners of neem contact met ons op voor een adres bij u in de buurt.

Waar kan ik Hansgrohe producten kopen?

U kunt onze producten direct via de lokale speciaalzaak kopen. Een fabrieksverkoop is er niet.

Waar krijg ik folders?

Folders over Hansgrohe producten kunt u direct op onze website downloaden of via het bestelformulier aanvragen.

Wat kosten Hansgrohe producten?

U kunt Hansgrohe producten direct via de lokale speciaalzaak kopen. Daar krijgt u ook prijsinformatie.

Hoe lang kunnen reserveonderdelen na uitlopen van een artikel nog worden gekocht?

Wij garanderen dat reserveonderdelen nog tien jaar na uitlopen van het betreffende product gekocht kunnen worden.

Douches, douchehouders en douchesets

Hoe monteer ik een glijstang in de hoek?

De montagestappen van een hoekmontage worden in deze video getoond.

Tegelopvulling: Waarvoor dient het langwerpige kunststof schijfje dat bij de douchesets is bijgesloten?
Niet alle badkamers zijn tot aan het plafond betegeld. Hierdoor is het in sommige gevallen noodzakelijk om de tegeldikte te compenseren. Bij niet tot aan het plafond betegelde badkamers kan door middel van het opvulschijfje de tegeldikte worden gecompenseerd. Het schijfje kan indien nodig ook gestapeld worden toegepast.
Uit de handdouche komt sinds kort nog maar weinig water. Wat kan ik doen?

Oorzaak van de geringe doorstroomhoeveelheid kan een vervuilde zeefafdichting zijn. In deze video wordt de reiniging beschreven. Mogelijk is ook de douche zelf verkalkt. Een instructie voor het vakkundig ontkalken ontvangt u in deze video.

Waar moet de houder voor de handdouche op het bad gemonteerd worden?

De handdouche moet gemakkelijk bereikbaar zijn. Je moet zittend je haren kunnen wassen zonder de handdouche in de hand te hoeven nemen.

De watervalstraal van de hoofddouche komt onregelmatig uit de douche. Er is geen mooi straalpatroon. Wat kan ik doen?

Reinig de opening van de schwallstraal, bij voorkeur met behulp van een plastic spatel. Draai de kraan open en steek de spatel in de opening van de schwallstraal. Alle eventuele vuilafzettingen worden onmiddelijk weggespoeld.

Mijn kraan of douche druppelt na. Wat kan ik doen?

Als een kraan of douche wordt uitgezet, is het fysiek onvermijdelijk dat deze kort nadruppelt. Het is dus geen mankement dat vervanging van het product vereist of reden is voor een reclamatie.

Kan de stijgbuis bij de Showerpipes van Hansgrohe ook worden ingekort?

Al naargelang het model kunnen de stijgbuizen bij behoefte aan de ruimtesituatie aangepast en indien nodig ingekort worden. Bij ronde stijgbuizen is het inkorten principieel mogelijk. Bij rechthoekige stijgbuizen zijn verschillende lengtes verkrijgbaar. Voor meer informatie verwijzen we naar de bijgesloten montagehandleiding.

Waarom moet er een zeefafdichting tussen doucheslang en handdouche worden ingebouwd?

De zeefafdichtingen, die bij elke handdouche zitten, mogen niet door normale afdichtingen worden vervangen. Anders wordt vuil, dat in de zeef eruit wordt gefilterd, in het mechanisme van de douchekop gespoeld. Dit leidt tot uitvallen van de reinigingsfunctie QuickClean of verstopt raken van de sproeiers.

Kan de reserveschuif Unica`D ook bij oudere glijstangen worden gemonteerd?
De reserveschuif kan in principe bij alle Unica`D glijstangen worden ingezet.

Douchesystemen

Ik wil een Showerpipe monteren maar de badkamer is niet tot helemaal boven betegeld. Bestaat daar een oplossing voor?

Voor Showerpipes is een opvulschijfje verkrijgbaar, dat 7 mm verschil compenseert. Voor het betreffende artikelnummer verwijzen we naar de montagehandleiding.

Garantie en vrijwaring

Komt de fabrieksgarantie op het product bij vervanging van serviceonderdelen te vervallen?
Voorwaarde voor het intact laten van onze garantievoorwaarden is onder andere de vakkundige inbouw van het product. Hoe reserveonderdelen vakkundig moeten worden vervangen, staat in de servicehandleiding beschreven. Meer informatie hierover hebben wij in onze garantievoorwaarden opgenomen.
Hoe lang is de garantie op Hansgrohe producten?

Principieel heeft de koper van een product voor een bepaalde duur een reclamatie op de verkoper. Aangezien Hansgrohe zijn producten uitsluitend via een drieledig distributiekanaal, d.w.z. via groothandel en speciaalzaak aan zijn klanten verkoopt, ontstaat voor de klanten in eerste instantie een reclamatie op de speciaalzaak, d.w.z. op de verkoper, maar niet op de fabrikant. Neem in geval van reclamaties a.u.b. contact op met het verkooppunt van uw product.

Tot wie richt ik me bij klachten?

Hansgrohe verkoopt zijn producten uitsluitend via de groothandel en speciaalzaken aan zijn klanten (het zogenaamde drieledige distributiekanaal). Daarom ontstaat voor de klant in eerste instantie een reclamatie op de speciaalzaak / verkoper, maar niet op de fabrikant. Neem in geval van klachten a.u.b. contact op met het verkooppunt van uw product.

Biedt Hansgrohe behalve de wettelijke garantie nog een vrijwillige garantie?

Hoogste kwaliteit is een elementair onderdeel van de Hansgrohe bedrijfsfilosofie. Daarom bieden wij consumenten een fabrieksgarantie van vijf jaar op onze producten. Voorwaarden en details van deze garantie vindt u in de garantievoorwaarden

Reiniging en onderhoud

Hoe reinig ik mijn Hansgrohe producten correct?

Hoe de glans van de Hansgrohe producten en hun werking lange tijd behouden blijven, hebben we compact samengevat: naar het reinigingsadvies.

Over het algemeen geldt:

  • Gebruik geen reinigingsmiddelen die zoutzuur, mierenzuur, chloor of azijnzuur bevatten, deze kunnen ernstige schade veroorzaken
  • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, gereedschappen of hulpmiddelen zoals schuursponsjes of microvezeldoeken
  • Houdt u aan de aanbevolen dosering van het reinigingsmiddel. De maximale inwerkingstijd van 10 minuten níet overschrijden.
  • Sproei reinigingsmiddelen nooit direct op de materialen (kraan, douche, accessoires, afvoeren, etc.)
  • Spoel na het schoonmaken kraan of douche grondig af met schoon water   
Kan een complete hoofddouche in de vaatwasser worden gestopt?
De kunststof onderdelen van de douchekop zijn niet bestand tegen de hoge temperaturen in de vaatwasser. Alleen de straalplaat van metaal is hiertegen bestand. In de bijgevoegde montagehandleiding is de exacte handelwijze duidelijk weergegeven.

Overigen

Waar kan ik de Onderdelencatalogus, 2D/3D tekeningen en montagehandleidingen van producten vinden?

Informatie over onderdelen en technische publicaties als 2D/3D tekeningen, montagehandleidingen of onderhoudsinstructies kunt u vinden op Hansgrohe PRO - de website voor onze professionele doelgroep. De website biedt een uitgebreide productcatalogus, badkamerplanning, tips en adviezen voor verkoopgesprekken, planning en installatie en nog veel meer informatie voor de professional.

Naar Hansgrohe PRO - de website voor professionals
Naar de online onderdelencatalogus

Thermostaten en regelaars

De greep van de stop-/omstelkraan aan de thermostaat loopt stroef. Hoe kan dit probleem worden opgelost?

Voor stroefheid zijn meerdere oorzaken mogelijk. Zo kan bijvoorbeeld aanslag op de afdichtvlakken voor een stroeve werking zorgen. Vervang het onderdeel a.u.b. conform de bijgevoegde montagehandleiding. Meer informatie vindt u in onze elektronische onderdelencatalogus.

De drukknop van de veiligheidsblokkering van de thermostaatgreep klemt. Hoe kan ik dit verhelpen?
Vermoedelijk is alleen de drukknop verkalkt of de veer defect. Reinig de veer en drukknop en vet deze lichtjes in. Zo nodig moeten de componenten worden vervangen. Het reserveonderdeelnummer vindt u in de montagehandleiding of in de online-onderdelencatalogus.
Bij de ShowerSelect c.q. ShowerTablet kan de knop na de montage niet worden ingedrukt resp. functioneert de knop niet.

Bij de montage van de mengkraan werd de groene veiligheidsklem van de kraan niet verwijderd. Demonteer de zichtbare componenten en verwijder de klem.

Mogelijk werd de afdichting tussen knop en rozet niet ingevet. Smeer de afdichting lichtjes met siliconenvet.
Kan ik bij de ShowerSelect-producten de waterhoeveelheid instellen?
De waterhoeveelheid is bij de ShowerSelect producten niet instelbaar. Met de nieuwe Raindance Select handdouches heeft u de mogelijkheid om te kiezen tussen een zachte of harde straal. Als bijzonder waterbesparende oplossing staan een groot aantal EcoSmart handdouches ter beschikking. Bij hoofddouches staat over het algemeen het doucheplezier op de voorgrond. De hoofddouches zijn daar in hun doorstroomhoeveelheid op afgesteld.
Bij de reservegreep voor mijn inbouw-thermostaatkraan ontbreekt de bevestigingsschroef. Hoe monteer ik de greep op de juiste manier?

Sinds 2012 worden de thermostaatgrepen vastgeklikt. De bevestigingsschroef is daarmee komen te vervallen. Vastgeklikte grepen hoeven enkel opgestoken te worden en kunnen op elk gewenst moment met een stevige ruk weer gedemonteerd worden.

Hansgrohe maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Je kunt alle cookies accepteren of het gebruik van cookies zelf aanpassen en onze verklaring omtrent de bescherming van persoonsgegevens inzien.

   

Ik accepteer alle cookies

Apps & services voor tablets

Nu ontdekken