Axor LampShower designed by Nendo

Flash Player hier downloaden

Nendo – grenzen tussen badkamer en woongedeelte vervagen

Achter de speels-humoristische ontwerpen van de Japanse designstudio Nendo schuilt architect Oki Sato. „Mijn designs zijn altijd ingetogen en minimalistisch, maar niet koud“, zegt de Canadees van geboorte over zijn creatieve concept. „Uitgangspunt zijn altijd de verhalen achter het object.“ Daardoor zorgt hij steeds weer voor bijzondere momenten. Want Nendo speelt graag met grenzen en houdt van kleine verrassingsmomenten. Tegelijkertijd moeten de producten intuïtief te begrijpen zijn.

Nendo interpreteert vertrouwde voorwerpen op losse wijze opnieuw en plaatst ze in een verrassende context. Dit geldt ook voor de met Axor ontwikkelde LampShower, die op ongewone wijze water en licht met elkaar verbindt. Grenzen tussen de badkamer en andere woonvertrekken vervagen. Net als bij zijn ShowerProducts voor Axor werkt Nendo veelvuldig met optische effecten en transparantie. Nonchalance en humor als vormgevingsprincipe worden in vormgeving en materiaal uitgedrukt.

De designer en architect Oki Sato is een rijzende ster aan het firmament van de internationale designerscene. Oki Sato is in 1977 in Toronto geboren. In 2002 richtte hij Studio Nendo op in Tokio. Al in 2005 vond er een uitbreiding plaats naar Milaan en slechts een paar jaar later, in 2012, werd Oki Sato door de internationale style-tijdschriften Elle decor en Wallpaper bekroond tot 'Designer of the year'. De lijst met gerenommeerde merken, waarvoor Nendo werkt, lijkt wel het wereldwijde 'who-is-who' van de interior design branche. Opdrachten voor meubelfabrikanten zoals Kartell, Cappellini en dePadova, lampen (Foscarini), tafelcultuur (Baccarat) en alledaagse gebruiksvoorwerpen worden aangevuld met interior design concepten. Zo verzorgt Nendo de vormgeving van showrooms van internationale merken als Puma en Louis Vuitton.

Oki Sato van Nendo.

Oki Sato, het creatieve brein van Nendo.

Hansgrohe gebruikt cookies om u de best mogelijke service te kunnen bieden. Als u doorsurft op de website, zonder uw instellingen te wijzigen, gaat u akkoord met het cookie-gebruik.

   

OK

Apps & services voor tablets

Nu ontdekken
<% } //bolIsPublishMode %>