Wereldwijd succesvol

Front. Zweeds topdesign

Scroll verder
Designers van Front uit Zweden.
Wereldwijd succesvol

Front. Zweeds topdesign

Anna Lindgren en Sofia Lagerkvist. Twee van de oprichters van Front. Een designstudio met wereldwijde populariteit. Succesvol designexport uit Zweden. De avant-gardistes experimenteren graag. Conventionele ideeën gooien ze overboord. Bij het productdesign. En het productieproces. Ze laten de grenzen tussen interieurdesign en kunst vervagen.

Hun design wordt niet als typisch Scandinavisch gezien. Het is experimenteel. Een spel met visuele effecten. Geïnspireerd door mode, film of wetenschap. Ieder gebruiksobject heeft ook altijd iets magisch. Een uiting van hun ironische kijk op dingen en hun talent om steeds weer te verrassen. Kwaliteiten die de internationale designscene inspireren.

AXOR WaterDream by Front.

Bekroond: de douche in een nieuw licht gesteld

De samenwerking tussen AXOR en Front begon in 2013. Met een AXOR WaterDream. Het doel was een nieuwe interpretatie van de douche. Er ontstond een installatie van buizen, kleppen en trechters – en daarmee ontstonden nieuwe archetypen. Een waterbeleving in zijn oorspronkelijke vorm. De AXOR WaterDream by Front won in 2014 de begeerde Wallpaper* Design Award als beste concept voor de douche.

Uit de installatie ontstonden de AXOR ShowerProducts designed by Front. Ook bekroond voor het unieke design. Met de German Design Award 2015.

Loft met grote badkamer.

De esthetiek van de technische installatie

Waterwegen in hun oorspronkelijke vorm weer tot leven brengen. De designers van Front ging voor hun creatie terug naar de basis: “We wilden de verborgen esthetiek van de techniek op een elegante manier zichtbaar maken en van buizen, kleppen en trechters een charmant designobject maken.”

De AXOR ShowerProducts designed by Front zijn vernieuwend en vertrouwd tegelijk: archetypen voor douchedesign. En een hommage aan het traditionele vakmanschap en industrieel design.

Doucheproducten AXOR Showers

Front. De avant-gardistes uit zweden

De jonge Zweedse vrouwen leerden elkaar bij de universiteit in Stockholm kennen. Na hun studie industrieel design richtten ze in 2004 hun eigen designstudio op. Dat was toen samen met Charlotte von der Lancken. Ze discussiëren en ontwerpen als een team. Gedurende het hele proces: van het eerste idee tot de productlancering.

“Het is steeds ons doel om iets speciaals aan een project toe te geven. Of iets onverwachts.” Een filosofie die veel weerklank vindt in de internationale meubelindustrie. Zoals Moroso, Porro, Moooi, Established & Sons, Kvadrat, Stelton, IKEA.

Ze ontwerpen niet alleen objecten voor de industriële productie, maar ook unieke stukken voor verzamelaars of galerieën. De designstudio is in toonaangevende collecties vertegenwoordigd, bijvoorbeeld in het Museum of Modern Art in New York.

Front heeft al veel prijzen in de wacht gesleept: onder andere 'Designer of the Future' (Art Miami Basel, 2006), 'Designer of the year' (Zweedse Elle Deco en Duitse Architektur & Wohnen, 2010) en de 'Interior innovation award' 2014. Meer over Front: www.frontdesign.se

Steeds goed geadviseerd

Vind een partner in uw buurt