Teaching Hotel Chateau Bethlehem

Het nieuwe Teaching Hotel Chateau Bethlehem is gelegen op het terrein van de Hotelschool Zuyd in Maastricht. Het eeuwenoude kasteel is omgetoverd tot een hotel met 26 spraakmakende kamers. Alle kamers zijn ontworpen door Nederlandse top-designers zoals Richard Hutten, Job Smeets, Piet Hein Eek, Evelyne Merkx, Jurgen Bey, Fleur Muris en Marcel van Neer, D/Dock (Francesco Messori) em Gerben van der Molen (Stars Design). Bart Hagevoort is verantwoordelijk voor het ontwerp van de bar en het restaurant is ontworpen door Leon de Lange. Bart Vos heeft het ontwerp gemaakt voor de publieke ruimtes.

Alle hotelkamers zijn voorzien van de kranen en douches van de merken hansgrohe en AXOR. Omdat hansgrohe bij de ontwikkeling van haar producten altijd zeer innovatief is en groot belang hecht aan de vormgeving, was het meewerken aan dit project een logische stap. Bij de collecties van het merk AXOR wordt intensief samengewerkt met designers als Antonio Citterio, Philippe Starck, Patricia Urquiola en Jean-Marie Massaud. Nu zijn onder andere deze collecties toegepast in de spectaculaire badkamerontwerpen van de Nederlandse designers. Een unieke combinatie! Het hotel dient als ‘oefenterrein’ voor de studenten van de hotelschool in Maastricht en is doordeweeks geopend voor relaties van de hotelschool en voor particuliere boekingen. Het hotel is in september 2010 officieel geopend voor het publiek.

Project/locatie: Teaching Hotel Chateau Bethlehem, Maastricht
Architect: Diverse Nederlandse top-designersEigenaar:                
Collectie: hansgrohe en AXOR
Foto´s: Website Hotelschool Maastricht

Hansgrohe gebruikt cookies om u de best mogelijke service te kunnen bieden. Als u doorsurft op de website, zonder uw instellingen te wijzigen, gaat u akkoord met het cookie-gebruik.

   

OK

Apps & services voor tablets

Nu ontdekken
<% } //bolIsPublishMode %>