Badkamerproducten uit de jaren 60 tot nu: #hansfactor
Het innovatieve groene hart in ons allemaal

De #hansfactor: 120 jaar passie voor water

We nemen een inspirerend idee en gaan net zo lang door tot we een duurzame oplossing hebben. Hansgrohe doet dit al 120 jaar zo. Innovatief zijn, de rug recht houden en verantwoordelijkheid nemen. De #hansfactor is het innovatieve groene hart dat in iedereen klopt die gelooft in een betere toekomst. Voor ons, voor onze kinderen, voor onze planeet.  

120 jaar aanpakken en uitproberen

Hans Grohe, oprichter en waterpionier met vooruitziende blik.
Het kostbare element water en de wens om mensen een comfortabele douche-ervaring te bieden, inspireerden de pionier Hans Grohe dag in, dag uit, zijn hele leven lang.

Wie was Hans Grohe? Een oprichter die leefde voor de toekomst. Wat voor hem in 1901 tussen heuvels, bossen en beken begon, is tot vandaag de drijfveer van de innovator uit het Zwarte Woud: passie voor water. Nog steeds stellen de makers zichzelf dagelijks de vraag: "Wat willen mensen vandaag en morgen in de badkamer beleven"? Deze houding vormt de basis voor kwaliteitsnormen die in de branche de norm bepalen. 


Van innovator tot wereldwijd succesvolle denktank: dat is het verhaal van Hans Grohe. Eerste geniale vondst in 1928: de handdouche met porseleinen greep. Zijn uitvinding maakte de douche in bad uit die tijd veiliger en comfortabeler. Lang voordat wellness zijn intrede deed.

Innovatie. Toen en nu. #hansfactor

Het nieuwe douchen met PowderRain

hansgrohe uitvinding PowderRain uit de nieuwe Pulsify handdouche.
hansgrohe verbetert en verfraait zijn producten onvermoeibaar: sinds kort komt de microfijne PowderRain uit Pulsify douches.
We springen vooruit in de tijd, van 1901 tot nu – een grote stap vooruit wat de douche-ervaring betreft. Sinds 2019 overtuigen de hansgrohe innovators hun klanten met PowderRain. De badkamer wordt een zinnenprikkelende plek om energie te tanken en wij voelen met lichaam en ziel: water doet zoveel meer dan alleen schoonmaken. 

meer over PowderRain 

Ook bij het geluid stopt de kwaliteit niet

De hansgrohe uitvinders weten dat voor ultiem douchegenot de straalsoort bepalend is, en ook het geluid van het water. Daarom voelen straalonderzoekers in het straallaboratorium hoe water door mengkranen en douches stroomt. In het geluidslab luisteren akoestiekexperts welke geluiden daarbij te horen zijn. Hoe klinkt het perfecte watergeluid? Hoe stiller, hoe beter. Storende geluiden hebben in premiumproducten niks te zoeken. Maar hansgrohe zou hansgrohe niet zijn als niet zelfs de valse tonen nog worden gerecycled. Hoor zelf hoe fantastisch dat klinkt.

Wees net als hans. De toekomst heeft je nodig.

Wij denken niet in generatie X, Y of Z. Wij zijn generatie h en houden ons bezig met klimaatverandering en digitalisering. Met kennis en innovatiedrang gaan we aan de slag met de uitdagingen die ons allemaal bezighouden. We verplaatsen ons dus in de creatieve pioniers van hansgrohe en worden zelf probleemoplossers: wij worden generatie h! 

Alle kleine beetjes helpen op het gebied van duurzaamheid. Slimme hansgrohe tools en producten helpen je daarbij op weg. Zo berekent de hansgrohe waterbespaarcalculator hoeveel water je met mengkranen en douches je kunt besparen. Goed voor het klimaat en je portemonnee.

Water besparen – en iets teruggeven aan onze planeet

De groene badkamer: hansgrohe consumentenmagazine voor renovatie.

hansgrohe whitepaper: de groene badkamer

Je neemt je badkamer niet elke dag onder handen. Dus als je het doet, doe het dan goed. Met deze whitepaper wil hansgrohe je helpen van je badkamer een milieuvriendelijke wellnessoase te maken. Of je nu een oude badkamer renoveert of een nieuwe bouwt: je vindt voor bijna alle elementen, bouwmaterialen en producten een milieuvriendelijke variant. Welke dat zijn, staat hierin. Een expert op het gebied van 'gezond wonen' komt ook aan het woord. 


Whitepaper downloaden 

Wat is duurzaam productdesign?

Wil je nog meer over de duurzame waarden van hansgrohe producten weten, vanbinnen en vanbuiten? Dan vind je hier interessante achtergrondinformatie over kwaliteit, design en garantie.
Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt