EcoSmart: veel doucheplezier bij laag waterverbruik.
Bespaar water, energie en geld!

#InTouchWithOurPlanet: bespaar water en geniet

Jij wilt bij het douchen water- en energiekosten besparen – en toch van de douche kunnen genieten: met onze waterbespaarcalculator bereken je hoeveel water en energie je met hansgrohe EcoSmart-douches kunt besparen.

Water besparen – en iets teruggeven aan onze planeet

De hoeveelheid water* die vier personen jaarlijks besparen met EcoSmart vult:

Zo bespaar je water en energie met EcoSmart

Kleine truc, groot resultaat: in de video zie je hoe de EcoSmart-technologie werkt.

Met een duurzame hansgrohe uitvinding bespaar je waardevolle grondstoffen en geniet je tegelijkertijd van groot douchecomfort.

Het geheim zit 'm in de EcoSmart-technologie. Hiermee wordt tot 40 procent minder water verbruikt dan bij andere douchekoppen. Met EcoSmart+ zelfs tot 60 procent. Door deze waterbesparing is minder energie nodig om het water te verwarmen, en zo ben je ook minder geld kwijt aan gas en stroom. 

Bereken nu wat je bespaart! Laat de hansgrohe waterbespaarcalculator: voor je uitrekenen hoeveel water, energie en geld je per jaar kunt besparen.

Vind je waterbesparende EcoSmart-douche

Water is meer dan een grondstof. Groen is meer dan een kleur.

Water is ons lust en ons leven. Daarom doen we er alles aan om deze kostbare grondstof te beschermen: met water- en energiebesparende douches, mengkranen en technologieën. Laat je ook leiden door je passie voor water en voor deze prachtige planeet Samen zijn we #InTouchWithOurPlanet. Het blijft een goed gevoel om iets aan het grote geheel bij te dragen. Elke douche opnieuw.

De duurzame doelen van de Hansgrohe Group

Duurzaam denken en doen zijn diep in de Hansgrohe Group verankerd. In de jaren 80 brachten we als een van de eerste fabrikanten in de branche een waterbesparende handdouche op de markt. Tot 2030 moet bij alle douches en mengkranen gebruik worden gemaakt van water- en energiebesparende technologieën, want circa 90 procent van de CO2-uitstoot wordt veroorzaakt in de badkamer, zo blijkt uit een badkameranalyse van de Hansgrohe Group.

*Bij de voorbeeldberekening wordt ervan uitgegaan dat de vier personen in het huishouden elk gemiddeld vijf minuten per dag douchen.
Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt