Drukloze boilers

Lagedruk-mengkraan – de passende keukenmengkraan voor de open boiler

Mengkranen voor open, drukloze boilers, vaak ook als drukloze kranen aangeduid, zijn absoluut noodzakelijk als u aan een drukloze boiler en niet aan de centrale warmwatervoorziening bent aangesloten. Lagedruk-mengkranen zijn afgestemd op de specifieke eisen van een open systeem van warmwaterbereiding.

bad in de keuken voor drukloze makers van warm water.

Hoe werkt een lagedruk-mengkraan?

Drukloze boilers vereisen altijd een lagedruk-mengkraan. Deze zijn leverbaar voor keuken en badkamer.

Bij deze mengkranen blijft de uitloop continu open staan en het openen van de waterkraan zorgt voor het navloeien van vers koud water in de boiler, die op zijn beurt het warme water naar boven toe verdringt. Zo reageren lagedruk-mengkranen met een druppelsgewijze overloop op de watertoename in elke verwarmingsfase (drukloos systeem). Als een open boiler met een gangbare keukenmengkraan wordt gecombineerd, raakt de boiler beschadigd: de gewone mengkraan voor de keuken blokkeert in gesloten positie namelijk de uitloop volledig en laat geen overloop toe.

Talis S lagedruk bad voor open warm water makers.

Waar en wanneer wordt een lagedruk-mengkraan toegepast?

Mengkranen voor open, drukloze boilers zijn er voor op het aanrecht, waar ook de varianten met uittrekbare vuistdouche of draaibare uitloop ter beschikking staan.

Voor de badkamer worden vaak combinaties met een open boiler in het gastentoilet gebruikt.

Technische gegevens, maattekeningen, montage- en servicehandleidingen alsmede leerzame video’s vindt u in onze elektronische onderdelencatalogus

Selectie aan lagedruk-mengkranen voor de keuken

Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt