Hoofdkantoor van de Hansgrohe-groep in Schiltach.
Een merkenfabrikant stelt zichzelf voor

De Hansgrohe Groep in cijfers en feiten

Hier vind je alle feiten en nieuws over het concern Hansgrohe. Met 34 maatschappijen en 21 verkoopbureaus wereldwijd behoort Hansgrohe tot de weinige global players van de sanitairbranche. De groep als geheel had in het boekjaar 2018 rond de 4700 medewerkers in dienst en was in meer dan 140 landen actief. Overigens is ‘hansgrohe’ naast ‘AXOR’ een van de merken die tot de Hansgrohe Groep behoren.

Toekomst bouwt voort op herkomst

De kranen- en douchespecialist is een merk met veel traditie. Oprichter Hans Grohe is in 1901 klein begonnen met een metaaldrukkerij in Schiltach in het Zwarte Woud. Het creatieve centrum en het hoofdkantoor bevinden zich nog steeds in dezelfde plaats. Maar vandaag de dag is het door ‘slimme Hans’ in het leven geroepen merk hansgrohe een wereldnaam: onze producten worden over de hele wereld gebruikt en gewaardeerd.

Hansgrohe Group: op alle continenten present

Het bedrijf Hansgrohe...

  • is een Europese naamloze vennootschap (Societas Europaea), die niet aan de beurs is genoteerd;
  • heeft twee hoofdaandeelhouders:
    - het Noord-Amerikaanse concern Masco Corporation, Taylor/Michigan, als vennootschap met meerderheidsbelang (68 procent) 
    - de Syngroh Verwaltungs- und Beteiligungs-GmbH, Schiltach, familie Klaus Grohe (32 procent).

De internationaal breed gepositioneerde Hansgrohe Group produceert in Duitsland, Frankrijk, China en de VS. Hij behaalt circa 77 procent van zijn omzet in het buitenland.

Ter oriëntatie: Merk hansgrohe – Concern Hansgrohe

Op deze website vind je alles rondom het merk hansgrohe en zijn topproducten voor badkamer en keuken. Producten van het designmerk AXOR voor luxueuze badkamers en keukens vind je op de AXOR website. Op de site van de Hansgrohe Group hebben wij voor jou belangrijke informatie rondom het bedrijf Hansgrohe gebundeld.

De volgende links leiden je rechtstreeks naar de website van de Hansgrohe Group:

Succesfactor nummer 1: Medewerkers

Ook dat is sinds 1901 het geval: bij Hansgrohe werken mensen die met hart en ziel knutselen en verfijnen. Die ervan houden om met mooi vormgegeven en goed werkende kwaliteitsproducten om te gaan. Die met veel kennis van zaken op hun vakgebied schitteren. Die zich elke dag opnieuw inzetten, ook voor het behoud van de grondstof water. Van deze geëngageerde mensen zijn er inmiddels zo'n 5.000, met stijgende tendens. U bent de sleutel tot de voortdurende groei van de Hansgrohe Group.

Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt