Wat kost een nieuwe badkamer eigenlijk?

Badkamerrenovatie: zo houd je de kosten in het vizier

Je wilt je badkamer opknappen of verbouwen, maar is dit haalbaar binnen jouw budget? Er komt veel kijken als je je badkamer wilt verbouwen, maar vaak is er meer mogelijk dan je denkt. hansgrohe geeft hieronder drie voorbeelden, ieder met een eigen kostenplaatje. Zo krijg je een indruk van wat je ongeveer aan je badkamer zou kunnen verbouwen met jouw budget. Houd er wel rekening mee dat de werkelijke kosten afhankelijk zijn van de grootte van de badkamer, de nodige bouwkundige ingrepen en de wensen voor de inrichting.

Moderne badkamer met een inloopdouche.
Modernisering van een klassieke badkamer: meer douchecomfort met een douchesysteem van hansgrohe en tijdloos mooie mengkranen op de bestaande aansluitingen.

Basic: je badkamer moderniseren vanaf 2.500 euro/m2

Wilt je jouw badkamer opknappen, maar hier niet al te veel werk aan hebben? Alleen al met een standaard inrichting (douchecabine, toilet, wastafel met meubel en standaard tegels) krijg je een compleet andere badkamer. 
 
 • Stap 1: ga voor tijdloze en moderne keramiek en meubelen: deze zijn minder trendgevoelig en kunnen dus nog jaren mee. 
 • Zet doucheplezier centraal. Daar zorgt de budget douche Crometta showerpipe voor – die gewoon op de bestaande aansluitingen kan worden gebruikt. Deze showerpipe bestaat uit een hand- en hoofddouche, een doucheslang en een thermostaat. 
 • Gebruik ook voor het bad een nieuwe handdouche
 • Bekleed de baddrager met nieuwe tegels: dit geeft een heel ander uiterlijk aan je badkamer
 • De renovatie wordt afgerond met mooie mengkranen bij het bad en bij de nieuwe wastafel. Gebruik daarvoor de bestaande aansluitingen.
 • Voor tegels moeten standaardmaten worden gebruikt en de vloer kun je er zelf uit halen. Stucwerk op de muur en de cementdekvloer zijn echt een trend en betekenen minder werk, want je hoeft minder te betegelen. 

Comfort: badkamerrenovatie vanaf 4.000 euro/m2 voor als je net iets meer wilt

Minimalistische badkamer met vrij uitzicht.
Een wat grotere badkamerrenovatie: grote douchezone met hoofddouche en Select-technologie. Designmengkranen ronden het geheel af.

Mag het een beetje meer zijn? Misschien geef je de voorkeur aan creatieve oplossingen voor meer doucheplezier en design in de badkamer: 

 • Met dit budget kun je al een inloopdouche realiseren ook wanneer de afvoerleidingen en aansluitingen nieuw moeten worden gelegd. 
 • Dat geldt ook voor de modernste ingebouwde douchetechniek, bijvoorbeeld voor een XXL-hoofddouche. De ShowerTablet  die met de douchebediening een planchet vormt, is de perfecte combinatie met de hansgrohe Rainmaker.
 • Ga voor enkel veiligheidsglas voor de afscheiding aan één of twee kanten en voor een individuele oplossing voor de douchezone.
 • De designmengkranen bij de wastafel zijn een blikvanger in de exclusieve inrichting. 

Premium: badkamerrenovatie vanaf 10.000 euro/m2 voor ultieme exclusiviteit en wellness

Luxe badkamer met grote ramen.
Je badkamer en exclusief tintje geven van de hoogste kwaliteit. Voor de premium-badkamerrenovatie is waarschijnlijk een budget van meer dan 4.000 euro/m2 nodig.

Heb je wat meer te besteden aan de verbouwing van de badkamer? Dan kun je de renovatie groots aanpakken of zelfs een kamer kunt ombouwen tot badkamer. Dan moeten er gipsplaten worden gebruikt om muren en deuren te verplaatsen en moeten leidingen worden gelegd, maar kun je de nieuwe badkamer geheel in je eigen stijl vormgeven. 

 • Combineer bijvoorbeeld een luxe hoofddouche zoals Rainmaker Select met de douchebediening RainSelect. Beide producten worden ingebouwd.
 • Om de stijl door te trekken, wordt de vloer opnieuw opgebouwd met een afvoergoot voor de douche en de leidingen voor een vrijstaand bad. De vloergemonteerde badmengkraan zorgt daarbij voor een stijlvolle uitstraling.
 • Kies bij de muren voor een exclusieve afwerking met grote wandpanelen of platen van natuursteen of kleine stenen.
 • Op maat gemaakte wastafelconsoles en exclusieve verlichting zijn daarbij vanzelfsprekend. 
Voor - na

Voorbeeld van een badkamerrenovatie

Badkamerrenovatie voor - na.
Voor - na met wow-effect. Met een paar veranderingen in de bestaande badkamer kun je al voor veel comfort zorgen en een designuitstraling creëren, zoals bij dit voorbeeld te zien is.

Voor - na: een oude badkamer een tweede leven geven – een succesverhaal

Weg met de achterhaalde uitstraling en struikelen. Voor de inloopdouche wordt de afvoer van de douchecabine gebruikt; de moderne Raindance hoofddouche met wandaansluiting vervangt de opbouwoplossing met glijstang. Bij de nieuwe hoofddouche en de inbouwthermostaat ShowerSelect worden de bestaande aansluitmogelijkheden gebruikt. Daarvoor moet de muur worden opengebroken en de aangepaste leiding van een pleisterlaag worden voorzien. Voor het inbouwen van de douche is een bodemafvoer nodig, waarvoor de moderne sifon in een uitsparing van de dekvloer wordt geplaatst. Het nieuwe bad is tegenover de douche geplaatst en is op de bestaande wc-afvoer aangesloten. Fijn aardewerk met houtlook zorgt ervoor dat de badkamer groter lijkt. Een designwastafel met een Metropol kraan is in de plaats gekomen van de twee aparte wastafels. Alle mengkranen en doucheproducten zijn uigevoerd in het mat zwart, waardoor de gerenoveerde badkamer een bijzonder moderne uitstraling krijgt.
 

Deze producten zijn moderne accenten in de gerenoveerde badkamer.

Heb jij de smaak te pakken?

Vraag je je af, wie jouw plannen voor badkamerrenovatie kan realiseren? In ons dealer zoeksysteem vind je sanitairbedrijven bij jou in de buurt
Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt