Veelgestelde vragen

Thermostaten & kranen

Hier vind je handige tips en antwoorden op veelgestelde vragen over hansgrohe thermostaten en kranen. Klik hieronder op de gewenste vraag en bekijk het antwoord.

De thermostaatgreep is lastig te bedienen. Hoe kan dit probleem worden verholpen?

Hier zijn meerdere mogelijke oorzaken voor, bijvoorbeeld afzettingen op de afdichtvlakken. Vervang het onderdeel volgens de meegeleverde montagehandleiding. Meer informatie vind je in onze elektronische onderdelencatalogus.

De drukknop op de thermostaat zit vast. De veiligheidsblokkering kan niet worden ontgrendeld. Hoe kan ik dit verhelpen?

Waarschijnlijk is alleen de drukknop verkalkt of is de veer defect. Reinig de veer en drukknop en smeer deze licht in. De onderdelen moeten mogelijk worden vervangen. De nummers van de onderdelen vind je in de montagehandleiding of in de online-onderdelencatalogus.

De Select-knop bij ShowerSelect of de ShowerTablet werkt niet. Wat kan ik doen?

Bij de montage van de mengkraan is de groene veiligheidsklem niet van de kraan verwijderd. Demonteer de zichtbare onderdelen en verwijder de klem. Mogelijk is de afdichting tussen de knop en rozet niet gesmeerd. Smeer de afdichting licht met siliconenvet.

Kan ik bij de producten uit de lijn ShowerSelect de doorstroomhoeveelheid instellen?

Bij ShowerSelect thermostaten kan de doorstroomhoeveelheid niet worden ingesteld. Uit ervaring blijkt dat ongeveer 80% van de gebruikers geen volumeregeling nodig heeft. De volumeregeling is met name bij de handdouche nodig. Bij de meeste hansgrohe handdouches kun je kiezen uit een zachte en harde straal. Als waterbesparende oplossing bieden we veel verschillende EcoSmart handdouches aan. Eventueel kun je de doorstroom van je handdouche ook regelen met een doucheslang met volumeregeling.

Bij hansgrohe hoofddouches staat doucheplezier centraal: de grote regendouches zijn op een optimale capaciteit afgestemd en je kunt uit een breed assortiment kiezen. Producten met volumeregeling kun je gewoon bij bestaande thermostaten met standaardtechnologie bestellen.

Bij de reservegreep van mijn hansgrohe inbouw-thermostaatkraan ontbreekt de bevestigingsschroef. Hoe monteer ik de greep op de juiste manier?

Sinds 2012 worden de thermostaatgrepen vastgeklikt. De bevestigingsschroef is daarmee komen te vervallen. Vastgeklikte grepen hoeven alleen te worden vastgeduwd en kunnen op elk gewenst moment weer worden gedemonteerd door er stevig aan te trekken. Heb je een oudere thermostaat? Dan is dat geen probleem. De greep zonder schroef kan ook bij deze thermostaten worden gebruikt.

Afdichting: moet ik wandgaten en voegen afdichten?

Foute of zelfs ontbrekende compoundafdichtingen bij installatiegaten kunnen door binnendringend water voor aanzienlijke schade aan bouwelementen zorgen. Voegen bij inbouwmengkranen en bij leidinggaten moeten volgens DIN 18195/deel 5 (bouwafdichtingen - afdichtingen tegen niet-drukkend water op plafonds en in natte ruimtes; berekening en uitvoering) op de juiste manier duurzaam elastisch worden afgedicht, bijvoorbeeld met afdichtmanchetten en geschikte siliconenkit voor sanitair. Ook boorgaten moeten met extra siliconenkit voor sanitair tegen binnendringend vocht worden beschermd. Meer informatie hierover vind je in de montagehandleiding die bij het product wordt meegeleverd.
Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt