In 1953 werd de douchebar Unica uitgevonden door Hans Grohe.
innovatief sinds 1901

Internationaal succes met traditie en innovatie

Het bedrijf Hansgrohe werd in 1901 opgericht. Sindsdien borrelen in het Zwarte Woud de ideeën achter elkaar op. En sindsdien zijn de badkamerpioniers hun tijd vaak een stap vooruit. Of het nu de eerste betaalbare handdouche, glijstang of ééngreeps mengkraan betreft: ontdek hier baanbrekende uitvindingen. Vele ervan werden mijlpalen in de internationale badkamercultuur.

Bijschaven en verbeteren is onze drijfveer

In de badkamerwereld staat de merknaam hansgrohe synoniem met hoge kwaliteit en dat heeft goede redenen. Het is het resultaat van bijna 120 jaar vakkennis. Ondernemingsoprichter Hans Grohe had al zoveel goede ideeën, dat hij een toonaangevende bijdrage leverde aan de ontwikkelingsgeschiedenis van de particuliere badkamer. Zijn handwerkkunst en vormgeving waren vele decennia lang stijlbepalend en zij verrijken het leven van mensen over de hele wereld tot op de dag van vandaag.

X-voudig gepatenteerd waterplezier voor jou

Als u vandaag een uiterst moderne badkamer- of keukenproduct van topmerk hansgrohe aanschaft, profiteert u van deze geconcentreerde ervaring. Tegelijkertijd is de Hansgrohe Group een van de toonaangevende innovators binnen de branche. Hun innovatieve rijkdom blijkt onder meer uit hun bekroonde designs, ontelbare patenten en spannende toekomsttechnologieën. Want met de ervaring in de rug is de blik altijd naar voren gericht.

Voor u als consument betekent dat: dagelijks plezier beleven aan mooi vormgegeven, gebruiksvriendelijke en vaak zuinige producten, die langdurig optimaal functioneren. Maar ook topservice, bijvoorbeeld in de vorm van uitgebreid advies en lang leverbare reserveonderdelen.

Van begin af aan pionier in de omgang met water

Waarom hansgrohe?
Pioniersmentaliteit en Duitse precisie vormen de basis van het bedrijf. Met zijn handdouche creeërde Hans Grohe in 1928 een comfortabel alternatief voor de tot dan toe gebruikelijke stortdouche. En hij was in 1953 de uitvinder van de glijstang, waarmee de handdouche op precies de juiste hoogte opgehangen kon worden. Beide uitvindingen zijn tegenwoordig niet meer uit badkamers wereldwijd weg te denken en hebben de douchegewoontes voorgoed veranderd.  Met waterbesparende douches was Hans Grohe zijn tijd ver vooruit in het milieubewust denken en werd tot koploper op het gebied van klimaatbescherming en zuinige omgang met water.  

Wie heeft het uitgevonden? hansgrohe.

RainTunes - digitally controlled shower scenarios
The future of the bathroom: digital showering, where water, video, sound, light and aroma are combined in harmony.

Over glijstangen en ééngreeps mengkranen

Waarom hansgrohe? Hier komen van oudsher pioniersgeest en Duitse ingenieurskunst samen. Met zijn handdouche creëerde Hans Grohe in 1928 het comfortabele alternatief voor de destijds gebruikelijke hoofddouche. En hij vond in 1953 de glijstang uit, waaraan de handdouche op elke gewenste hoogte kan worden bevestigd. Beide uitvindingen zijn tegenwoordig over de hele wereld standaard in de badkamer – toentertijd waren het geniale sanitaire vondsten die douchegewoonten veranderden. Met waterbesparende douches dacht hansgrohe al lang voor die tijd aan grondstoffen- en klimaatbescherming. en werd tot ‘groene’ branchepionier.

Wie heeft het uitgevonden? hansgrohe.

 • Betaalbare handdouche met witte porseleinen greep (1928)
 • Automatische afvoer- en overloopset voor het bad (1934)
 • Glijstang Unica (1953)
 • Gekleurde kunststof douches Sixty en Tri-Bel (1970)
 • Eéngreeps mengkraan Allegroh (1981)
 • Waterbesparende handdouche Mistral Eco (1987)
 • Vooraf geïnstalleerde douchesystemen en douchepanelen (1989)
 • Inbouwdeel iBox universal (2000)
 • Regendouche Raindance (2003)
 • Klimaatvriendelijke douches en mengkranen met EcoSmart (2007)
 • ComfortZone mengkranen (2011)
 • en nog veel meer

Het heden en de toekomst van de badkamer

The Hansgrohe Group is the Top Innovator in 2019.
The Hansgrohe Group has been a constant source of good product ideas since 1901. The TOP 100 German innovation competition has awarded the Hansgrohe Group the Top Innovator 2019 quality seal.

Bij hansgrohe werken we continu verder aan innovatieve concepten om het dagelijkse watergebruik comfortabeler, veiliger en zuiniger te maken. Daarbij concentreren we ons vanaf het begin op de gebruikers - mensen, hun comfort en hun behoeften. Tot deze producten behoren onder anderen duurzame kleurafwerkingen voor kranen en douches. Met onze nieuwste producten voor de badkamer en de keuken bieden we watererplezier als nooit tevoren en geeft iedere woning een individueel karakter.

Als innovatieleider uit het Zwarte Woud met een eigen onzerzoeks- en ontwikkelingslaboratorium werkt de Hansgrohe Group onafgebroken aan nieuwe ideeën Het bedrijf beschikt over 16.000 actieve patenten. Hieruit spreekt niet alleen de innovativiteit, maar ook de kwaliteit "Made In Germany"- kwalitait waar jij op kunt bouwen. 

 

Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt