Man showering with EcoSmart overhead shower made by hansgrohe.
Laten we samen onze planeet beschermen!

Duurzaam: zo helpen we je in het dagelijks leven kostbare grondstoffen te besparen

Water is onze lust en ons leven. Daarom doen we er alles aan om deze kostbare hulpbron te beschermen: met water- en energiebesparende douches, mengkranen en technologieën. Ook de productie en verwijdering van de producten hebben invloed op de klimaat- en hulpbronnenkringlopen van onze planeet, waarvoor wij verantwoordelijkheid nemen. Met de producten van hansgrohe kun je dus echt je steentje bijdragen aan de bescherming van het klimaat!

Groen. Groener. Eco* 2030.

Hansgrohe maakt waterverbruikende producten milieuvriendelijk.
Groen. Groener. Eco 2030 is het baanbrekende project van de Hansgrohe Group. Onder leiding van Hans Jürgen Kalmbach rusten wij alle waterverbruikende producten milieuvriendelijk uit.

“Tot 2030 willen we voor ons hele waterverbruikende productassortiment van de merken hansgrohe en AXOR overgaan op water- en energiebesparende technologieën. Ze moeten in de toekomst onderdeel zijn van elke energie-optimale renovatie en elke energie-efficiënte nieuwbouw. We zijn daar actief waar het gaat om het gezamenlijk draaien aan de stelschroeven die relevant zijn voor de uitstoot in de badkamer en keuken.” 

Hans Jürgen Kalmbach
Voorzitter van de Raad van Bestuur van Hansgrohe SE 

* De Hansgrohe Group definieert ‘ECO’ als volgt: het verlagen van het water- en/of energieverbruik bij het gebruik van producten waar water door stroomt met minstens 22 procent in vergelijking met het basisjaar 2020.

Onze weg: de groene transformatie

Hansgrohes bijdrage aan de bescherming van onze planeet.

Een handdouche verbruikt de meeste CO2

De gebruiksfase van een handdouche.

De gebruiksfase van een handdouche is verreweg het meest CO2-intensief. Bij gebruik wordt er ongeveer 1.000 meer CO2 uitgestoten dan tijdens de productie. Daarom hebben we het ons tot taak gesteld ons hele douche- en kranenassortiment tot 2030 over te laten gaan op ‘ECO’. Concreet betekent dit dat we het water- en/of energieverbruik bij het gebruik van producten waar water door stroomt met minstens 22 procent verlagen in vergelijking met basisjaar 2020.

Leer water- en energiebesparende technologieën kennen

Voor onze klanten creëren we inspirerende momenten met water – en kijken daarbij steeds naar onze vingerafdruk op de aarde. Daarom gaan ultiem design en zuinige omgang met grondstoffen bij het bedrijf Hansgrohe hand in hand. Met onze technologieën EcoSmart en CoolStart bespaar je water en energie in het huishouden, dag in dag uit. In de volgende video’s laten we je zien hoe dat werkt.

Wasser besparen – en iets teruggeven aan onze planeet.

Zo bereken je je besparingspotentieel bij water, energie en geld

Met behulp van de waterbespaarcalculator kun je snel en gemakkelijk uitrekenen hoeveel je concreet bespaart met hansgrohe mengkranen en douches. Aan de slag: eerst waterkosten berekenen, daarna flink besparen en het klimaat beschermen!

Verder de diepte in

 

Lees meer over onze duurzaamheidsdoelstellingen op de website van de Hansgrohe Group

hansgrohe Sustainability Brochure 2023
Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt