Persoon werkt op laptop.
Nieuws van hansgrohe

Actuele mededelingen

Hier vind je alles wat je wilt weten over het bedrijf hansgrohe: Informatie over productinnovaties, actuele designprijzen, het wielrenteam BORA-hansgrohe en andere nieuwsberichten en weetjes.

Persberichten en downloads

Hier vind je persberichten en downloads over actuele producten en projecten, thema's en evenementen rondom het merk hansgrohe. Je kunt de informatie direct downloaden of contact met ons opnemen. Meer informatie over data, de balans-persconferentie en de onderneming Hansgrohe is te vinden op de website van de Hansgrohe Group

 • hansgrohe breidt uit tot allround badkamerspecialist

  01-09-2023 hansgrohe breidt zijn assortiment uit en introduceert badkamermeubels, spiegels, toiletpotten en wastafels. Daardoor kunnen klanten nu bij het sanitairmerk terecht voor de gehele inrichting van hun badkamer. De uitbreiding is een grote stap voor het Duitse merk, dat sinds 1901 kranen en douches van hoge kwaliteit ontwikkelt. De nieuwe ontwerpen vallen op door de gestileerde en strakke afwerking, stijlvol materiaalgebruik en slimme details als touch technologie en infrarood sensoren. De producten zijn zo ontworpen dat ze uitstekend zijn te combineren met het reeds bestaande aanbod kranen en douches.

 • hansgrohe presenteert duurzaamheidsdoelstellingen

  28.08.2023 Het Duitse sanitairmerk hansgrohe presenteert ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen voor 2030. Zo zullen alle verpakkingen vanaf 2025 plasticvrij zijn en vanaf 2030 verkoopt het merk alleen producten met waterbesparende technologie. Om het verbruik van grondstoffen nog verder terug te dringen ontwikkelt hansgrohe kranen, douches en toebehoren die zo lang mogelijk mee gaan, recyclebaar en reparabel zijn. Waterbesparing en duurzaamheid zitten sinds de oprichting in 1901 diep verankerd in de bedrijfsstructuur van de Duitse kranen- en douchespecialist. Al in 1980 maakte hansgrohe CEO en visionair - en zoon van founder Hans Grohe - Klaus Grohe duurzaamheid en het verminderen van de uitstoot van CO2 emissies tot een van de pijlers van het merk. In 1987 kwam hansgrohe als een van de eerste met een ontwerp dat tot wel 50% water bespaarde.

 • Dit zijn Nederlands grootste ergernissen in de badkamer

  17-03-2021 Het onderzoek Achter gesloten badkamerdeuren van hansgrohe onthult de grootste douche-ergernissen van Nederlanders. Welke dingen zorgen ervoor dat de Nederlander met zijn ogen staat te rollen in de badkamer? Met stip op 1 \(volgens maar liefst 40% van de respondenten\) staat de daling van de watertemperatuur omdat iemand anders in huis de kraan aan zet. Ook een te zachte straal stemt Nederlanders absoluut niet blij, zeker 32% ergert zich hieraan. Dit wordt op de voet gevolgd door een lastig in te stellen temperatuur \(23%\) en een spiegel die beslaat \(22%\).

   (PDF, 2.1 MB)
 • Dit doen Nederlanders onder de douche

  21-01-2021 Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders méér doen onder de douche dan alleen zichzelf wassen. Eenvijfde van de Nederlanders zingt graag tijdens het nemen van een douche en 14% heeft er seks. Een ruime derde van die laatste groep \(36%\) doet dit maandelijks. Daarnaast zegt 21% van de Nederlanders onder de douche te plassen. Dit doen mannen opvallend meer \(71%\) dan vrouwen \(63%\).

   (PDF, 332 KB)
Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt