Persoon werkt op laptop.
Nieuws van hansgrohe

Actuele mededelingen

Hier vind je alles wat je wilt weten over het bedrijf hansgrohe: Informatie over productinnovaties, actuele designprijzen, het wielrenteam BORA-hansgrohe en andere nieuwsberichten en weetjes.

Persberichten en downloads

Hier vind je persberichten en downloads over actuele producten en projecten, thema's en evenementen rondom het merk hansgrohe. Je kunt de informatie direct downloaden of contact met ons opnemen. Meer informatie over data, de balans-persconferentie en de onderneming Hansgrohe is te vinden op de website van de Hansgrohe Group

 • Dit zijn Nederlands grootste ergernissen in de badkamer

  17-03-2021 Het onderzoek Achter gesloten badkamerdeuren van hansgrohe onthult de grootste douche-ergernissen van Nederlanders. Welke dingen zorgen ervoor dat de Nederlander met zijn ogen staat te rollen in de badkamer? Met stip op 1 \(volgens maar liefst 40% van de respondenten\) staat de daling van de watertemperatuur omdat iemand anders in huis de kraan aan zet. Ook een te zachte straal stemt Nederlanders absoluut niet blij, zeker 32% ergert zich hieraan. Dit wordt op de voet gevolgd door een lastig in te stellen temperatuur \(23%\) en een spiegel die beslaat \(22%\).

   (PDF, 2.1 MB)
 • Dit doen Nederlanders onder de douche

  21-01-2021 Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders méér doen onder de douche dan alleen zichzelf wassen. Eenvijfde van de Nederlanders zingt graag tijdens het nemen van een douche en 14% heeft er seks. Een ruime derde van die laatste groep \(36%\) doet dit maandelijks. Daarnaast zegt 21% van de Nederlanders onder de douche te plassen. Dit doen mannen opvallend meer \(71%\) dan vrouwen \(63%\).

   (PDF, 332 KB)
 • Persbericht hansgrohe bekent kleur

  04-11-2020 De kranen en douches van hansgrohe krijgen een persoonlijk tintje. Het sanitairmerk biedt nu naast chroom vijf verschillende metallic en matte kleuren die uit voorraad leverbaar zijn: mat zwart, mat wit, Brushed Black Chrome, Polished Gold Optic en Brushed Bronze. Voor elke badkamer en persoonlijke smaak is er een passende kleur. Uit het onderzoek Achter gesloten badkamerdeuren van hansgrohe blijkt dat 22% van de Nederlanders wel hun chromen doucheset of kraan wil omwisselen voor een variant in een kleurrijk jasje.

   (PDF, 5.4 MB)
 • Nederland doucht liever korter dan kouder voor milieu

  06-07-2020 Een onderzoek onder 1016 Nederlandse consumenten onthult de douchegewoontes en -voorkeuren van Nederland. De belangrijkste resultaten zijn te vinden in dit persbericht.

   (PDF, 1.3 MB)
Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt