Met deze 5 tips breng je je waterverbruik omlaag

Water besparen doe je zo

Water besparen kan iedereen: vaak helpen eenvoudige trucs om het milieu te ontzien en minder energie te verbruiken. Soms zijn het technische vernieuwingen, soms is het vervangen van een afdichting al genoeg. Veelal zijn het kleine veranderingen in onze gewoontes. En daarnaast zijn er technologieën als EcoSmart en AirPower die je het leven gemakkelijker makkelijker maken. Wist je dat er zelfs waterbesparende regendouches zijn? Water besparen is meer nodig dan ooit, omdat het beschikbaar stellen van drinkwater en de zuivering van afvalwater steeds moeilijker worden. Help jij mee?

Handen wassen, tanden poetsen, scheren: niet altijd de kraan laten lopen

Misschien is het een open deur, maar wist je dat per minuut 5 tot 20 liter water verloren kan gaan als je de kraan open laat staan zonder het te gebruiken? Zet de kraan daarom tussendoor uit of gebruik een beker.

Je druppelende kraan kost je geld

Lekt of druppelt je kraan? Dit lijkt onschuldig, maar ongemerkt druppelt een flink bedrag weg. Alle druppelende kranen in alle huishoudens bij elkaar opgeteld, verspillen we veel water. Denk aan het milieu en laat de kraan zo snel mogelijk afdichten.

Douchen is milieubewuster

Voor een vol bad heb je al gauw 140 liter water nodig. Een gemiddelde douchebeurt kost veel minder water. De EcoSmart technologie maakt douchen nog milieubewuster. De zuinigste douche verbruikt maar 18 liter water in 3 minuten.

douchende man ecosmart douche

De techniek geeft je geen excuus meer om water te verspillen.

Bij kranen en douches met de EcoSmart technologie wordt de waterdoorvoer beperkt. Zo kun je tot 60 procent water besparen. Omdat het water wordt vermengd met lucht, lever je niks in op comfort.

Houd greep op je kraan

Bij ééngreeps mengkranen kan in vergelijking met tweegreeps mengkranen, de gewenste watertemperatuur aanzienlijk sneller worden ingesteld. Hierdoor verdwijnt er minder water ongebruikt in de afvoer.

Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt