Veelgestelde vragen

Badkamerkranen

Hier vind je handige tips en antwoorden op veelgestelde vragen over hansgrohe badkamerkranen. Klik hieronder op de gewenste vraag en bekijk het antwoord.

Er komt nog maar weinig water uit mijn kraan. Wat kan ik doen?

De oorzaak van de lage doorstroomhoeveelheid kan een vervuilde perlator zijn. Hier wordt de reiniging nader omschreven:

Kan ik de uitstroomhoek van de waterstraal bij een hansgrohe kraan veranderen?

hansgrohe levert optioneel een zwenkbare standaardperlator (art.nr.: 95400000) met buitenschroefdraad M24 x 1. Hiermee kan de waterstraal aan alle kanten met circa 8° worden versteld. Hier is te zien hoe de perlator kan worden vervangen en hoe deze werkt:

Mijn kraan druppelt na. Wat kan ik doen?

Bij mengkranen en douches heeft kortstondig nadruppelen een fysieke oorzaak. Er is hierbij geen sprake van een productgebrek dat reden is tot vervanging van de mengkraan of garantie

Mijn opbouwmengkraan lekt bij de aansluitingen. Waardoor komt dit?

Controleer vóór de montage van de mengkraan of de S-aansluitingen voor het compenseren van verschillende maten spanningsvrij zijn gemonteerd en let op de aangegeven montagematen. Gebruik altijd de originele afdichtingen en vervang beschadigde afdichtingen indien nodig.

Elektrische kraan: hoe kan ik de reinigingsmodus van de kraan activeren, zodat de sensor niet wordt geactiveerd en bijvoorbeeld de fontein kan worden schoongemaakt?

Hoe de reinigingsmodus wordt geactiveerd, wordt omschreven in de montagehandleiding die bij het product wordt meegeleverd of die in de elektronische onderdelencatalogus kan worden gedownload.

Kogelmengtechniek: moet bij het onderhouden van een kogelmengsysteem ook de mengkogel worden vervangen?

De mengkogel van roestvrij staal hoeft niet te worden vervangen. Mogelijke afzettingen kunnen makkelijk van de kogel worden verwijderd, bijvoorbeeld met een kunststof reinigingsdoekje.
Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt