Veelgestelde vragen

Keukenmengkranen

Hier vind je handige tips en antwoorden op veelgestelde vragen over hansgrohe keukenmengkranen. Klik hieronder op de gewenste vraag en bekijk het antwoord.

De draaibare uitloop van de keukenmengkraan lekt. Wat kan ik doen?

Als er na het openen van de mengkraan water bij het draaibereik lekt, moet je de afdichtingen bij de draaibare uitloop vervangen. Informatie over reserveonderdelen vind je in onze onderdelencatalogus. Voer hiervoor het artikelnummer rechtsboven in het zoekveld in. Je kunt het benodigde reserveonderdeel dan bij een dealer bij jou in de buurt bestellen. Of gebruik hiervoor ons contactformulier en geef daarbij aan wat je nodig hebt. Stuur daarbij foto's van je mengkraan mee.

Uit de uittrekbare keukenmengkraan komt nog maar weinig water. Wat kan ik doen?

Tussen de uittrekslang en de uittrekbare vuistdouche zit een kleine zeef die in de aansluitnippel van de uittrekslang is gestoken. Haal de zeef er met een spits voorwerp uit, reinig deze en plaats weer terug. Je kunt ook met de hoekstopkranen de waterhoeveelheid controleren en regelen.

Bij een uittrekbare keukenmengkraan lopen beide straalsoorten tegelijkertijd. Hoe kan dit probleem worden verholpen?

In dit geval moet de hele uittrekbare vuistdouche worden vervangen. De uittrekbare vuistdouche kan helaas niet worden gerepareerd. Het juiste nummer van het reserveonderdeel voor de uittrekbare vuistdouche vind je in de meegeleverde montagehandleiding.

Hoe kan ik een hansgrohe keukenmengkraan vóór een raam plaatsen en neerleggen?

Pak de mengkraan vast bij het inbouwdeel (let op: niet bij de uitloop!), trek deze verticaal omhoog en leg de kraan op de zijkant op het aanrechtblad, het best op een doek.
Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt