Hulp bij storingen

Reserveonderdelen & reparatie

Hier vind je handige tips en antwoorden op veelgestelde vragen over reparatie en het vervangen van reserveonderdelen. Klik hieronder op de gewenste vraag en bekijk het antwoord.

Waar vind ik hansgrohe reserveonderdelen?

Informatie over reserveonderdelen vind je in onze onderdelencatalogus. Daar vind je ook montagehandleidingen en reinigingsadvies.

Hoelang zijn hansgrohe reserveonderdelen nog verkrijgbaar als een product uit het assortiment wordt gehaald?

We garanderen dat reserveonderdelen 15 jaar nadat het betreffende product uit het assortiment is gehaald, nog kunnen worden gekocht.

Waar vind ik de onderdelencatalogus, maattekeningen en montagehandleidingen van hansgrohe producten?

Informatie over reserveonderdelen en technische publicaties zoals maattekeningen, montage- of servicehandleidingen vind je op onze merkwebsite www.hansgrohe.nl meteen bij het betreffende product.

Ben je sanitairspecialist en ben je op zoek naar uitvoerige informatie over de producten van de merken AXOR en hansgrohe? Ga dan naar ons partnerportaal. Op onze PRO-website vind je een uitgebreide productcatalogus, badkamerplanningsgegevens, tips en trucs voor advisering, planning en installatie en nog veel meer.

Met wie moet ik contact opnemen bij klachten over hansgrohe?

hansgrohe verkoopt zijn producten via groothandels, dealers en speciaalzaken aan zijn klanten. Daarom heeft de klant op de eerste plaats bij de directe verkoper recht op garantie, dus bij de speciaalzaak of verkoper en niet bij de fabrikant. Neem daarom in de eerste twee jaar van de garantietermijn contact op met je contractuele partner en daarna met ons.

Kan ik mijn hansgrohe product voor reparatie opsturen?

Je kunt je product helaas niet opsturen om het te laten repareren. Neem contact op met je installateur. Dealers bij jou in de buurt vind je in ons dealerzoeksysteem.

Wat moet ik doen als de warm- en koudwaterleidingen zijn verwisseld?

Om te kunnen controleren of de waterstroom in de mengkraan kan worden gecorrigeerd, hebben we het artikelnummer of een foto van het product nodig. Stuur ons deze informatie toe via ons contactformulier.

Er druppelt water uit mijn handdouche of douche. Wat kan ik doen?

Als de douche na het douchen helemaal niet of niet volledig leegloopt, kan het zijn dat dit pas na enkele minuten of uren gebeurt. 
Dat heeft te maken met de oppervlaktespanning van het water. Probeer daarom de volgende tips eens uit:

  • Is je hoofddouche voorzien van een kogelgewricht? Dan kun je de douche sneller leeg laten lopen door de hoofddouche na het douchen schuin te houden.
  • De douche loopt ook sneller leeg als je voorzichtig met een douchewisser of met de hand over de straalnoppen veegt. Zo wordt de oppervlaktespanning van het water onderbroken.
  • We raden verder aan douches regelmatig te ontkalken. Ook daardoor loopt de douche sneller leeg. In deze instructievideo zie je hoe je een douche op de juiste manier ontkalkt.

De omstelling op mijn inbouw-badmengkraan gaat niet automatisch terug naar de uitgangspositie. Wat kan ik doen?

De O-ring of kleplichter van de omstelling is vervuild of ontvet. Beide moeten, indien nodig, worden gereinigd en met siliconenvet worden gesmeerd.

Er komt nog maar weinig water uit mijn kraan. Wat kan ik doen?

De oorzaak van de lage doorstroomhoeveelheid kan een vervuilde perlator zijn. Hier wordt de reiniging nader omschreven.

Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt