Hansgrohe CoolStart energiesparende kranen

Ontdek met CoolStart kranen de fijne kneepjes van het energie besparen

Bij standaard mengkranen voor de wastafel worden doorstroomtoestel of circulatiepomp in de middelste greepstand onmiddellijk geactiveerd. Dat is absoluut niet nodig. Dankzij CoolStart-mengkranen van hansgrohe stroomt er eerst alleen koud water. Zo wordt uw leidingsysteem niet onnodig met warm water gevuld. Pas als u de hendel bewust naar links beweegt, wordt er warm water bijgemengd. Goed voor milieu en portemonnee!

Bespaar energie in het huishouden met hansgrohe Coolstart.
In de middenpositie leveren mengkranen met CoolStart uitsluitend koud water. Warm water gaat pas stromen als je de handel naar links draait.

Zo breng je de kosten voor het verwarmen van water automatisch omlaag

Met hansgrohe CoolStart stroomt warm water alleen als je het echt nodig hebt. De daarvoor benodigde energie ga je pas gebruiken als je de greep van de kraan actief naar links beweegt. Je bepaalt hierbij zelf hoe hoog de temperatuur moet zijn. De hendelbeweging naar rechts is geblokkeerd. Dit wil zeggen: het veel energie kostende verwarmen van water beperkt zich tot situaties, waarin het daadwerkelijk gebruikt wordt. Voor even handen wassen is warm water meestal niet nodig. 

CoolStart bespaart dus energie en geld in uw huishouden. Ter vergelijking: een standaard mengkraan levert in de middenstand warm water. Een hansgrohe CoolStart-mengkraan levert in de middenstand koud water. 

CoolStart-wastafelmengkranen zijn leverbaar in deze hansgrohe series:

Vind uw CoolStart kraan en bespaar:

Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt