Water besparen in de badkamer

hansgrohe EcoSmart bespaart water en geld

hansgrohe douches en mengkranen die met EcoSmart-technologie zijn uitgerust, verbruiken tot wel 60 procent minder water dan gebruikelijke producten. Bovendien leidt een lager verbruik van warm water tot een dalende energiebehoefte. Al met al betekent dat: minder koolstofdioxide-uitstoot en lagere kosten. EcoSmart is dus zowel goed voor het milieu als voor uw portemonnee.

Hoe efficiënt EcoSmart werkt, blijkt uit uw water- en energierekening

hansgrohe EcoSmart is onzichtbaar in uw hansgrohe product geïntegreerd. Zijn effect kan echter niet over het hoofd worden gezien: EcoSmart zorgt voor grote besparingen.

Pulsify hand shower with and without EcoSmart.
The new Pulsify hand shower is available in an EcoSmart version (right in picture). Despite less water volume, the microfine PowderRain spray is full and soothing.

Zo profiteert u van de EcoSmart-technologie:

  • minder waterverbruik van maximaal 9 l/min bij hoofd- en handdouches (Green-producten verbruiken zelfs maar 6 l/min).
  • hansgrohe mengkranen verbruiken standaard maar 5 liter water per minuut
  • Lager verbruik van warm water en navenant lager energieverbruik en kosten
  • Minder CO2-uitstoot door lager energieverbruik
  • Constante doorstroom ook bij verschillende waterdrukken
  • Ook bij lagere doorstroom een genot – volle, bruisende waterstraal dankzij verrijking met lucht

Zo werkt de hansgrohe EcoSmart-technologie bij handdouches:

Doucheplezier met een schoon geweten

Douchen is een van onze favoriete bezigheden, of je je nou wilt opfrissen en energie wilt tanken of helemaal wilt ontspannen. Heb je je ooit afgevraagd wat dat kost? De waterbespaarcalculator is jouw online tool om uit te rekenen hoe veel je mogelijk kunt besparen aan water en energie wanneer je hansgrohe EcoSamart gebruikt. Want op de weg naar duurzaamheid telt iedere kleine stap. Maak het verschil en bereken hoe veel energie en water je kunt besparen:

Waterbespaaralculator

doe iets goeds voor de natuur en jezelf – water besparen bij de wastafel

Bespaar water in de badkamer met hansgrohe EcoSmart.
Met EcoSmart gaat alles ook aan de wastafel een heel stuk zuiniger.

Met hansgrohe EcoSmart daalt jouw dagelijkse watergebruik aan de wastafel met tot maar liefst 60 procent. Een enorme besparing. Vermenigvuldig de daarmee gepaard gaande verbruiksvermindering met het aantal wastafelmengkranen in huis. Je zult zien: de EcoSmart-technologie van hansgrohe presteert een heleboel om het milieu en jouw budget te ontzien.

Dankzij EcoSmart wordt het waterverbruik bij alle hansgrohe wastafelmengkranen omlaag gebracht naar circa 5 liter per minuut. Hoe dat werkt? Door het bijmengen van lucht en een speciale doorstroombegrenzer. De EcoSmart-perlator is in de uitloop van de wastafelmengkraan geïntegreerd en verrijkt het water met lucht. Het resultaat: een volle, bruisende waterstraal. Een ‘precisie-elastomeer’ zorgt voor constante prestaties en een gelijkblijvend krachtige waterstraal, zelfs bij schommelende waterdruk. Hij begrenst de doorstroming en bespaart op die manier constant drinkwater.

Zo werkt hansgrohe EcoSmart bij mengkranen:

ontdek hier hansgrohe producten met de EcoSmart-technologie:

Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt