Water besparen in de badkamer

hansgrohe EcoSmart bespaart water en geld

hansgrohe mengkranen en douches die met EcoSmart-technologie zijn uitgerust, verbruiken minder water dan andere hansgrohe producten. Bovendien leidt een lager verbruik van warm water tot een dalende energiebehoefte. Al met al betekent dat: minder CO2-uitstoot en lagere kosten. EcoSmart is dus zowel goed voor het milieu als voor je portemonnee.

Hoe efficiënt EcoSmart werkt, blijkt uit je water- en energierekening

hansgrohe EcoSmart zit in je hansgrohe product verstopt. Zijn effect kan echter niet over het hoofd worden gezien: EcoSmart zorgt voor grote besparingen. Dat is niet alleen goed voor de balans in je water- en energieverbruik, maar is ook goed voor de eigen portemonnee.

Met de hansgrohe waterbespaarcalculator bereken je zelf hoeveel verschil EcoSmart voor jou en voor het milieu kan maken. 

Pulsify handdouche met en zonder EcoSmart.
De nieuwe handdouche Pulsify is verkrijgbaar in de EcoSmart-variant (rechts afgebeeld). Ondanks het kleinere watervolume is de microfijne PowderRain-straal vol en weldadig.

Zo profiteer je van de EcoSmart-technologie:

  • Waterverbruik wordt verlaagd tot 8 l/min bij hoofd- en handdouches (Green-producten bij hansgrohe douches verbruiken zelfs maar 6 l/min).
  • hansgrohe mengkranen bij de wastafel en het bad hebben standaard slechts 5 liter water per minuut nodig (EcoSmart+-producten verbruiken zelfs slechts 4 l/min bij 3 bar).
  • Er wordt minder warm water verbruikt, wat weer tot een lager energieverbruik en lagere kosten leidt.
  • Minder CO2-uitstoot door lager energieverbruik.
  • Constante doorstroom, ook als de waterdruk schommelt of laag is.

Zo werkt de hansgrohe EcoSmart-technologie bij handdouches:

Doucheplezier met een schoon geweten

Met een goed geweten van een douche genieten

Douchen behoort tot onze meest geliefde routines, om jezelf op te frissen of te ontspannen. Heb je jezelf ook al afgevraagd wat daar samenkomt? Met de waterbespaarcalculator heb je een online-tool die in een handomdraai het besparingspotentieel van water en energie door de hansgrohe EcoSmart-technologie berekent. Kleine stappen richting duurzaamheid zijn al de moeite waard: maak het verschil en bereken nu je besparingspotentieel:

naar de waterbespaarcalculator

Doe iets goeds voor jezelf en voor de natuur – bespaar water bij de wasbak

Met hansgrohe EcoSmart water besparen in de badkamer.
De nieuwe kranenserie Rebris heeft met EcoSmart+ slechts 4 l/min nodig bij 3 bar.

Dankzij EcoSmart wordt het waterverbruik bij alle hansgrohe wastafelmengkranen teruggebracht tot ongeveer 5 liter per minuut. EcoSmart+-producten verbruiken zelfs slechts 4 l/min bij 3 bar. Hoe? De oplossing werd gevonden in de speciale doorstroombegrenzing. Uit de mengkraan stroomt minder water, dat voor een volle straal met lucht is verrijkt. De EcoSmart-perlator is in de uitloop van de wastafelmengkraan ingebouwd.

Een ‘precisie-elastomeer’ zorgt voor constante prestaties en een gelijkblijvend krachtige waterstraal, zelfs bij schommelende waterdruk. En beperkt de doorstroom en bespaart zo constant water uit de leiding.

Zo werkt hansgrohe EcoSmart bij mengkranen:

Ontdek hier hansgrohe producten met de EcoSmart-technologie:

Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt