Betonlook, bakstenen en open hout

De ruwe charme van sierbeton en consorten in de badkamer

De esthetiek van natuurlijke materialen, van warme houttinten tot aan sierbeton is een duidelijke trend – ook in de badkamer. Daar zorgen onvervalste materiaalsoorten voor voelbare zinnelijkheid en zij overtuigen in het contact met moderne vormgeving. Waar stijlvolle, rustieke oppervlakken met ultiem comfortabele badkamerkranen gecombineerd worden, ontstaat een eigen wellnessruimte.

Douchebad met oppervlakken van zichtbeton.
Doorgetrokken sierbeton verleent douche en badkamer een royale loft-uitstraling. De ruwe betonlook contrasteert fraai met chroom en glas.

Modern comfort in de badkamer gecombineerd met een ruwe, onafgewerkte look

Wandoppervlakken van onbehandeld pleisterwerk zorgen voor een ruim karakter in kleine badkamers. De natuurlijke glans van cement zorgt voor een ingetogen uitstraling en sluit harmonieus aan bij modern design. De metaalglanzende techniek voor uw badkamercomfort komt in deze chic rustieke ambiance prachtig tot zijn recht. Ambachtelijke accessoires versterken hierbij de optische charme van de authentieke oppervlakken. Zo vormt een grof gevlochten tapijt op naadloos beton een natuurlijk accent. En muurwerk van baksteen contrasteert fraai met hoogwaardige mengkranen en fijn badkamertextiel.  

Zin in ruwe oppervlakken en contrast

Naast beton en muurwerk worden ook gerecyclede materialen of materialen met ‘used look’ ingezet. Deze vormgeving geeft de ruimtes een ongekend zinnelijke sfeer. De ruwe charme van lofts vinden vele designfans nou eenmaal fascinerend.
 
Waar een ongecompliceerde oplossing in vintage-look gewenst wordt, zorgen wanddecors voor unieke visuele effecten. Zo is innovatief fotobehang in betonlook (of geïnspireerd door ruwe materiaalsoorten) nu ook verkrijgbaar voor de badkamer. Tegels in houtdecor met patina zijn zeer populair. Zo kan de sfeer in de badkamer zonder veel inspanningen trendbewust worden veranderd.

Wow! De badkamer is echt

In natuurlijke staat gehouden materiaalsoorten in de badkamer nodigen uit om ze aan te raken, onder de blote voeten te voelen, hun eigenschappen met eigen zintuigen te beleven.

Badkamer-trend: rauw sisaltapijt voor het bad.
De rustieke look is populair

Natuurtinten maken authentieke materialen zo onweerstaanbaar

Een ideaal duo: hightech-glans op oppervlak in originele staat

Moderne badkamerkranen en douchetechnologie schitteren op stijlvol rustieke oppervlakken. In natuurlijke staat gelaten, vaak onregelmatige materiaalsoorten voor wand en vloer vormen de achtergrond voor strak en geometrische design en onderstrepen de hoogwaardigheid van de decoraties voor de badkamer. minimalistische vormgeving met exact uitgevoerde randen gaat een spannende dialoog aan met ambachtelijk uitgevoerde oppervlakken en materialen met ‘used look’. Het contrastrijke uiterlijk, dat tevens afwisselend aanvoelt, spreekt vooral individualisten aan. Eenvoudig combineren: assortimenten voor een complete oplossing zorgen voor rust in het badkamerdesign. Hierbij spreken mengkranen en douches een uniforme designtaal en dragen aldus bij aan een harmonieus totaalplaatje. 

Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt