Verzorging en reiniging van de keukenmengkraan

Zo wordt je keukenmengkraan binnen de kortste keren weer brandschoon

Keukenmengkraan en spoelbak worden vaak blootgesteld aan hitte en kou, maar ook aan logen, zuren en vetten. Daarom produceert hansgrohe hoogwaardige mengkranen, waarvan functionaliteit, design en glans zonder veel onderhoud langdurig intact blijven. Dankzij de hier vermelde verzorgingstips heeft u lang plezier aan uw keukenmengkraan. Gewoon af en toe reinigen en van kalk bevrijden!

Gekantelde en verplaatste sBox gemonteerd op een zijwand.

De beste materiaalsoorten voor keukenmengkranen en spoelbakken: chroom en rvs-look

Onze keukenmengkranen onderscheiden zich afhankelijk van hun variant door een hoogwaardige, glanzende chroomlaag of door een resistente rvs-look. Beide materialen staan garant voor een lange levensduur en vergemakkelijken het reinigen. Onderhouden met de juiste methode en de juiste middelen, behoudt u de prachtige glans voor lange tijd. hansgrohe spoelbakken zijn van roestvrijstaal. Dat maakt ze antibacterieel en hygiënisch, roestvast en geschikt voor levensmiddelen. Omdat roestvrijstaal behalve zuur- en hittebestendig is, is het onderhoud van dit oppervlak bijzonder makkelijk. Chroom of roestvrijstaal: het is toch de moeite waard om bij de reiniging een paar basisregels in acht te nemen.

  • schoonmaakadvies van hansgrohe.

    Vrij van kalk: langdurig glanzend en functioneel

    hansgrohe keukenmengkranen zijn eenvoudig te ontkalken. Ze hebben hoogwaardige, onderhoudsvriendelijke oppervlakken en anti-kalk-noppen (QuickClean) op de perlator.

    Verzorgingstips hier downloaden (PDF, 129 KB)
Puristic bathroom with wide floor-to-ceiling windows to the garden.

Zo verzorgt u uw keukenmengkraan op de juiste manier

  • Reinig uw keukenmengkraan niet met agressieve schoonmaakmiddelen die ingrediënten zoals chloorbleekloog, methaanzuur, azijn- of zoutzuur bevatten. Vermijd bovendien schurende reinigingsmiddelen en schuursponsjes.
  • Besproei de keukenmengkraan niet rechtstreeks met reinigingsmiddel en meng geen verschillende producten door elkaar. Neem de gebruiksinstructies van de fabrikant wat betreft dosis en inwerktijd in acht. 
  • Kalk op de keukenmengkraan kunt u het beste met een reinigingsmiddel op basis van citroenzuur verwijderen. Doe eerst wat reinigingsmiddel op een zacht, niet pluizend katoenen doekje en neem daarmee de keukenmengkraan af. Laat het middel vervolgens gedurende de aangegeven tijd inwerken en verwijder het vervolgens grondig met schoon water.
  • Neem de mengkraan tot slot gewoon af met een droge doek. Nu zijn alle resten verwijderd en glanst hij weer als nieuw.

Als kalkaanslag deskundig wordt verwijderd, kunnen veel vervelende soorten vervolgschade worden voorkomen. Want kalk is niet alleen esthetisch gezien problematisch. Hij kan ook functies als het straalbeeld nadelig beïnvloeden.

De juiste reiniging van de keukenmengkraan is eenvoudig en gaat snel. Ook de uittrekslang van uw keukenmengkraan kan eenvoudig gereinigd en indien nodig probleemloos vervangen worden. Elk reserveonderdeel wordt geleverd met een handleiding. Neem a.u.b. onze reinigingsadviezen in acht, omdat onze garantie niet geldt voor schade door ondeskundige behandeling.

Volledig schone perlator

De perlator wordt ook wel straalregelaar of straalvormer genoemd. Het betreft hierbij de sproeier aan de uitloop van de kraan. Vele perlators aan hansgrohe keukenmengkranen zijn uitgerust met een anti-kalk-functie (QuickClean). Deze kunnen zonder gebruik van reinigingsmiddelen worden schoongemaakt: gewoon met de hand.

Even kort wrijven is genoeg om de kalkresten moeiteloos te verwijderen

Bij een hansgrohe keukenmengkraan met QuickClean-technologie is de perlator uitgerust met flexibele siliconen noppen. Hier komt door dagelijks gebruik kalkaanslag op te zitten (afhankelijk van waterhardheid meer of minder). Dit is echter moeiteloos te verwijderen: gewoon met een vinger over de siliconen noppen wrijven. Daarna stroomt het water weer gelijkmatig en vol uit de perlator.

Perlators reinigen en van een mooi straalbeeld genieten

Als op een gegeven moment toch een intensievere reiniging van de perlator nodig mocht zijn, kunt u hem losschroeven en in een bakje met ontkalkend reinigingsmiddel op citroenzuurbasis leggen. Na maximaal 10 minuten kunt u hem er weer uithalen en grondig met schoon water afspoelen. Indien nodig kunt u deze reiniging herhalen. Schroef tot slot de perlator weer op uw keukenmengkraan. 

Video van de reiniging van de perlator

Ontkalk de hansgrohe luchtsputterer - dit is hoe het werkt!
Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt