Betonlook voor een stijlvolle badkamer

Badkamer in betonlook: zo veelzijdig en stijlvol is grijs

Betonlook is trendy en wordt nu al als een klassieker beschouwd. Daar zijn goede redenen voor: Dit materiaal is een veranderlijk bouwmateriaal dat elke vorm aanneemt. Met een vakkundige behandeling van het oppervlak en zorgvuldig gekozen accessoires kun je een flair van luxe en avant-garde creëren. Laat je inspireren door onze stijlvolle interieurideeën!

Grijze tegels, houten vloer, rek van roestvrij staal, wit bad
De vele gezichten van grijs, harmonieus en veelzijdig tegelijk. Bijzonder origineel: de combinatie met een houten vloer en accessoires in roestvrij staal.

Modern comfort in de badkamer gecombineerd met een ruwe, onafgewerkte betonlook

Wandoppervlakken van onbehandeld pleisterwerk zorgen voor een ruim karakter in kleine badkamers. De natuurlijke glans van cement zorgt voor een ingetogen uitstraling en sluit harmonieus aan bij modern design. De metaalglanzende techniek voor uw badkamercomfort komt in deze chic rustieke ambiance prachtig tot zijn recht. Ambachtelijke accessoires versterken hierbij de optische charme van de authentieke oppervlakken. Zo vormt een grof gevlochten tapijt op naadloos beton een natuurlijk accent. En muurwerk van baksteen contrasteert fraai met hoogwaardige mengkranen en fijn badkamertextiel.  

Zin in ruwe oppervlakken en contrast

Naast beton en muurwerk worden ook gerecyclede materialen of materialen met ‘used look’ ingezet. Deze vormgeving geeft de ruimtes een ongekend zinnelijke sfeer. De ruwe charme van lofts vinden vele designfans nou eenmaal fascinerend.
 
Waar een ongecompliceerde oplossing in vintage-look gewenst wordt, zorgen wanddecors voor unieke visuele effecten. Zo is innovatief fotobehang in betonlook (of geïnspireerd door ruwe materiaalsoorten) nu ook verkrijgbaar voor de badkamer. Tegels in houtdecor met patina zijn zeer populair. Zo kan de sfeer in de badkamer zonder veel inspanningen trendbewust worden veranderd.

Zichtbeton in de douche

Doorgetrokken sierbeton verleent douche en badkamer een royale loft-uitstraling. De ruwe betonlook contrasteert fraai met chroom en glas.

Douchezone met oppervlakken van zichtbeton.

De inspirerende versie van grijs in grijs

Combinatie van de elementen: mengkranen van roestvrij staal, wit bad
Deze combinatie van de naadloze lichte wand met donkere tinten van de badsokkel en geborsteld roestvrij staal van de mengkranen ziet er bijzonder stijlvol uit.

De meeste mensen denken aan grijs als een mengeling van zwart en wit. In werkelijkheid mengen kunstenaars hun grijstinten echter uit complementaire kleuren. Combinaties van rood en groen of blauw en oranje leveren levendige grijstinten op met een diepte die even aantrekkelijk als warm is.

Je hebt voor dit design gekozen? Deze aspecten spelen een belangrijke rol:

  • Wastafel en bad
  • Passende meubels 
  • Grijs als dominante kleur

Wastafel en bad in betonlook

Beton is een flexibel materiaal dat u exact kunt laten vormen zoals jij wilt: Je kunt je architect een wastafel en een bad exact volgens jouw ideeën laten ontwerpen. Gespecialiseerde fabrikanten voeren deze ontwerpen vervolgens uit. Het design ontwikkelt een onmiddellijke aanwezigheid die een duidelijke objectiviteit en dus rust uitstraalt. 

Toonaangevende fabrikanten bieden ook moderne sanitaire objecten van dit bouwmateriaal aan. Ze wegen veel en kunnen, onder bepaalde omstandigheden, de statica overbelasten. Daarom is het ook mogelijk fonteinen en baden afzonderlijk te kopen. 

Passende meubels 

Als het om meubels gaat, kun je kiezen voor contrast of ton sur ton. Zichtbeton is er in een verscheidenheid van grijstinten. Vanop afstand lijkt het een uniforme tint die pas bij nadere beschouwing zijn dynamiek onthult. Geborsteld roestvrij staal past perfect bij de look omdat door het borstelen een uniform en toch diepzinnig oppervlak ontstaat. 

Aan de andere kant past grijs uitstekend bij alle kleuren. Zo kun je een optisch uitroepteken zetten met een of meer meubels in jouw lievelingskleur. Het verrassingseffect van felle kleuren op een grijze achtergrond vergt moed, maar kan zeer verkwikkend zijn.

Grijs als dominante kleur

Wij associëren grijs met sombere regenachtige dagen. Toch kunnen grijstinten de geest fascineren. Met grijs als dominante kleur kun je zowel de stimulerende spanning van onweerswolken als de rustgevende stemming van de schemering tot uitdrukking brengen.

Het effect van grijs is afhankelijk van de context: in combinatie met rood en donkere tinten creëer je een dramatisch effect. Samen met wit, lichte grijstinten en pastelkleuren haal je de zachte fasen van een zonsopgang of zonsondergang naar jouw badkamer. De combinatie met hout benadrukt de verbondenheid met de natuur.

De rustieke look is populair

Natuurtinten maken authentieke materialen zo onweerstaanbaar

Een ideaal duo: hightech-glans op oppervlak in originele staat

Moderne badkamerkranen en douchetechnologie schitteren op stijlvol rustieke oppervlakken. In natuurlijke staat gelaten, vaak onregelmatige materiaalsoorten voor wand en vloer vormen de achtergrond voor strak en geometrisch design en onderstrepen de hoogwaardigheid van de decoraties voor de badkamer. Gereduceerde vormgeving met exact uitgevoerde randen gaat een spannende dialoog aan met ambachtelijk uitgevoerde oppervlakken en materialen met ‘used look’. Het contrastrijke uiterlijk, dat tevens afwisselend aanvoelt, spreekt vooral individualisten aan. Eenvoudig combineren: assortimenten voor een complete oplossing zorgen voor rust in het badkamerdesign. Hierbij spreken mengkranen en douches een uniforme designtaal en dragen aldus bij aan een harmonieus totaalplaatje.

Het perfecte bouwmateriaal voor een indrukwekkend design

Betonlook aan de muur, zwarte mengkranen en kozijnen
Deze wand kan met alle kleuren worden gecombineerd. De zwarte mengkranen creëren hier een visueel contrapunt dat wordt herhaald in de zwarte raamkozijnen.

Beton is een bouwmateriaal dat uit de natuur komt. Het bestaat grotendeels uit zand en kiezels. Deze elementen bepalen het uitzicht, dat afhankelijk van de samenstelling sterk kan variëren. 

Een kleine hoeveelheid cement en water maken van de steenachtige elementen een massa die in elke vorm kan worden gegoten. Voor cement worden kalksteen, klei en soms kwartszand verhit tot 1.450 graden Celsius. Het poeder dat zo ontstaat reageert met water en verhardt. 

Design gecombineerd met vakmanschap

Vakkundig design en vakmanschap maken het tot een bouwmateriaal dat tijdloze elegantie en luxe belichaamt. De reden: pas de behandeling van het oppervlak bepaalt de uitstraling. Slijpen of zandstralen kan het uiterlijk van het materiaal sterk veranderen. Door verhard beton te boucharderen krijgt het een speciaal karakter. Met deze techniek, die door steenhouwers wordt toegepast, kan met een bouchard, een speciale hamer, een mat oppervlak met een opvallende structuur worden verkregen. 

Uitstekende eigenschappen als bouwmateriaal

Beton is ideaal omdat het duurzame materiaal op de meest uiteenlopende manieren kan worden toegepast. Het robuuste bouwmateriaal beschermt tegen vocht en is warmte- en geluidsisolerend. In de badkamer worden de poriën van het oppervlak geslepen en verzegeld. Dit maakt het materiaal vuilafstotend. Afhankelijk van de bewerking kan het ook op natuurlijk marmer lijken. 

Het materiaal weegt echter veel en is daarom alleen geschikt voor statisch robuuste objecten. In oude gebouwen kan het gebruik van echt beton een probleem vormen. In dit geval kunnen bouwmaterialen met een betonlook worden verwerkt zoals keramische tegels, minerale pleisters en zelfs behang. Zogenaamd Beton Ciré, een vulstof van kunsthars, zand en cement, kan ook echt beton vervangen.

Renaissance in de 19e eeuw

Al de oude Romeinen wisten de voordelen van beton te waarderen. Zij gebruikten het bouwmateriaal „Opus caementitium“ voor aquaducten, bruggen en haveninstallaties. Met de val van het Romeinse Rijk raakte beton in de vergetelheid. Maar in de 19e eeuw beleefde het een renaissance die begon in Engeland. In 1824 verbrandden twee metselaars cement op het schiereiland Portland. Binnen enkele decennia veroverde het “grijze goud” vervolgens de moderne wereld. 

Betonlook: wellnessfactor met design-appeal

Het is zo populair omdat het een enorm veelzijdig materiaal is. Met het juiste interior design en een vakkundige behandeling van het oppervlak straalt het een gevoel van luxe uit. Het kan worden gecombineerd met alle kleuren en materialen en biedt esthetisch plezier voor elke smaak.

Vaak gestelde vragen over de badkamer in betonlook

Kan ik fontein en bad van beton laten ontwerpen?

Ja, beton kan in elke vorm worden gegoten. Gespecialiseerde fabrikanten realiseren jouw ideeën.

Bestaan er kant-en-klare sanitaire objecten?

Ja, toonaangevende fabrikanten bieden betonnen objecten aan.

Wat zijn de kwaliteiten van beton?

Het is het ideale bouwmateriaal voor badkamers omdat het beschermt tegen vocht en tegelijk warmte- en geluidsisolerend is.

Hoe kan ik beton combineren?

Dit bouwmateriaal kan op vele manieren worden gecombineerd. Een combinatie met geborsteld roestvrij staal ziet er bijzonder stijlvol uit. Sterke kleuren geven een optisch signaal.

Waarom wordt betonlook in de badkamer beschouwd als een teken van luxe?

Vakmanschap, zoals het slijpen, zandstralen of boucharderen van het oppervlak, maakt het tot een oppervlak dat een gevoel van luxe uitstraalt.
Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt