Ideeën voor grafische wanddesigns in de badkamer

Kleurrijke badkamer: behangideeën voor een sfeervolle ambiance

Tegels in de badkamer gaan altijd. Maar wat dacht u van behang met een grafisch wanddesign voor de wellnessoase of kleurrijke designs voor een goed humeur in de ochtend? Hier tonen wij u moderne ideeën die functioneel en origineel zijn.

Wit bad voor zwarte tegels en bloemenmotief
Met dit wanddesign is niet veel meer nodig: de opzichtige pioenrozen vormen het middelpunt van deze wellnessruimte.

Het abc van wanddesign in de badkamer

Lichte badkamer met kleurrijke bloemen
Fris, licht en eigenwijs: met dit fleurige idee zorgt u voor een goed humeur in uw kamer.

Behang werkt heel goed in de badkamer: het is een gezellig alternatief voor een tegelwand en met het juiste design ook een blikvanger. Let bij uw keuze wel op het materiaal. 

Conventionele modellen van papier of overschilderbaar behang zijn niet waterdicht en kunnen dus niet goed tegen vocht. Let bij uw keuze daarom op de DIN EN 235 norm. Hij vertelt u hoe waterdicht het betreffende model is. Kies voor de zekerheid de hoogste beschermingsklasse „zeer slijtvast“. 

Dit zijn geschikte materialen:

  • Vliesbehang: De keuze is groot. Van steen- of 3D-optiek tot grafische patronen en fotobehang, alles is mogelijk. Vliesbehang is ademend en vochtregulerend. Dit betekent dat het kan worden gebruikt op alle plaatsen die niet direct in contact komen met water.
  • Glasvezelbehang: Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en met sfeervolle designs. Het is absoluut slag-, scheur- en trekvast en kan ook in douchezones worden gebruikt. 

Wat belangrijk is bij de modellen die in de badkamer worden gebruikt is de optimale verwerking. De randen moeten naadloos worden verlijmd, zodat er zich geen vocht onder kan ophopen. 

Wie een luxueuze optie wil uitproberen, kan zijn favoriete model ook afwerken met een passende verflaag. Hoe goed dit werkt, hangt af van de samenstelling van het materiaal en de verf. Afhankelijk van het model kunnen er kleurveranderingen optreden. Voorkom verrassingen en vraag eerst advies aan een specialist.

Karakter tonen in de badkamer

Ben je een speelse persoonlijkheid? Heb je een uitgesproken gevoel voor vorm? Of houd je van strakke lijnen? Met behang kun je heel persoonlijke accenten leggen in jouw kamerinrichting. Deze eerder functionele ruimte in jouw huis kan zonder veel moeite gezellig worden ingericht.

De keuze aan materialen, kleuren en designs is enorm! Laat je inspireren door onze voorbeelden.

  • Fauna en flora: Gedetailleerde afbeeldingen uit de wereld van dieren en planten brengen natuur en levendigheid in jouw badkamer
  • Grafische patronen: In minimalistische badkamers zijn het blikvangers die exclusiviteit en gevoel voor stijl uitdrukken
  • Kleurencombinaties: Je kunt ze gebruiken om het effect van de inrichting nog te versterken. Een voorbeeld zijn modellen met een natuurlijke look die met veel houten elementen de rustgevende sfeer onderstrepen. 
  • Materiaalmix: Door verschillende materialen op een doordachte manier te gebruiken breng je spanning in de kamer. Gebruik voor het onderste gedeelte van je muren effen tegels of structuurpleister en kies in het bovenste gedeelte voor behang als highlight van het wanddesign.
  • Fotobehang: Zet de vormgeving met panorama-achtige natuur- of macro-opnamen onder een motto en creëer een bijzondere sfeer. Gebruik hiervoor jouw eigen opnamen om zo mooie momenten levend te houden. 


Bij het wanddesign heb je veel creatieve vrijheid en kun je spelen met kleuren en vormen. Met het juiste materiaal is de weg vrij voor een badkamerdesign met dat beetje extra. 

Vaak gestelde vragen over badkamers met behang

Welk behang is geschikt voor de badkamer?

Vooral vlies- en glasvezelmodellen zijn geschikt voor de badkamer. Zij verdragen het best vochtigheid en water en zijn vormvast.

Bestaat er behang voor de douchezone?

Glasvezelbehang is geschikt voor natte ruimten zoals de douche en de wastafel. Bij optimale verwerking is het waterafstotend.

Kan ik papieren behang gebruiken in de badkamer?

Ja, het kan worden aangebracht op plaatsen die zeer ver verwijderd zijn van vochtbronnen. Alternatief kunnen ze door vakmensen met een beschermende laag verf worden behandeld.

Welk behang past goed in minimalistische badkamers?

Je kunt grafische patronen of eenkleurige modellen in de doucherzone of op de muur achter de wastafel gebruiken als designelementen.

Welke behangideeën zijn er voor badkamers met een thema?

Voorbeelden zijn fotobehang met macro- of panoramafoto's uit de natuur of bloemmotieven.

Durf patronen en kleur te gebruiken

Ze brengen een huiselijke flair in de badkamer. Let er bij de keuze van het behangpapier op dat het materiaal bestand is tegen vocht en water

Vraag best advies aan een specialist. Je kunt je creativiteit de vrije loop laten: Voor elke smaak bestaat het passende idee en het passende model.

Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt