De tonen maken de designdroom

Prikkelende badkamer ervaring: kleurrijk, perfect afgewerkt en een prettig gevoel

Kleuren hebben een effect op ons lichaam en onze psyche. Ze beïnvloeden ons gevoel van welzijn – vaak onbewust. Hoe belangrijk ze zijn voor ons humeur merken we pas als ze ontbreken. Waar verlang jij naar op een sombere mistige dag? Welke toon zou je meenemen naar een onbewoond eiland? Het zijn die kleuren die je ook in de badkamer verwerkt. Het is tenslotte een toevluchtsoord. Hier geniet je van kostbare tijd voor jezelf. Een heerlijk geurend bad of een zacht masserende douche zijn zinnelijke ervaringen die je ook jouw omgeving intenser doen waarnemen. Je persoonlijke wellnessfactor bepaalt welke kleurnuance je kiest.

Contrast in perfectie: antraciet en Brushed Bronze
Een droom in antraciet: het stijlvolle Brushed Bronze van de mengkraan komt door het krachtige contrast pas goed tot zijn recht.

Kleuren en hun effect

Mooi contrast: wit met koper en oudroze accenten
Bijna zo wijds als de hemel: het edele koper doet de kamer ruim lijken. Leuk detail: de ovale spiegel boven de wastafel.

Uit de kleurentherapie weten we dat elke kleurtoon zijn eigen speciale effect heeft. Dit geldt ook voor de badkamer:

  • Blauw staat voor water, het is een klassieker in de badkamer. Het komt harmonieus en kalm over – maar ook koel. Met een vleugje geel, verandert het in stimulerend turkoois. Blauw maakt kleine kamers ruimer.

  • Groen is als de frisheid van de natuur: perfect voor een gezond evenwicht tussen ontspanning en vitaliteit. Hoe blauwer de toon, hoe rustiger de kamer.

  • Grijs komt puristisch, zakelijk, technisch over. Grijs, zelf een neutrale kleur, laat elke andere toon stralen. Het is daarom ideaal als combinatiekleur.

  • Zwart, elegantie en donkerheid. Het is onpeilbaar mooi, maar kan benauwend overkomen. Zwart, spaarzaam gebruikt, is elegant en stijlvol.

  • Bruin zorgt voor harmonie en geeft een gevoel van veiligheid. Warme aardetinten zoals oker of siena maken van uw badkamer een natuurlijke wellnessruimte.

  • Wit is zuiver en helder – maar ook ongenaakbaar. Wit kan perfect worden gecombineerd. Het neutraliseert, het verlicht, verkwikt en geeft u alle mogelijkheden op het gebied van vormgeving.

Jij bepaalt de kleur van jouw badkamer

Overtuigend understatement: strakke vormen, donkere tonen
Dit design overtuigt met de combinatie van donkere grijstinten en een strakke zwarte uitvoering van de mengkraan en de fontein.

Alleen al de keuze aan tonen voor wanden en vloeren is enorm – en dat is nog niet alles. Naast sanitaire objecten en meubels kunnen ook mengkranen worden ingekleurd. Kies uit zwart, wit, goud, brons of „klassiek“ chroom. De combinatiemogelijkheden zijn bijna eindeloos. Met een harmonieus kleurenconcept die jouw hele badkamer omvat, kun je jouw persoonlijke droomoase vormgeven. ​​​

Ton sur ton met bewuste accenten

De basisregel is: kleuren werken ton sur ton of als contrast. Kies aangename basiskleuren. Speel met nuances. Zachte pasteltinten vormen een mooi contrast met donkere oppervlakken. Leg bewust accenten met signaalkleuren zoals rood en geel. Zwarte mengkranen en sanitair meubelen zijn momenteel erg populair. Ze kunnen prachtig worden gecombineerd met gedekte kleuren op muren en vloeren.

Persoonlijke wellnessfactoren kleur en afwerking 

Doorslaggevend is wat voor jouw goed voelt: waarmee omring jij je graag? Denk ook aan de voelbare en zichtbare eigenschappen van de oppervlakken. De afwerking geeft mede vorm aan de sfeer in een ruimte – of het nu gaat om een speciale afwerking van wand- en vloeroppervlakken of om individuele oppervlaktedesigns die de mengkranen in scène zetten. Het belangrijkste is een harmonieus geheel. Zo wordt je badkamer een oase van rust en ontspanning.

Vaak gestelde vragen over kleur voor de badkamer

Waarom is de juiste kleur in de badkamer belangrijk?

Kleuren hebben een effect op ons – lichamelijk en geestelijk. Om u op uw gemak te voelen, moet u „uw“ kleuren dus zorgvuldig kiezen.

Wat zijn de meest populaire kleuren voor de badkamer?

Blauw, groen, aardetinten, wit, zwart, grijs en metaaltinten zijn populair. Met signaalkleuren zoals geel of rood kunt u accenten leggen.

Zijn er ook gekleurde mengkranen?

Natuurlijk: in zwart, wit, goud, brons of „klassiek“ chroom – inclusief individuele oppervlaktedesigns.

Welke kleur heeft welk effect?

Elke kleur heeft zijn eigen effect. Alleen het harmonieuze samenspel van alle tonen creëert een harmonieuze ruimtebeleving.

Welke kleur voor de badkamer is in de mode?

Trends komen en gaan. De doorslaggevende factor is welke bijdraagt tot uw feel-good sfeer.

Een harmonieus designconcept voor de badkamer van uw dromen

Elegant zwart, zachte pasteltinten of een droom in wit: de voorkeuren zijn zo uiteenlopend als de mensen zelf. Wat belangrijk is, is een sfeervol totaalconcept – inclusief kleur en afwerking. Op die manier verandert jouw badkamer in de badkamer van je dromen. Geniet ervan.

Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt