Volmaaktheid ligt in het detail

Luxe in de badkamer: accessoires die niets te wensen overlaten

In 1994 bracht de bekende binnenhuisarchitect Phillipe Starck met zijn „woonbadkamer“ een design-revolutie teweeg. Sindsdien presenteert de traditionele natte cel zich met een nieuw zelfvertrouwen en veel luxe. Vandaag voldoet hij niet alleen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Hij is ook esthetisch overtuigend. Hoogwaardige badkameraccessoires combineren een luxe uitstraling met bruikbaarheid in het dagelijks leven: ze zijn bestand tegen vocht en corrosie, minder vatbaar voor schimmel en gemakkelijk schoon te maken. 

Voor elke interieurstijl de passende accessoires

De speciale extra's zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende uitvoeringen – van beproefde klassiekers tot bekroonde nieuwe ontwerpen. De keuze van de materialen is een kwestie van persoonlijke stijl. Is jouw badkamer puristisch? Dan zijn koel roestvrij staal, natuursteen, beton of glas geschikt. Hou je van naturel? Kies producten van hout of bamboevezel. Bij de accessoires zijn stijlbreuken die accenten leggen ook mogelijk. Vaak is de hele inrichting, van handdoekhaakjes tot closetborstels, verkrijgbaar in één enkele productlijn. Jij beslist zelf of je trouw blijft aan de serie of dat u uw eigen individuele designeraccessoires samenstelt.

Alles wat je nodig hebt – en meer

Eén look – van handdoekrek tot closetborstel.
Fabrikanten zoals hansgrohe bieden de complete uitrusting in één productlijn aan. Hier zorgen matzwart metaal en gematteerd glas voor een uniforme look.

De essentials mogen niet ontbreken. Ga voor accessoires die de gewenste stijl vanzelfsprekend maken:

 • Zeepdispensers zijn verkrijgbaar in alle vormen van hoogwaardige materialen met luxueuze afwerking. Alternatief: een duur stuk zeep op een stijlvolle zeepschaal – bijvoorbeeld van verguld messing. Een ongewoon materiaal is diatomeeënaarde: het sedimentgesteente uit Japan absorbeert het vocht volledig – en houdt de dure zeep droog.  
 • Handdoekrekken zijn een klasse apart. Ze zijn verkrijgbaar als haken, stangen, handdoekrekken of handdoekladders. De uitvoeringen variëren van matzwart of matwit gepoedercoat messing tot glanzend chroom en een exquise goudlook. Niet alledaags: een aan het plafond hangende plank met geïntegreerd handdoekrek zodat het lijkt alsof de benodigdheden in de ruimte zweven. 
 • Ook closetrolhouders zijn verkrijgbaar in zeer luxueuze uitvoeringen – bijvoorbeeld elegant in goudglanzend roestvrij staal en zwart glas met extra box voor natte doekjes. Een praktische two-in-one-functie bieden ook closetrolhouders met geïntegreerd smartphone-planchet. Het overheersende materiaal is metaal met een hoogwaardige afwerking. Combinaties met gekleurd glas of hout zijn ook mogelijk.
 • Deze combinaties veredelen ook cosmeticabakjes: gemaakt van hoogwaardig makassarhout en hoogglanzend roestvrij staal of mat geborsteld metaal met zwart glas worden het luxe badkameraccessoires. Als je de voorkeur geeft aan pedaalemmers: kies een hoogwaardige uitvoering met soft-close-functie.
 • Designeraccessoires zijn ondertussen verkrijgbaar in alle productcategorieën – zelfs de douchewisser. Teruggebracht tot zijn basisvorm heeft het toestel bijvoorbeeld een stijlvolle look met een silicone ommanteling in matwit of matzwart. Bevestigd met verschillende verborgen magneten en geïntegreerd in een met laser gegraveerde zeepschaal van roestvrij staal, wint het zelfs prijzen.

De nice-to-haves voor extra comfort

Stijlvolle opbergpotjes op een stijlvolle marmeren wastafel
De opbergpotjes van porselein zorgen voor orde op het witte marmer.

Sommige accessoires zijn luxeartikelen die niet per se hoeven. Maar ze maken het leven aangenamer – en maken uw interior design af:

 • Stijlvolle opbergpotjes van glas, porselein of natuursteen zorgen op een elegante manier voor orde op en naast de wastafel.
 • Luxueuze opmaakspiegels van marmer en messing of met two-tone-touch-control ledverlichting maken zelfs van de dagelijkse scheerbeurt een plezier.
 • Een handdoekladder met geïntegreerde planchets biedt tegelijkertijd plaats aan crèmes, shampoo en andere cosmeticaproducten. 
 • Planchets in de douche zijn uiterst praktisch. 
 • Wasmanden zijn zinvol. Als accessoires worden zij blikvangers wanneer zij zijn vervaardigd van massief hout met een soft-close-systeem of van het fijnste rundleer.
 • Niet noodzakelijk, maar moeilijk weg te denken als je er eenmaal aan gewend bent: moderne badkamerelektronica. De haardroger is stijlvol en heeft een ionische, intelligente temperatuurregeling. De matzwarte high-end tandenborstel maakt gebruik van ultrageluid. Het designer scheerapparaat laadt op aan een draadloos laadstation – naast uw smartphone.

Stijlvolle accessoires die je zeker moet aanschaffen

De functionele natte cel is verleden tijd. Vandaag is de badkamer een tweede woonkamer. Naast de inrichting is het belangrijk dat de uitrusting voldoet aan jouw normen van esthetiek en comfort. Exclusieve accessoires zijn een luxe die je niet wilt missen.

Vaak gestelde vragen over luxe accessoires voor de badkamer

Hoe zit het met de functionaliteit?

Een hoogwaardige uitrusting combineert esthetiek met weerstand tegen vocht, corrosie en schimmel.

Welke luxe handdoekrekken zijn er?

Handdoekrekken zijn verkrijgbaar als haken, stangen, rekken of ladders in luxe uitvoeringen. 

Welke materialen komen bijzonder goed tot hun recht bij de badkamerinrichting?

Metaal in alle soorten en afwerkingen: matzwart of matwit gepoedercoat messing, hoogglanzend chroom, roestvrij staal gepolijst of mat geborsteld.

Hoe zit het met glas en hout? 

De combinatie van stijlvolle houtsoorten of gekleurd glas met metaal resulteert in badkameraccessoires van zeer hoge kwaliteit.

Welke luxe badkamerelektronica wordt aangeboden?

Bijvoorbeeld haardrogers met intelligente temperatuurregeling, ultrasone tandenborstels. Elektrische scheerapparaten met inductie laadstation.
Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt