hansgrohe whitepaper

De groene badkamer: zo renoveer en bouw je milieuvriendelijk

Heeft bij het saneren of bouwen duurzaamheid je prioriteit? Heel goed. Als je jouw badkamer opnieuw uitvindt, is tegenwoordig voor bijna alle inrichtingselementen en bouwmaterialen een milieuvriendelijke(re) variant verkrijgbaar. In deze whitepaper vertellen we je alles over de groene badkamer, komt een expert over 'gezond wonen' aan het woord en geven we je veel hulpmiddelen om een keuze te maken. Vul gewoon het formulier in, verstuur het en je krijgt de whitepaper gratis per e-mail toegestuurd.

Aanspreekvorm*

jouw leidraad voor een duurzame en milieuvriendelijke badkamer

Zuinige Pulsify handdouche van hansgrohe.
Kleine stappen die veel opleveren: wie zijn waterslurpers vervangt door grondstofbesparende producten, bespaart water – en geniet van zorgeloze wellnessmomenten.

Waar je vóór de aankoop goed over nadenkt, verkleint jouw ecologische voetafdruk op de lange termijn – en is goed voor de gezondheid van het hele gezin. Of je nu kleinigheden verandert of een badkamer volledig nieuw wilt bouwen: de hansgrohe whitepaper De groene badkamer helpt je alle fases van de planning en uitvoer door. Hierin komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • milieuvriendelijke badkamerinrichting, producten die generaties lang meegaan
  • gezond binnenklimaat
  • subsidies voor de groene badkamer
  • water besparen en hergebruiken met systeem 
  • op welke onafhankelijke milieukeurmerken kun je vertrouwen?
  • weldadig, gezond licht in de badkamer en nog veel meer
“Vanuit milieuoogpunt is duurzaamheid met afstand het belangrijkste aspect. Als een fontein of bad lang meegaat, kan dat een compensatie zijn voor iets wat qua materiaal misschien niet optimaal is.”
We hebben Barbara Bauer van het Oostenrijks instituut für Bauen und Ökologie GmbH (IBO) in Wenen, 2021.
Barbara Bauer, milieu-woonexpert van het IBO in Wenen.
Barbara Bauer is al vele jaren expert op het gebied van milieuvriendelijk bouwen en gezond wonen en controleert, adviseert en geeft les.

Gezond bouwen: interview met expert

Ze is de expert bij uitstek voor duurzame bouwmaterialen, het beoordelen van gebouwen en binnenluchtkwaliteit: Barbara Bauer. Ze werkt sinds 1995 bij het Oostenrijks instituut für Bauen und Ökologie GmbH (IBO). Ze is bovendien directielid van de NGO natureplus. Voor de hansgrohe whitepaper geeft Bauer waardevolle tips over materialen met een lage uitstoot, schimmelproblemen en de duurzaamheid van producten.
Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt