Ontkalken, onderhouden, schoonmaken: zo doe je dat

Je hansgrohe kranen en douche schoonmaken

Water is helder, zuiver en fris. Wij associëren dat met welbevinden en het opladen van onze energie. Wij gunnen onszelf een aangenaam bad, nemen een douche, wassen handen en maken levensmiddelen en nog veel meer schoon. Elke druppel is waardevol en wie de liefde voor detail van hansgrohe kent, begrijpt ook onze passie voor de reiniging en het onderhoud van onze producten. Hier volgens onze tips.

Mengkraan reinigen en onderhouden: zo eenvoudig gaat het

Een waterkraan wordt dagelijks gebruikt. Terwijl hij zelf een reinigende functie heeft, wordt hij vaak zelf ‘slachtoffer’ van verontreinigingen. Onze handen laten vetresten, vuildeeltjes en andere sporen na. Ook water zelf vormt een aanslag op het materiaal, met name in de vorm van kalkaanslag. Je voordeel: met een mengkraan van hansgrohe schaf je hoogwaardige kwaliteit aan. Het is onze wens dat je er liefst lang plezier aan beleeft. Hier laten wij zien hoe je je mengkraan op de juiste manier schoonmaakt, ontkalkt en duurzaam onderhoudt. 

Een keer afnemen en alles is weer in het reine

Als je hierbij enkel de volgende tips in acht neemt, zijn reiniging en onderhoud van je mengkraan geen grote moeite.

  • Stap 1: Het oppervlak van de hansgrohe mengkraan kun je het beste reinigen met een zachte katoenen doek (desgewenst licht vochtig maken). Door licht afnemen verwijder je de meeste verontreinigingen, zonder het materiaal te beschadigen. Gelieve geen schuursponsjes, borstels of microvezeldoekjes te gebruiken.
  • Stap 2: Kalkresten gaan meestal in hoeken en voegen zitten. Gebruik een mild reinigingsmiddel op citroenzuurbasis. Het concentraat a.u.b. niet rechtstreeks op de mengkraan sproeien, maar op een doekje.
  • Stap 3: De zogenaamde perlator kan voor de reiniging eenvoudig losgehaald worden. Als je hem in warm water met wat toegevoegd schoonmaakmiddel legt, lost de aanslag na ongeveer tien minuten inwerktijd op. Vele hansgrohe producten zijn uitgerust met QuickClean-technologie. Dankzij deze snelle anti-kalk-functie kun je kalkaanslag op de kraan moeiteloos wegwrijven.
  • Stap 4: De mengkraan met schoon water grondig afspoelen.
  • Stap 5: De eerste tip nogmaals herhalen, om eventuele resten van het schoonmaakmiddel te verwijderen en het oppervlak een stralende glans te geven.

Nog een tip: Reinig meteen de spoelbak en de uitloop mee. Dan straalt alles weer. Voor nog meer plezier van water.

Regelmatige reiniging van het bad zorgt voor glamour en plezier
Als de mengkraan schoon is, straalt hij niet alleen prachtig, maar levert hij ook altijd heerlijk schoon water. Dan kun je des te meer ontspannen van je droombadkamer genieten.

Schoonmaakmiddel kiezen voor je kraan – Moeilijk?

Wij adviseren onze klanten een mild reinigingsmiddel op citroenzuurbasis. Dit heeft meerdere voordelen. Gangbare concentraten met veel reinigingskracht zijn vaak irriterend voor handen en ogen, kunnen allergieën veroorzaken en gevoelige huid rood kleuren. Die irriterende werking heeft ook effect op de waterkraan. Ook zijn materiaal wordt aangetast door te sterke chemische ingrediënten. Aanvankelijk blijft de schade onmerkbaar, maar microscopisch kleine krasjes of oppervlakkig ingebeten materiaal is al genoeg om de hoogglans te vertroebelen. Op de lange termijn kunnen vuil en kalk makkelijker op deze plekken neerslaan. Daarnaast zijn milde reinigingsmiddelen beter voor het milieu.

Als je in uw regio hard water hebt, is kalkaanslag zeer waarschijnlijk. Voorkom kalkresten, door de mengkraan liefst na elk gebruik kort af te nemen. Zo verwijder je leidingwater, voordat het neerslaat.

Regelmatig behoedzame verzorging laat je mengkraan stralen

Het hansgrohe kwaliteitslab heeft talrijke reinigings- en ontkalkingsmiddelen getest. Wij zijn tot de conclusie gekomen, dat minder hier meer is. De werkzame stof citroenzuur is onze favoriet: effectief, lekker ruikend en goed verdraagbaar door mengkraan en mens. Ons uitvoerige schoonmaakadvies kun je direct als PDF downloaden.

Schoonmaakmiddel op basis van azijn, azijnzuur, methaanzuur, natronlogen en chloorbleeklogen, fosforzuur of zelfs zoutzuur raden wij ten sterkste af. Deze substanties zijn ten dele sterk bijtend. Bij regelmatig gebruik beschadig je het metaal en zelfs het kraanhuis, hoe hoog deze ook mag zijn. Citroenzuur kunnen wij zonder meer aanbevelen.

Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt