hansgrohe sBox

Installatie en inbouwvoorbeelden voor de slimme oplossing in de spoelbakonderkast

De innovatieve sBox ruimt op in de keuken. Hij is onderdeel van de nieuwe hansgrohe spoelbakcombinatie en zorgt ervoor dat de slang van uw uittrekbare vuistdouche gemakkelijk naar binnen en naar buiten glijdt. De optisch onopvallende box wordt onder de spoelbak geïnstalleerd. Kom hier te weten hoe de sBox in elke situatie correct gepositioneerd en ingebouwd wordt.

Montage van hansgrohe sBox in basis van spoelbak.
De hansgrohe spoelbakcombinatie: een goed werkende eenheid van mengkraan, spoelbak, bedieningseenheid, afvoergarnituur en sBox.

Controleer en waarborg de slanggleiding in de spoelbakonderkast

Een uittrekbare vuistdouche heeft vele voordelen. Hij zorgt voor flexibiliteit en bewegingsvrijheid, waardoor bijvoorbeeld grote pannen er heel simpel mee gevuld kunnen worden. En wat gebeurt er met de slang als de keukenmengkraan niet in gebruik is? Dan hangt hij maar wat rond, precies bij de prullenbakken of laden die juist voor orde moeten zorgen. Met de sBox biedt hansgrohe een slimme oplossing voor iedereen die van een opgeruimde omgeving houdt. De slang glijdt soepeltjes en bovendien lekker stil terug in zijn behuizing. Andere voordelen van de uittrekbare vuistdouche en de sBox is te lezen op onze technologie-pagina.

Volledig systeem zorgt voor een veilige planning

De sBox is onderdeel van de hansgrohe spoelbakcombinatie C71. Een dergelijke combinatie wordt montageklaar met alle benodigde toebehoren geleverd en kan onmiddellijk in het aanrechtblad worden geïntegreerd. Omdat hij in een compleet pakket wordt geleverd, zijn alle componenten perfect op elkaar afgestemd: van de mengkraan via de spoelbak tot aan de uitloop en de sBox. In de combinatie van uittrekbare uitloop en sBox ontvang je een extra actieradius tot maar liefst 76 cm. De sBox los aanschaffen is niet mogelijk.

1, 2, 3 opgeruimd: de montage van de sBox in de video

Is de sBox ook geschikt voor mijn keuken?

Ja. Zelfs als je een kleine keuken hebt, je aanrecht in een hoek loopt of het afvalsysteem veel ruimte in beslag neemt in de onderkast. De 3 centimeter platte, 16 centimeter brede en 52 centimeter hoge box past in alle onderkasten met een kasthoogte vanaf 74 centimeter. Ook als je een lage kastromp hebt, is de sBox de juiste keuze. Bestel dan bij het pakket ook de sBox compensatierail F12 (artikelnummer #43333000).

hansgrohe sBox geïnstalleerd onder het bad.
In het ideale geval wordt de hansgrohe sBox rechtstreeks onder de keukenmengkraan geïnstalleerd. Vier individueel te verschuiven bevestigingselementen zorgen voor genoeg grip.

In het ideale geval wordt de sBox verticaal onder de keukenmengkraan gemonteerd. Twee van de bevestigingen bevinden zich onder aan de sBox en worden op de bodem of de achterwand van de onderkast vastgeschroefd. Twee andere bevestigingen bevinden zich verder boven en worden ofwel op de achterwand geschroefd of daar ingehangen. De bevestigingselementen kunnen verschoven en 360° gedraaid worden. Hierdoor is een eenvoudige en snelle bevestiging mogelijk. Door zijn hoge flexibiliteit kan de hansgrohe sBox op meerdere manieren worden ingebouwd. Hij kan eenvoudig in de volgende inbouwsituaties worden gebruikt:

 

sBox montagesituatie gekanteld onder het bad in de keuken.
Zo ziet de inbouwsituatie eruit als bijvoorbeeld de achterwand enigszins verplaatst is. De sBox kan met +/- 20° gekanteld gemonteerd worden.

Hindernissen op de bodem of een naar voren verplaatste achterwand

Als inbouw rechtstreeks onder uw keukenmengkraan niet mogelijk is (door hindernissen) of als een achterwand naar voren is verplaatst, dan kan de sBox licht gekanteld gemonteerd worden. Hij kan zowel naar voren als naar achteren gekanteld worden. Lijn hiervoor alle bevestigingen naar voren toe uit. Als je achter de sBox een pleisterlaag wilt aanbrengen, kun je deze gewoon uit zijn houders losklikken. De maximaal aanbevolen kantelhoek bedraagt +/- 20°.

sBox gemonteerd schuin opzij.
Hindernissen in de spoelbakonderkast vormen geen onoverkomelijk probleem: de sBox kan ook zijdelings gekanteld (+/- 20°) gemonteerd worden. De flexibele bevestigingen maken het mogelijk.

Uittrekbare afvalsystemen, afvoersystemen of moeilijk toegankelijke hoekstopkranen

Heb je een afvalsysteem onder de spoelbak staan en geen ruimte meer over? Geen probleem! Kantel de sBox gewoon richting de zijkant. De bevestigingen kunnen flexibel op de bodem, de zij- of achterwand vastgeschroefd worden. Zo kun je ook in de toekomst ongecompliceerd de uittrekbare afvallade, het afvoersysteem of de hoekstopkraan bereiken. De maximaal aanbevolen kantelhoek bedraagt +/- 20°.

Gekantelde en verplaatste sBox gemonteerd op een zijwand.
Deze inbouwsituatie kan het geval zijn in constellaties met hoekspoelbakken of spoelbakken met afdruipvlakken. De bevestigingen worden hier allemaal aan de zijkant vastgeschroefd.

Hoekspoelbakken, spoelbakken met afdruipvlakken of spoelbakken met kraangaten aan de zijkant

Als dit soort inbouwsituaties jou bekend voorkomen, zou u de sBox gekanteld tegen de zijwand moeten monteren. De bevestigingen worden allemaal aan de zijkant vastgeschroefd. Een parallelle verplaatsing van de sBox zou vermeden moeten worden (mocht bij de inbouw een verplaatsing noodzakelijk zijn, dan zou deze nooit meer dan 30 mm tussen mengkraan- en uitloopas vanuit de sBox mogen bedragen). 

Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt