Afgerond, hoekig, van glas, metaal, hout

Bijzondere badkamermeubels: hoe je met vormen en materialen een heel eigen stijl creëert

Een mix van materiaal en vorm voor excentrieke badkamermeubels.
Warm hout – met harmonieuze nerven en zacht gewelfd – koele steen en hoekige mengkranen: de perfecte symbiose van materiaal en vorm creëert buitengewone badkamermeubels.

Mooi kan alles zijn

Vroeger waren kranen rond en gemaakt van chroom. Fonteinen waren wit, ovaal en van keramiek – onderkasten hoekig en onopvallend. Vandaag is bijna alles mogelijk: excentrieke meubels met ongewone vormen geven je de individuele esthetiek die je als designliefhebber wenst:  

  • Asymmetrie springt in het oog: wie zegt dat de fontein in het midden van de wastafel moet zitten? Bij de positionering zijn er veel mogelijkheden – zelfs ongewone. Meubels kunnen de planchets niet alleen rechts of links van de fontein hebben. Er is ook ruimte voor en achter. Asymmetrische wastafels springen in het oog – ongeacht of het nu gaat om een opbouw fontein of een inbouwvariant.  
  • Rond is niet zomaar rond: Afgeronde fonteinen zijn één ding. Complete wastafels en excentrieke badkamermeubels die rond zijn in plaats van hoekig, zijn een designstatement op zich. Maar niet alles is cirkelrond: speel met elliptische of ovale designlijnen voor nog meer contrasten in de vormentaal. 
  • Geometrie meets organische vormen: wanneer wastafels zich qua vormgeving op de grens tussen geometrische en organische vormen bevinden, wordt het spannend: vlakke, hoekige keramische oppervlakken omlijsten dan zacht en vloeiend gevormde fonteinen. Als zij zonder randen zouden worden gevuld, zou de overgang tussen vast en vloeibaar nauwelijks waarneembaar zijn. 
  • De achthoek is een briljant vorm-idee: strak aan de buitenkant, met glinsterende facetten aan de binnenkant, die doen denken aan een geslepen edelsteen. Fonteinen die de achthoek zijn keramische vorm geeft worden vandaag met de hand gemaakt. Fascinerende geometrie creëert design voor de hoogste eisen ­– en maakt van uw wastafel een compleet kunstwerk. 
Zelfs glazen wanden kunnen ongewone badkamermeubels worden.
Met een perfect gebruik van materialen en een perfecte uitvoering kunnen eenvoudige douchewanden buitengewone badkamermeubels worden. Dit glaselement lijkt te zweven in de ruimte.

Nieuwe en ongewone materialen voor originele badkamermeubels

Vandaag zijn er nog maar weinig grenzen aan de vormgevingsmogelijkheden. Met moderne gietprocédés en innovatieve materialen slaan de producenten van badkamerkeramiek nieuwe wegen in bij de vervaardiging van wastafels, baden en toiletten. De resultaten zijn buitengewone meubels in vloeiende vormen zonder zichtbare naden of verbindingen. Ook klassieke materialen kunnen echter op ongebruikelijke manieren worden gebruikt en verwerkt om sterke effecten te creëren – vooral in contrasten en in een mix met andere materialen.

Glanzend mooi: metaal
Geëmailleerd staal is een klassiek materiaal voor baden en douchebakken. Het wordt ook steeds populairder voor wastafels. Nieuw hier: de emaillagen bevatten metaal. Dit zorgt voor een fascinerend Metallic Dark Iron look: donker glanzend en met een hoge mate van reflectie. Maar ook puur metaal is een echte eyecatcher bij opbouwwaskommen – of het nu van gehamerd verchroomd messing of goudglanzend gepolijst messing is. Afhankelijk van de lichtinval en het perspectief weerkaatst het oppervlak de omgeving op een changerende manier. 

Bijna magisch: glas
Glazen meubels vormen een perfecte symbiose met hun omgeving. Glazen baden zijn volledig doorzichtig wanneer ze niet gevuld zijn. De minimalistische onderwaterligstoelen die in sommige modellen zijn geïntegreerd, lijken te zweven in de ruimte. Gekleurd glas kan op indrukwekkende wijze worden gebruikt in onderkasten en rekken. Een combinatie van transparante zijpanelen en fronten met donkere materialen voor planchets creëert zeer effectvol gekleurde schaduwen en laat meubilair en ruimte samensmelten tot een geheel. 

Van nature al knap: hout
Hout op wastafels is een klassieker. Het geeft natuurlijke warmte. Ga voor wortelhout voor buitengewone interieurs. Met zijn bizarre vormen en levendige nerven vormt het een groot contrast in een puristische ruimte. Vanwege het hoge oliegehalte is teak bijzonder geschikt voor natte ruimten – als wastafelblad en gelakt zelfs voor fonteinen. Heel excentriek: rekken gemaakt van hele boomstammen die tegelijk dienst doen als handdoekrek.

Bijzondere vormen en aparte materialen maken kunstzinnige badkamermeubels

Zacht gewelfd, met een duidelijke rand of briljant uitgevoerd als achthoek: Bijzondere meubelstukken met een sterke vormentaal zijn op zichzelf staande designstatements. Nieuwe en klassieke materialen in ongebruikelijke toepassingen dragen hun steentje bij om jouw badkamer de individuele esthetiek te geven die jij wenst.

Vaak gestelde vragen over bijzondere badkamermeubels

Welke excentrieke vormen zijn er voor meubels?

Qua vorm is alles mogelijk: rond en hoekig in alle variaties, geometrisch in combinatie met organische vormen of achthoeken. Contrasten werken hier ook heel goed.

Is een symmetrische wastafel mooier?

Niet noodzakelijk. Asymmetrie kan hier ook heel bijzonder zijn. U beslist hoe de fontein aansluit op de planchets.

Zijn er meubels van metaal?

Ja, en wel heel excentrieke. Fonteinen van geëmailleerd roestvrij staal of messing zijn echte eyecatchers.

Wat is het effect van glas als materiaal voor de badkamer?

Het zorgt voor een sterk effect. Wat het bijzonder maakt, is de perfecte symbiose met de omgeving dankzij zijn transparantie.

Is hout geschikt voor wastafels?

Ja. Vooral teakhout kan worden gebruikt om ongewone meubelstukken te maken – met inbegrip van fonteinen.

Een sterk designstatement en ook een duurzame uitvoering?

Een perfecte esthetiek en toch een "groene" badkamer? Wij zijn je contactpersoon voor alle vragen over milieuvriendelijk renoveren.

alle informatie als download
Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt