Jouw keuken met wellnessfactor

Scandi stijl in de keuken: dat speciale hygge-gevoel bij het koken

Warm licht, aangename materialen en persoonlijke herinneringen om je heen: in zo'n gezellige sfeer smaakt de eerste koffie 's morgens bijzonder goed. Is dit nog niet van toepassing op jouw keuken? Ontdek dan hier hoe je met weinig moeite de scandi stijl kunt inrichten en een plek kunt creëren om op adem te komen!

Keuken in zwart met marmeren wandtegels
Duidelijke vormen, een ingetogen design en alles op zijn plaats: Scandinavisch wonen heeft weinig nodig om er echt goed uit te zien.

Scandi stijl: behaaglijk design uit Scandinavië

Keuken in wit, hout en met groene planten
Matte witte deurfronten, warme houtkleuren voor de tafel en het werkblad en heel veel groen: hygge-stijl is leuk.

De Scandinavische woonstijl is al lang een constante in de moderne binnenhuisarchitectuur. Het is gebaseerd op duidelijke lijnen en vormen, veel houttinten en warme, matte kleuren alsmede natuurlijke materialen en textiel. Het resultaat is een mix die de kamers een rustige uitstraling geeft en zo weinig mogelijk opvallende accenten legt. Oog en ziel, vrienden en familie, moeten zich in deze gezellige omgeving kunnen ontspannen. Natuurlijk kan ook een keuken in Scandinavische stijl worden ingericht. 

Deze aspecten spelen een rol bij de vormgeving:

 • Materialen: Gebruik katoen, kurk, sisal en steen om met natuurlijke materialen een levendig maar rustgevend effect te creëren.
 • Kleuren: Hier geldt: minder is meer. De Scandi-stijl gebruikt vooral wit, bruin en grijstinten. Je kunt subtiele accenten zetten met zachte pastelkleuren.

 • Minimalistisch: Je hebt niet veel nodig om prettig te leven en te wonen. Daarom is minimalisme een belangrijk onderdeel van de Scandinavische levens- en woonstijl. Zoveel mogelijk voorwerpen in jouw huis moeten nut hebben – of een bijzonder groot plezier in je teweegbrengen.
 • Vormen: De Scandinavische inrichtingsstijl houdt van organisch, zacht en vrouwelijk – en is daarmee een duidelijk tegenwicht voor stijlen als industrieel design.
 • Duurzaamheid: Kies meubels, accessoires en meubilair met een zo tijdloos mogelijk design en van hoge kwaliteit.

Met hygge koken: tips voor uw Scandinavisch design

Keuken minimalistisch en opgeruimd
De Scandinavische stijl werd al in de jaren vijftig populair, maar is ook nu nog een belangrijke trend in de binnenhuisarchitectuur.

Koken, bakken, braden – in de keuken is alles vooral functioneel. Toch kan de ruimte ook worden omgetoverd in een huiselijke plek. Gebruik daarvoor gewoon de volgende inspiratie, die je zowel voor de eerste inrichting als voor de herinrichting kunt volgen.

 • Hout: Dit natuurlijke materiaal brengt als werkblad, sideboard of kast warmte en karakter in de keuken. In combinatie met glas en roestvrij staal krijgt het een modern tintje.
 • Wit en grijs: Lichte kleuren zijn de perfecte basiskleuren voor fronten en kookeilanden. Wit geglazuurde houten oppervlakken zien er bijzonder elegant uit.
 • Zacht en rond: Stoelen, bar en decoratieve elementen moeten zachte contouren hebben.

 • Eenvoudig is chic: Gebruik slechts weinig accessoires die je echt aan het hart liggen. In het beste geval hebben ze een extra functie.
 • Lichtbronnen: Lampen en plafondlampen moeten een zo warm mogelijk licht geven. Plaats verschillende kleine lichtjes in de kamer om 's avonds een gezellige sfeer te creëren.
 • Praktisch en mooi: Hecht ook waarde aan mooie accenten in de details en kies handdoeken in zachte kleuren, met harmonieuze patronen en prints.

Vaak gestelde vragen over de keuken in Scandinavische stijl

Wat is scandi stijl?

Het is een woontrend die uit de Scandinavische landen komt. De focus van deze trend ligt op het inrichten van kamers die uitnodigen om te ontspannen en zich thuis te voelen.

Welke materialen gebruik ik in mijn Scandinavische keuken?

Er wordt vooral gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout. Rotan en kurk zijn een goede keuze voor details.

Welke kleuren werken in scandi design?

Natuurlijke tinten van wit, grijs en bruin creëren een gezellige sfeer. Pastelkleuren dienen als accenten.

Hoe creëer ik een hyggelige sfeer in de keuken?

Het meubilair moet zo licht en vriendelijk mogelijk zijn. Stoelen en decoratieve elementen zijn rond en zacht van vorm. Verschillende kleine lichtbronnen creëren een warme lichtsfeer.

Welke rol spelen accessoires?

Scandi chic volgt een minimalistische aanpak en daarom is het motto voor decoratie: minder is meer. Kies enkele elementen zoals foto's, een sculptuur of planten die echt een glimlach op uw gezicht toveren als u ernaar kijkt.
Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt