De nonchalance van open badkamerdesign

Transparantie en glas in de badkamer

Zorgt een opgeruimde architectuur in uw droombadkamer voor visuele openheid en bewegingsvrijheid? Dan droomt u ongetwijfeld van een comfortabele douchezone, die zich harmonieus in een wellness-sfeer laat integreren. De trend van meer transparantie is, net als in de rest van het wonen, steeds vaker in vloeiend badkamerdesign terug te vinden.

Lichtovergoten, open badkamer met douche.
De hoofddouche Rainmaker met hun straalplaat van glas en de ShowerTablet Select in dezelfde designtaal integreren perfect in een strak uitgevoerde badkamerinrichting.

Opgeruimd en helder: de uitnodigend transparante douche

In wonen is openheid en helderheid actueel: transparantie van de bank tot aan het keukenblok is de absolute trend. Tegelijkertijd versmelten binnen en buiten door ramen tot aan de kamervloer. Met veel licht doorstroomde ruimtes bieden met hun opgeruimde inrichting veel bewegingsvrijheid. Van het verlangen naar open interior design profiteert vooral de grote douchezone. Deze bepaalt het beeld van de woonbadkamer in toenemende mate.

Meer lichtheid in het badkamerdesign

Douchezones worden de laatste tijd groter, zonder opdringerig te worden. De trend zijn oplossingen die op harmonieuze wijze samengaan met de architectuur: barrièrevrije inloopdouche die groot genoeg is voor twee, frameloos enminimalistisch, met een bijna onzichtbare glasplaat als spatbescherming. Een rustige kleurgeving ondersteunt deze trend, die perfect met authentieke materialen gecombineerd kan worden.

Rustig design, volledige helderheid

In deze tijd, waarin veel in vele levensgebieden steeds sneller gaat, betekent deze helderheid in badkamerdesign ook „dat deze ruimte persoonlijker en vooral nog rustiger wordt“, aldus designmanager Andreas Diefenbach van Phoenix Design. Rustige badkamerarchitectuur wordt ideaal ondersteund door producten, die zich harmonieus met het hele badkamerdesign verbinden en scoren met een gereduceerde designtaal. Dat zijn bijvoorbeeld planchetten en straalplaten in het vertrouwde materiaal glas.

Volledige doorkijk in de badkamer

In de met licht doorstroomde, helder ingerichte ruimte vol rust kunnen wij afschakelen en bijtanken.

Helder badkamersontwerp met transparant effect.
“De waterbeleving die zich aanvankelijk afspeelde in een nis heeft zich ontwikkeld tot een totaalbeleving in de ruimte.”
Andreas Diefenbach, designmanager bij Phoenix Design

Glas en water zijn natuurlijke partners in de badkamer

hansgrohe is met zijn premium producten voor de badkamer koploper in deze trendkoers. Glas op hoofddouche Rainmaker Select en het planchet bij de ShowerTablet Select integreert het badkamerdesign harmonieus in de architectuur. „Door integrale reductie“, zoals de designers van Phoenix Design het formuleren. Tenslotte is glas het materiaal dat het meest natuurlijk bij water past. De hansgrohe mengkranen uit de stijlrichting ‘Modern’ zoals die van de series Metris, Talis en Focus, ondersteunen de trend tot heldere vormgeving in een open badkamerarchitectuur.

“Glas en water zijn de beste vrienden. Glas is, net als water, iets universeels en wordt overal begrepen.”
Andreas Diefenbach, designmanager bij Phoenix Design
Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt