De badkamer zonder struikelgevaar

De inloopdouche: staat open voor iedereen

Wilt u doucheplezier zonder struikelgevaar? Wij laten u weten, waar u bij het ontwerpen en maken van een inloopdouche op moet letten. Of u nu een nieuwe bouwt of uw badkamer saneert. Deze moderne oplossing biedt u meer comfort en zorgt ook optisch voor meer ruimte. U heeft hierbij allerlei mogelijkheden voor een individuele vormgeving, zoals onze plannings-raadgever laat zien.

Zo creëert u uw barrièrevrije badkamer en geniet u van optische ruimtewinst

De badkamer zonder randen en opstapjes is een exponent van moderne architectuur in ieders wellness-badkamer. In elkaar overlopende vlakken zorgen voor meer bewegingsvrijheid en laten alles veel ruimer lijken, zelfs in kleine badkamers. Met de inloopdouche brengt u een designaccent aan, dat niet in de laatste plaats de waarde van uw woning verhoogt. Denkt u er ook aan dat u uw badkamer geschikter voor de toekomst maakt? De barrièrevrije instap in doucheplezier is voor jong en oud een veilige keuze.

Nieuwbouw, renovatie, sanering van bestaande bouw – barrièrevrij douchen!

De inloopdouche kan dankzij de modernste badkamertechniek in bijna elke omgeving worden gerealiseerd. Bij nieuwbouw zou u uw wensen tijdig met de architect of badkamerplanner moeten bespreken. Zo kunt u de noodzakelijke vloeropbouw en de ligging van de afvoer op tijd inplannen. Droomt u van een vloerverwarming in de badkamer voor een altijd warme comfortomgeving? Beslis ook in dat geval liefst vroegtijdig. Wanneer is een vakman wenselijk? Bij een sanering in de vorm van vervangen van ‘oud door nieuw’ of bij ‘douche door bad’.

De barrièrevrije oplossing is ook ideaal bij moderniseringen van bestaande bouw. De badkamerprofessional controleert eerst de constructieve omstandigheden – en of er in de dekvloer voldoende speelruimte aanwezig is – voordat hij voor een van de innovatieve, ruimtebesparende afvoersystemen kiest. Ook met een extra vlakke douchebak, die na de inbouw drempelvrij overloopt in de vloer, kan barrièrevrij doucheplezier bijna overal worden gerealiseerd.

Badkamer in puristische stijl met breed glazen front naar de tuin.
De nieuwe dimensie: het doorlopende oppervlak met inloopdouche staat voor modern badkamercomfort.

Creëer uw inloopdouche precies zoals u wilt

Bij het drempelloze ontwerp heeft u de keuze uit verschillende mogelijkheden:

  • de moderne, extra vlakke douchebak (van geëmailleerd staal of sanitair acryl) wordt vlak in de vloer ingelaten en versmelt optisch met het vloeroppervlak. Naadloos betekent ook: gemakkelijk schoon te houden. De douchebak is qua kleur passend bij de tegels of andere oppervlakken te verkrijgen en heeft tevens een antislipwerking. U kunt uit verschillende maten kiezen en bepaalt zelf de positie van de afvoer, voor zover deze niet al vastligt. Het afschot is al standaard en het element is onderhoudsvriendelijk.
  • Of u ontwerpt de inloopdouche zelf met badkamertegels – afhankelijk van de ruimtelijke omstandigheden. Dat is vooral zinvol als u voor vloerverwarming kiest. Grote tegels zijn in en voor de vloer zijn deze ook met antislipoppervlak verkrijgbaar. Stijlvol is het doorlopende uiterlijk met uniform materiaal op de vloer, want dit laat ook kleine badkamers groter lijken. De afvoer kan ook in de wand worden geïntegreerd: dit zorgt voor nog meer bewegingsvrijheid en vergemakkelijkt het onderhoud. Deze puristische oplossing past perfect bij douchecomfort XXL. U dient dan wel rekening te houden met hogere kosten voor ontwerp en professionele uitvoering.
  • Wat denkt u van geprefabriceerde douche-elementen, waarbij alles op elkaar afgestemd is en die met de tegels van uw keuze betegeld kunnen worden? Bij het douche-board kunt u voor keramische tegels of natuursteen kiezen, passend bij de rest van de badkamer. Er zijn verschillende afmetingen beschikbaar.

Het uniforme uiterlijk zorgt voor grenzeloos doucheplezier

Bij de douche in een nis of hoek is een frameloze douchewand of -cabine van glas een fraaie optie, omdat die de badkamer maximale transparantie verleent. Of u kiest voor een ‘walk-in-oplossing’. Deze variant ziet af van deuren en integreert de douchezone volledig in de barrièrevrije badkamer.

Vind betrouwbare afvoersystemen voor douchebakken bij hansgrohe

Bij hansgrohe vindt u afvoersystemen voor de douchebak, die krachtig en betrouwbaar werken. Dat is belangrijk bij grote wellness-douches zoals Rainmaker, Raindance of bij de hoofddouches. De afvoeren in de douche zijn eenvoudig te installeren, technisch hoogwaardig en krachtig presterend. Zo bereikt Raindrain 90 XXL van hansgrohe een bijzonder hoge afvoercapaciteit tot wel 51 liter per minuut. Positief neveneffect voor u: het ‘snelle water’ spoelt verontreinigingen betrouwbaar weg. Voor rondom zorgeloos doucheplezier. Voor open geconstrueerde douchevlakken zonder douchebak biedt hansgrohe momenteel geen afvoersystemen aan.

Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt