Droomkeuken en wonen versmelten

Vrij baan voor de open keuken

De actuele trend is een vloeiende architectuur, waarin wonen, koken en genieten in elkaar overvloeien. De open keuken is uitnodigend voor iedereen die geniet van het gezellig samen bereiden van lekkere gerechten. Mooie materialen, kwaliteit van de keukenproducten en design creëren een harmonieuze verbinding met het eet- en woongedeelte en waarderen uw huis op.

Eetplaats in open keuken met trap omhoog.
Vloeiende overgangen tussen wonen, koken en eten: verbindende materialen en kleuren laten grenzen in elkaar overlopen. (©Leicht Küchen AG, www.leicht.com)

Eigen designaccenten in de open keuken zetten

De keuken wordt het middelpunt van het wonen en opent zich steeds verder. Passend bij de kooktrend is hij niet langer een afgesloten kombuis, maar een uitnodigende plek voor de hele familie en hun gasten. Dienovereenkomstig verandert de keuken in een open zone, van waaruit men elkaar kan blijven zien en gesprekken kunnen worden voortgezet. Koken en tegelijkertijd een televisieprogramma in het woongedeelte volgen? Misschien droomt u er ook van, hoe comfortabel slechts een paar stappen tussen keuken, eten en het gezellige zitgedeelte zouden zijn?

Afgestemde materialen creëren een harmonieus ensemble

De open keuken voegt zich harmonieus in het woongedeelte, als afgestemde materialen de zones optisch met elkaar verbinden. Onverminderd populair zijn hout en natuurlijke materialen, die van de keukenmeubels en werkbladen via de vloer doorlopen tot in het woonvertrek. Ook laminaat en trendy tegels met houtdecor slaan hier optisch gezien een brug. Speciaal geselecteerde details zoals tapijten zorgen in vele gevallen voor vloeiende overgangen. Een doorlopende kleurgeving en charmant licht ondersteunen hierbij het vormgevingsconcept. Ook designlampen met ‘huiselijke’ uitstraling boven eettafel of ontbijtbar laten de zones optisch in elkaar overlopen. Met gezellige zitgelegenheden kan een bar worden aangevuld, om ook gasten te ontvangen. In deze uitnodigende ambiance van koken en wonen wordt de prominente keukenmengkraan een eyecatcher. De kostbare keukenhulp zorgt voor een individueel designaccent.

Keukenwerkplek, maximaal flexibel

Pluspunt kookeiland: van alle kanten goed bereikbaar en dankzij zitgelegenheid aan een zijde tegelijkertijd communicatief.

Open keuken met vrijstaand kookeiland.
“Koken is voor velen een passie die men met anderen wil delen. En aldus wordt een oplossing geboden, die gastvrijheid en wonen met het werkbereik keuken verbindt.”
Christian Wadsack, Dipl.-Ing. interieurarchitect BDIA
Transparant en uitnodigend

Hier vindt u inspiratie voor de open keuken

Keuken voor semi-professionals en ambitieuze hobby-koks.
Heel eenvoudig van straalsoort wisselen op de uittrekbare vuistdouche uit de serie M 71: het draaibereik maakt hem zo flexibel. Zowel aan het verhoogde werkblad als aan de eilandoplossing in de open keuken.

Intelligente functies voor individuele wensen

Wilt u ook een open keuken die qua vormgeving perfect bij uw woonstijl past? Natuurlijk, want uw blik valt vanaf de bank en eettafel ongetwijfeld meerdere keren per dag op de keukentechniek bestaande uit mengkranen, spoelbak en apparaten. Voor de open inrichtingstrend biedt hansgrohe u een selectie van net zo esthetische als uiterst functionele keukenmengkranen en spoelbakken. Zo kunnen technische raffinement en intieme huiselijkheid helemaal volgens uw smaak en harmonieus met elkaar verbonden worden. Want de keukenproducten uit het Zwarte Woud scoren met functionaliteit, ergonomie en hoogwaardig design.

Voor welke hansgrohe oplossing u ook kiest: aan het aanrecht geniet u met het grote draaibereik van de keukenmengkranen van een persoonlijke ComfortZone. Nog meer flexibiliteit wint u met een beproefd bedieningsconcept in de keuken: de uittrekbare vuistdouche. De innovatieve Select-technologie biedt u de mogelijkheid om water bijna terloops met één druk op de knop aan- en uit te zetten (ook bij een eilandoplossing). Of u kiest voor een vrij positioneerbare waterbediening. Deze bedieningsmogelijkheid vanaf verschillende zijden zorgt eveneens voor comfort op de werkplek in de open keuken.

Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt