Ideeën voor uw badkamer in houtlook

De badkamer in houtlook

Niets is vergelijkbaar met de warme sfeer die een badkamer met houten elementen uitstraalt. Deze visuele zachte focus vormt een mooi contrast met de harde oppervlakken van baden en fonteinen. 

Bad in open lucht omgeven door hout, uitzicht op de bergen
Een droombadkamer midden in de natuur: de houten sokkel van het bad en de mengkranen worden herhaald in de gevel en vormen een naadloze overgang naar het heerlijke bergpanorama.

Badkamer in houtlook – natuurlijk & duurzaam 

Met hout haal je een stukje natuur in jouw persoonlijke wellnessoase. Dankzij moderne coatings kan dit duurzame materiaal inmiddels op verschillende manieren in vochtige ruimten worden toegepast. Laat je inspireren door onze designideeën voor een badkamer in houtlook – van grote oppervlakken tot meubels en accessoires!

​​​Waarom mezelf verwennen met een badkamer in houtlook?

Vroeger gold de regel dat hout en water niet samengaan. Gelukkig is die tijd voorbij. Moderne lakken of coatings van epoxyhars maken van hout een heerlijk warm materiaal dat de natuur op een duurzame manier in uw badkamer haalt. 

Wat spreekt voor een badkamer met hout?

  • Hout is altijd tijdloos en creëert in een handomdraai een gelukzalig woongevoel.
  • Als hernieuwbare grondstof is hout een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal.
  • Verschillende houttinten kunnen prachtig worden gecombineerd en creëren verrassende effecten.

Hout straalt niet alleen de warmte uit van de zon die de grondstof deed groeien. Het voelt ook zeer aangenaam aan. De tijdloze structuur van het oppervlak overleeft alle trends en verwent u met de magie van de natuur. 

Hout uit gecertificeerde bossen is een van de materialen die ons milieu nauwelijks belasten. Tijdens hun groei slaan bomen CO2 op en leveren zo een actieve bijdrage aan de bescherming van het klimaat. Let bij uw keuze op een milieukeurmerk dat korte transportafstanden en duurzame bosbouw garandeert. Hout is ook uiterst duurzaam en kan eeuwen meegaan.

Lichte en donkere houttinten zorgen voor een verrassingseffect in de badkamer. Je kunt verschillende kleuren en houtnerven op één muur combineren of een contrast creëren door houten vloeren en meubels in verschillende houtsoorten te gebruiken. Gebruik alleen niet meer dan drie verschillende tinten. Anders ziet een badkamer er te onrustig uit.

Vloeren en muren in houtlook creëren een eigen sfeer

Met een wand- of vloerbekleding in houtlook zet je een sterk statement in jouw badkamer. Het grote oppervlak verandert je badkamer onmiddellijk in een natuurlijk ruimte die warmte en een gevoel van geborgenheid uitstraalt.
 

De volgende voordelen spreken voor hout:

  • Tegels die hout imiteren zijn praktisch en gemakkelijk te onderhouden.
  • Bij een vloer van echt hout is het de houtsoort die telt.
  • Wanden en plafonds van hout kunnen zonder problemen met alle kleuren worden gecombineerd.

De misleidend echte houtnerven van tegels in de houtlook combineren de gezelligheid van hout met de duurzaamheid van keramiek, dat absoluut niet wordt aangetast door vocht. Langwerpige tegels gelegd in een visgraatmotief zien er origineel uit.

Je wilt hout dat prettig warm aanvoelt? Dan is een vloer van echt hout een goede keuze. In dat geval moet je jouw vakman zeker vragen naar een onderbouw met een ingebouwd dampscherm, zodat er zich geen vocht onder het hout ophoopt. Bij een echte houten vloer is de houtsoort belangrijk. Teak, jatoba of merbau zijn tropische houtsoorten die vocht afstoten. Inlandse houtsoorten zoals eikenhout, walnoot, lariks en douglasspar zijn ook geschikt.

Wanden en plafonds van hout die op een onderbouw worden bevestigd, zijn vrij ongecompliceerd. Je krijgt beplanking in een schijnbaar eindeloze verscheidenheid van tinten die kunnen worden gecombineerd met alle kleuren van de regenboog. Licht hout verwarmt de eerder koele uitstraling van natuursteen. Krachtige houttinten vormen een charmant contrast met roestvrij staal. Tegels in houtlook kunnen worden aangevuld met contrasterende houttinten of in dezelfde houtlook als de tegels.

Licht interieur met tegels in natuurlijke houtlook.
Lichte meubels en accessoires onderstrepen de natuurlijke houttinten van de tegels en zorgen voor een warm accent.

Met meubels een badkamer in houtlook mooier maken

Wil je een bestaande badkamer met houten accessoires een nieuwe uitstraling geven? Of heb je een kleine badkamer die door wanden en plafonds van hout visueel zou worden beperkt? In dit geval zijn houten badkamermeubels de perfecte keuze. Er is een groot assortiment aan rekken, fonteinen en badkamermeubels van hout.

Let bij je keuze op de oppervlaktebehandeling. Een coating met folie is gemakkelijk te onderhouden, maar versluiert het aangename gevoel. Een meermaals aangebrachte sealing van hardwax behoudt de natuurlijke charme van hout. Vocht parelt ervan af, maar de laag moet regelmatig opnieuw worden aangebracht.

De combinatie van hout met andere natuurlijke materialen is bij badkamermeubels bijzonder aansprekend. Een marmeren plaat op een houten wastafel geeft jouw badkamer een warm gevoel met een chique uitstraling. Graniet en hout is een van die combinaties die aan de duurzaamheid van de natuur herinneren.

Fineer van echt hout is de perfecte keuze als je een bijzonder resistente houtlook in je badkamer wilt creëren. Het meubelstuk heeft een dunne laag echt hout aan de buitenkant. Dit badkamermeubel is visueel niet te onderscheiden van massief hout, maar is veel goedkoper in de aankoop.

Niet overtuigd van een hele badkamer in houtlook? Dan kun je met accessoires de gezellige sfeer van hout creëren. Schalen of handdoekrekken zijn hier perfect voor.

Vaak gesteld vragen over een badkamer in houtlook

Waar moet ik op letten bij het kiezen van hout voor de badkamer?

Hout is een milieuvriendelijk materiaal als het afkomstig is van duurzame productie. Daarom is het raadzaam te letten op een overeenkomstig kwaliteitszegel van de fabrikant.

Welke houtsoorten zijn geschikt voor de vloer in de badkamer?

Tropische houtsoorten zoals teak, jatoba en merbau stoten vocht even goed af als de inlandse houtsoorten walnoot, lariks, douglasspar en eiken.

Wat is belangrijk bij het installeren van houten vloeren, plafonds en wanden?

Het hout moet altijd op een onderbouw worden aangebracht die voorkomt dat zich vocht ophoopt.

Hoe combineer ik verschillende houttinten?

U kunt ofwel contrast creëren door donkere en lichte tinten te gebruiken ofwel spelen met vergelijkbare tinten en verschillende houtnerven. Designers raden aan niet meer dan drie verschillende houtsoorten te combineren.

Welke combinaties met andere materialen hebben de voorkeur?

De combinatie van marmer met licht of donker hout ziet er stijlvol uit. Graniet ziet er solide en duurzaam uit met licht of grijs hout. Geborsteld of glanzend roestvrij staal vormt een aantrekkelijk contrast met alle houtsoorten.

Aanlokkelijke wellnessoase dankzij de warme sfeer in de badkamer

In een houtlook badkamer voel je jezelf meteen dicht bij de natuur. Niets kan op tegen de natuurlijkheid van hout. In jouw badkamer kan je het duurzame materiaal dankzij de moderne coatings op verschillende manieren toepassen. Hout verandert jouw badkamer in een wellnessoase.
Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt