Fontein als design-blikvanger

Houten wastafel: duurzaam design voor jouw droombadkamer

De muren zijn pas geschilderd, mooie accessoires staan klaar en de wellnessdouche wacht al: zou het niet mooi zijn als een bijzondere wastafel het geheel van een mooie badkamer zou afronden? Dan moet het misschien iets anders zijn dan het klassieke keramische model. Maak hier kennis met de houten variant als stijlvol alternatief.

Twee fonteinen voor een grijze muur met spiegels
Opvallende nerven trekken de aandacht en vormen een natuurlijk contrast met het eerder koele wanddesign.

Maak van de wastafel een blikvanger

Bij het ontwerpen van de badkamer is de wastafel een uiterst belangrijk aspect. Hier beginnen we 's morgens de dag en kijken we 's avonds nog een laatste keer in de spiegel. We brengen er dus veel tijd door, en daarom moeten we het ook op een aantrekkelijke manier inrichten.

De wastafel, die meestal van keramiek is, vormt het centrum. Wie daarentegen een uniek stuk met een sterk karakter wil, kiest het best voor een houten wastafel. Elke houtsoort heeft zijn eigen bijzondere uitstraling en een ander patroon: terwijl lichtgekleurde soorten zeer vriendelijk, open en natuurlijk overkomen, benadrukken donkere soorten de elegante en luxueuze touch van de ruimte.

Bovendien is hout een kneedbare grondstof. Zo kun je meebeslissen over de vorm van de fontein en of deze direct in de wastafel moet worden geïntegreerd. 

Houten waskom met groene appels
De grondstof wordt geassocieerd met natuur, vitaliteit en rust. Houd hiermee rekening in uw badkamerdesign.

Last but not least is de keuze van een dergelijke fontein om verschillende redenen een milieubewuste beslissing:

  • Hernieuwbare grondstof: Bomen groeien weer aan, daarom is het een duurzaam materiaal.
  • Recyclebaar: Als je de fontein niet meer nodig hebt en hij op een milieuvriendelijke manier is verzegeld, kan hij voor de open haard of in de tuin worden gebruikt.
  • Emissiearm: Gebruik soorten van regionale teelt en laat jouw designobject lokaal produceren. 
  • Sterk in design: Badkamerelementen gemaakt van het natuurlijke materiaal zijn zeldzaam en altijd uniek door het gebruik van individuele houtsoorten.

De houten fontein past perfect in de wellnessoase, want het materiaal straalt rust en warmte uit. Maar ook in een minimalistische badkamer kan hij een stijlvolle blikvanger zijn. 

Vier stappen naar jouw nieuwe favoriete fontein

Als je voor zo'n uniek design hebt gekozen, kun je bij de aankoop de volgende stappen volgen: 

  • Kies een houtsoort: Wordt de wastafel de blikvanger in jouw designbadkamer? Of is het gewoon een element in je oase van rust? Kies de houtsoort die het karakter van de kamer stijlvol onderstreept. 
  • Beslis over de vorm: Rond en zacht, rechthoekig en cool – of wordt het een dubbele wastafel voor het hele gezin? Kies de vormgeving die bij jouw behoeften past.
  • Uniek stuk of kant-en-klaar model: Je hebt de keuze uit talrijke modellen of je kunt jouw favoriete stuk ook op maat laten maken. Let bij je keuze op de regionale herkomst en het FSC- of PEFC-keurmerk, die het duurzame beheer van bossen bevestigen.
  • Laat jouw houten waskom vakkundig installeren: Alleen de optimale afdichting van het oppervlak en de correcte installatie garanderen dat je lang plezier zal hebben van jouw nieuwe wastafel.

Om het natuurlijke materiaal lang duurzaam te maken, moet het oppervlak vakkundig worden verzegeld. Dit kan met milieuvriendelijke was of oliën, hoewel de verzegeling hier regelmatig moet worden herhaald. Epoxyhars of watervaste lijm zijn een alternatief.

Hout is de alleskunner op het vlak van design

Elke houtsoort is uniek en kan individueel worden gevormd. Dit maakt de grondstof ideaal voor het bijzondere en unieke design van kamers. Gebruik hem ook in de badkamer en creëer een interessante blikvanger met een duurzaam karakter.

Vaak gestelde vragen over moderne wastafels

Wat spreekt voor een variant van hout?

Dankzij het speciale materiaal en de unieke nerven is een dergelijk model een unieke blikvanger en een echt design highlight voor elke natte ruimte. Bovendien is het, in tegenstelling tot keramiek, een duurzaam materiaal dat gemakkelijk kan worden gerecycled.

Hoe gebruik ik zo'n object in termen van design?

Donkere houtsoorten stralen elegantie uit en kunnen daarom goed worden gebruikt in wellnessoases of kamers met een minimalistische inrichting. Lichte houtsoorten ogen fris, vriendelijk en natuurlijk.

Waar moet ik op letten bij de keuze van het model?

Klein model of dubbele fontein voor het gezin: de fontein moet voldoende groot en diep zijn voor jouw behoeften. Bovendien moet het hout FSC of PEFC gecertificeerd zijn en regionaal verwerkt.

Waarom past een houten fontein in een duurzame woonstijl?

Hout is een hernieuwbare grondstof die, als het regionaal wordt gewonnen en verwerkt, een emissiearm en duurzaam materiaal is.

Hoe blijft hout lang duurzaam?

Het is van essentieel belang dat het verwerkte natuurlijke materiaal vakkundig wordt verzegeld. Vraag jouw dealer om tips voor de reiniging, die wordt aanbevolen voor de betreffende verzegeling.
Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt