Goed ontworpen voor alle generaties

De badkamer voor nu en later: tips voor een toekomstbestendige badkamer

Een nieuwe badkamer. Daar wil je niet alleen nu, maar ook over vele jaren nog van kunnen genieten, ook als je gezondheid of levenssituatie verandert? hansgrohe geeft concrete tips hoe je een mooie badkamer kunt creëren die het leven van mensen van alle leeftijden gemakkelijker en comfortabeler maakt. Om het even of je een jong gezin, single of senior bent.

Maak je badkamer toekomstbestendig

Het leven is constant in verandering. Hoe snel is alledaagse ondersteuning al nodig na bijvoorbeeld een sportblessure. Net zo kan het ouder worden douchen tot een uitdaging maken. Ook kinderen hebben specifieke ergonomische behoeften, die anders zijn dan die van volwassenen. En zeker is: levenssituaties veranderen. Misschien heb je ook nagedacht over hoe je op de lange termijn voor meer bedieningscomfort en veiligheid in je badkamer kunt zorgen, oftewel: hoe jouw toekomstbestendige badkamer eruit zou kunnen zien.

Zo verandert je badkamer mee met de verschillende levensfasen

Van voorkomen dat je uitglijdt tot het vermijden van drempels of gevaarlijks situaties voor kinderen: er is een hoop waar aan je aan kunt denken bij een toekomstbestendige badkamer. Het belangrijkste is om de dagelijkse badkamerrituelen zo eenvoudig en comfortabel mogelijk te maken.

Bovenaan het verlanglijstje van veranderingen staat niet voor niets de inloopdouche. Barrièrevrije toegang betekent voor jong en oud een echte meerwaarde.

En verder nog? Een heldere architectuur met antislip-oppervlakken en veel bewegingsvrijheid. Een badkamer zonder struikelranden is ook wenselijk bij kinderen die graag in de badkamer spelen.

​​​​​​​Tot slot moet aan goede verlichting worden gedacht, die op elk gewenst moment oriëntatie biedt en de veilige bediening van de techniek ondersteunt. Nachtelijk oriëntatielicht maakt het verlichtingsconcept compleet.

Mooi en veilig: de toekomstbestendige badkamer
Veilig en mooi: de glazen douchewand laat de inloopdouche aan beide zijden open. In de douche zijn badgreep en douchestoel gemonteerd. \(douchewand, douchevlak HÜPPE GmbH\).
“Badkamercomfort voor iedereen wordt niet alleen door de architectuur bereikt. Ook alle functies zouden eenvoudig te begrijpen en te bedienen moeten zijn.”
Christian Wadsack, interieurarchitect en consultant voor de badkamer- en sanitairindustrie

De badkamer voor jong en oud: klaar voor vandaag en morgen

In het hansgrohe assortimentvind je innovatieve producten die jouw badkamer verrijken voor de toekomst: bijvoorbeeld met de inbouw van een inloopdouche, zowel bij nieuwbouw als bij renovaties. Dat ook producten met extra veiligheid mooi vormgegeven zijn, is voor de iF-designleider van de sanitairbranche een erekwestie. Zo breng je tijdloze en moderne accenten in jouw badkamer aan.

  • Bedieningscomfort: drukken is gemakkelijker dan draaien. Producten met Select-technologie bieden een intuïtieve en ergonomische bediening voor iedereen. hansgrohe noemt dat: plezier met één druk op de knop.
  • Grote, begrijpelijke symbolen, bijvoorbeeld op de opbouw-douchethermostaat ShowerTablet Select of bij de inbouwthermostaat RainSelect zijn perfect voor badkamergebruikers van elke leeftijd. Zo kies je veilig de gewenste functie met een druk op de knop – zonder tekstjes te hoeven ontcijferen. Ook een hele opluchting voor brildragers.
  • Stevig staan onder de douche: met Unica Comfort heeft u een glijstang waaraan je je kunt vasthouden, die TÜV-geteste veiligheid biedt. De passende aanvullingen op de glijstang (badgreep Comfort, voetensteun Comfort zijn slimme alledaagse hulpjes – bijvoorbeeld tijdens het scheren van de benen. En op het handige, ophangbare kunststof planchet staan shampoo en douchegel altijd binnen handbereik.
  • De comforttemperatuur wordt betrouwbaar aangehouden. Met hansgrohe thermostaten ben je beschermd tegen schrikken van een te hete thermostaatbehuizing. Daarvoor zorgen de instelbare temperatuurbegrenzing en de ingebouwde verbrandingsbescherming. Een goed gevoel, met name als er ook kinderen en ouderen moeten douchen.
  • Comfort op elke hoogte. Bij hansgrohe vind je mengkranen in verschillende hoogtes voor verschillende doeleinden: de ComfortZone past spatvrij bij de meest uiteenlopende wasttafeltypen. Wij adviseren over meer dan 10.000 geteste mengkraan-wastafelcombinaties.
  • Een extra lange greep voor bijzondere wensen, bijvoorbeeld voor zittend wassen, vindt u bij wastafelmengkraan Talis Care.
Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt