Goed ontworpen voor alle generaties

De barrièrevrije badkamer: vandaag en morgen een weldaad

Wilt u een badkamer die ook klaar is voor de toekomst? Die badkamercomfort op de lange termijn biedt, vooral als individuele eisen en levenssituaties veranderen? hansgrohe geeft concrete tips, hoe men een attractieve meergeneratiebadkamer kan ontwerpen, die het leven van mensen van alle leeftijden gemakkelijker en comfortabeler maakt. Om het even of u een jong gezin, single of senior bent.

Maak uw badkamer toekomstbestendig

Leven is constant in verandering. Hoe snel is alledaagse ondersteuning al nodig na bijvoorbeeld een sportblessure. Net zo kan het ouder worden de toegang tot badkamercomfort aanzienlijk beperken. Ook kinderen hebben specifieke ergonomische behoeften, die anders zijn dan die van volwassenen. En zeker is: levenssituaties veranderen. Misschien heeft u ook nagedacht over hoe u op de lange termijn voor meer bedieningscomfort en veiligheid in uw badkamer kunt zorgen, oftewel: hoe uw toekomstbestendige badkamer eruit zou kunnen zien.

Zo verandert uw badkamer mee met de verschillende levensfasen

De meergeneratiebadkamer wil het leven in de badkamer voor elke leeftijd eenvoudiger en comfortabeler maken. Bovenaan het verlanglijstje van veranderingen staat niet voor niets de inloopdouche. Barrièrevrije toegang betekent voor jong en oud een echte meerwaarde. En verder nog? Een heldere architectuur met antislip-oppervlakken en veel bewegingsvrijheid. Een badkamer zonder struikelranden is ook wenselijk bij kinderen die graag in de badkamer spelen. Tot slot moet aan goede verlichting worden gedacht, die op elk gewenst moment oriëntatie biedt en de veilige bediening van de techniek ondersteunt. Nachtelijk oriëntatielicht maakt het verlichtingsconcept compleet.

De toekomstige badkamer moet barrièrevrij zijn.
Veilig en mooi: de glazen douchewand laat de inloopdouche aan beide zijden open. In de douche zijn badgreep en douchestoel gemonteerd. (douchewand, douchevlak HÜPPE GmbH).
“Badkamercomfort voor iedereen wordt niet alleen door de architectuur bereikt. Ook alle functies zouden eenvoudig te begrijpen en te bedienen moeten zijn.”
Christian Wadsack, interieurarchitect en consultant voor de badkamer- en sanitairindustrie

Meergeneratiebadkamer: klaar voor vandaag en morgen

In het hansgrohe assortiment kunt u beschikken over vele innovatieve producten die uw badkamer verrijken voor de toekomst: bijvoorbeeld met de inbouw van een barrièrevrije douche, zowel bij nieuwbouw als bij renovaties. Dat ook producten met extra veiligheid mooi vormgegeven zijn, is voor de iF-designleider van de sanitairbranche een erekwestie. Zo brengt u tijdloos-moderne accenten in uw badkamer aan.

  • Bedieningscomfort: indrukken is gemakkelijker dan draaien. Producten met Select-technologie bieden een intuïtieve en ergonomische bediening voor iedereen. hansgrohe noemt dat: plezier met één druk op de knop.
  • Grote, begrijpelijke symbolen, bijvoorbeeld op de opbouw-douchethermostaat ShowerTablet Select of bij de inbouwthermostaat RainSelect zijn perfect voor badkamergebruikers van elke leeftijd. Zo kiest u veilig de gewenste functie met een druk op de knop – zonder tekstjes te hoeven ontcijferen. Echt comfort ook voor brildragers.
  • Stevig staan onder de douche: met Unica Comfort heeft u een glijstang waaraan u zich kunt vasthouden, die TÜV-geteste veiligheid biedt. De passende aanvullingen op de glijstang (badgreep Comfort, voetensteun Comfort zijn slimme alledaagse hulpjes – bijvoorbeeld tijdens het scheren van de benen. En op het handige, ophangbare kunststof planchet staan shampoo en douchegel altijd binnen handbereik.
  • De comforttemperatuur wordt betrouwbaar aangehouden. Met hansgrohe thermostaten bent u beschermd tegen onaangename verrassingen onder de douche. Daarvoor zorgen de instelbare temperatuurbegrenzing en de ingebouwde verbrandingsbescherming. Een goed gevoel, met name als er ook kinderen en ouderen moeten douchen.
  • Comfort op elke hoogte. Bij hansgrohe vindt u mengkranen in verschillende hoogtes voor verschillende doeleinden: de ComfortZone past spatvrij bij de meest uiteenlopende wasttafeltypen. Wij adviseren u meer dan 10.000 geteste mengkraan-wastafelcombinaties.
  • Een extra lange greep voor bijzondere wensen, bijvoorbeeld voor zittend wassen, vindt u bij wastafelmengkraan Talis Care.
Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt