Maak je badkamer mooier met deze tips

Je badkamer renoveren, een kleine moeite. Voor blijvend plezier

Toe aan vernieuwing van je badkamer? Zowel het design en de techniek als de eisen voor comfort veranderen voortdurend. En misschien is duurzaamheid ook wel iets wat je bezighoudt? Er zijn veel goede redenen om de badkamer te renoveren en zonder meteen alles te slopen. Waar je dan op moet letten, lees je stap voor stap in de whitepaper van hansgrohe.

Frisse wind in de badkamer: een nieuwe handdouche, wastafelmengkraan of douchethermostaat zorgt al voor een moderne look en comfort bij jou thuis.

Advies voor de succesvolle renovatie van een bestaande badkamer

Wil je een mooiere badkamer? Laat je ideeën dan de vrije loop. De mogelijkheden gaan van een facelift met een frisse kleur, betere verlichting en een moderne handdouche tot een verbluffende transformatie. Alleen al het vervangen van de douchekop geeft de wastafel nieuw leven, en deze kan net zo makkelijk worden gemonteerd als een handdoekstang en planchet.

Wie de badkamer wil renoveren, heeft veel vragen: hoe ga ik te werk, wat moet ik zeker niet vergeten? Lees de whitepaper en doorloop alle stappen van de badkamerplanning, vind hier uitleg over technische aspecten en kijk waar je ondersteuning voor je droombadkamer kunt krijgen.

Stap voor stap naar de droombadkamer    

Je hebt in de oude badkamer vast als eens alles op een rijtje gezet. Wat stoort jou het meest en wat staat bovenaan je verlanglijstje? En niet te vergeten: hoeveel werk wil je (laten) uitvoeren en welk prijskaartje mag hier aan hangen? In de whitepaper lees je wat er bij de renovatie op jou afkomt en komen alle belangrijke punten na elkaar aan bod:
  • Maar waar moet je van tevoren aan denken? Wie de badkamer gebruikt en welke voorkeuren ze hebben. Nemen ze graag een douche of gaan ze liever in bad? Denk ook aan gezondheid en aan toekomstige eisen, maar ook aan de beschikbare ruimte.
  • Verzamel ideeën: waar vind ik inspirerende badkamers en aantrekkelijke producten als ik de badkamer wil renoveren? In de whitepaper lees je waar je ideeën kunt opdoen.
  • Goed voorbereid naar de dealer: in de whitepaper vind je een checklist, zodat u tijdens het gesprek met een verkoper of adviseur alle belangrijke informatie bij de hand heeft.
  • Welke stappen worden er eigenlijk gevolgd bij een vakkundige badkamerplanning? Lees daarvoor het interview met een expert: hoe jij van het vakmanschap van de planner profiteert.
  • Niet bang zijn voor de werkzaamheden: in de whitepaper lees je hoe je ergernis en vuil kunt voorkomen, terwijl jouw badkamerdromen gestalte krijgen. 

Grote of kleine oplossing? Op basis van uw budget renoveren

Bepaal eerst een budget maar blijf openstaan voor een 'plan B', want door het vakkundige advies bij de dealer zul je je  bewust worden van mogelijkheden waar je misschien niet eerder aan had gedacht. Een ding is zeker: een badkamerrenovatie met kwaliteitsproducten van hansgrohe is een duurzame investering. Bovendien biedt hansgrohe 15 jaar garantie op de beschikbaarheid van onderdelen. Overweeg ook de mogelijkheid om stapsgewijs te renoveren. Bepaalde verbouwingen worden soms gesubsidieerd. Het is raadzaam om hier informatie over in te winnen.
Inloopdouche met Crometta Showerpipe.
De inloopdouche is een favoriet bij de modernisering van de badkamer. De Crometta Showerpipe is bijzonder geschikt voor de renovatie, omdat de oude aansluitingen hiervoor kunnen worden gebruikt.

De badkamer stijlvol en met slimme technologie renoveren

Onze tip: kies voor een specifieke stijlrichting, zodat je gemakkelijker een selectie favorieten uit de kranenseries kunt maken.  Bij hansgrohe vind je badkamerproducten in de stijlrichtingen ‘Avantgarde’, ‘Modern’ en ‘Classic’. Zo kies je een systeem waarbij alles bij elkaar past. De nieuwe hansgrohe producten kunnen ook goed met aanwezige producten worden gecombineerd, waardoor je bij de badkamerrenovatie voor harmonie zorgt.

De douchezone mooier en toekomstbestendig maken

Verdiep je ook in innovatieve technologieën, want in de badkamer is de tijd niet stil blijven staan. hansgrohe biedt een selectie badkamerproducten die voor de renovatie lijken te zijn gemaakt. Daartoe behoren ook douchesystemen of douchesets. Ook de vervanging van een opbouwmengkraan door een hansgrohe ShowerTablet met planchet biedt veel extra douchecomfort – zonder ingewikkelde renovatie.

Moet er ook rekening worden gehouden met toekomstige eisen van badkamergebruikers? Veel innovaties kunnen worden gebruikt voor de badkamer voor alle leeftijden. Daarmee zorg je, al is het in kleine stappen, voor meer ergonomie en veiligheid. Wil je een inloopdouche in plaats van de oude oplossing met instapdrempel? Ook deze investering in de toekomstbestendigheid van jouw badkamer is te realiseren. Houd er dan wel rekening mee dat dit wel een uitgebreidere planning vereist.

Badkamer renoveren en diverse opties open houden

Wat je ook kiest: met producten van hansgrohe geniet je van de hoogste merkkwaliteit, een lange levensduur en langdurige beschikbaarheid van onderdelen. Bij een renovatie met de iBox Universal ben je ook klaar voor de behoeften en vereisten van de toekomst. Als je een inbouwdeel hebt geplaatst, kun je later nog altijd kiezen welke bediening je hier op wilt aansluiten. En als je later op een andere designlijn van hansgrohe overstapt, blijft de techniek ‘achter de muur’ gewoon onveranderd.

Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt