Maak je badkamer moderner met deze tips

Je badkamer renoveren met oog op de toekomst

Zou uw badkamer wel een opfrisbeurt kunnen gebruiken? Zowel het design en de techniek als de eisen aan de badkamer veranderen voortdurend. Of is energie-efficiëntie iets wat u bezighoudt? Er zijn vele goede redenen om de badkamer te moderniseren en daarbij de bestaande materie te gebruiken. Waar u dan op moet letten, leest u in deze hansgrohe raadgever met checklist.

The kitchen tap in a linear kitchen with an exclusive design.
Frisse wind: een nieuwe handdouche, wastafelmengkraan of een douchethermostaat zorgen al voor een moderne look en comfort in de badkamer.

Raadgever voor de succesvolle renovatie van een bestaande badkamer

Moet uw badkamer mooier worden? Laat uw ideeën de vrije loop. De mogelijkheden rijken van een facelift met een nieuwe, frisse kleur, betere verlichting en een moderne handdouche tot aan het verbluffende voor-na-effect. Alleen al het vervangen van de mengkraan geeft de wastafel een nieuw leven. Deze kan net zo eenvoudig worden gemonteerd als handdoekstangen en planchetten.

Ga na op welke punten de badkamer moet verbeteren en bepaal vervolgens de omvang van de renovatie. Wilt u uw oude tegels vervangen door nieuwe in een formaat dat optisch ruimte creëert? Houdt u van de veelzijdigheid van mozaïeken als optisch accent? Geeft u de voorkeur aan onbetegelde wanden? Nieuwe oppervlakken zijn bijvoorbeeld een thema als u uw bad door een royale douche gaat vervangen (of omgekeerd). Controleer bovendien of uw wensen binnen de plattegrond realiseerbaar zijn. Wilt u gebruik maken van moderne water- en energiebesparingstechnologie? De sanitairdealer adviseert u op ieder gebied.

Grote of kleine oplossing? Op basis van uw budget renoveren

Bepaal eerst een budget, maar blijf openstaan voor een 'plan B'. Want door het vakkundige advies bij de dealer zal u zich bewust worden van mogelijkheden, waar u mogelijk niet eerder aan heeft gedacht. Een ding is zeker: een badkamermodernisering met kwaliteitsproducten van hansgrohe is een duurzame investering. Bovendien biedt hansgrohe 15 jaar garantie op beschikbaarheid van reserveonderdelen. Overweeg ook de mogelijkheid om stapsgewijs te saneren. Bepaalde verbouwingen worden soms gesubsidieerd. Het is raadzaam om uzelf hierover te informeren.

Om overzicht over alle mogelijkheden te behouden, kunt u onze checklist downloaden.

Badkamer modernisering met nieuwe kuipen en douches.
De modernisering aan de wastafel kost maar weinig geld en moeite. Ook een nieuwe glijstang voor meer douchecomfort is snel geïnstalleerd.

De badkamer stijlvol en met slimme technologie renoveren

Onze tip: kies voor een specifieke stijlrichting, zodat u gemakkelijker een voorselectie van de mengkraandesigns kunt maken. Bij hansgrohe vindt u badkamerproducten in de stijlrichtingen ‘Avantgarde’, ‘Modern’ en ‘Classic’. Zo kiest u uit een systeem, waarbij alles bij elkaar past. De nieuwe hansgrohe producten kunnen ook prima met aanwezige elementen worden gecombineerd.

De douchezone mooier en toekomstbestendig maken

Informeer uzelf ook over innovatieve technologieën, want in de badkamer is de tijd niet stil blijven staan. hansgrohe biedt u een selectie badkamerproducten die als geschapen zijn voor renovatieoplossingen. Daartoe behoren ook douchesystemen of douchesets. Ook de vervanging van een opbouwmengkraan door een hansgrohe ShowerTablet met planchet biedt veel extra douchecomfort – zonder ingewikkelde sanering.

Moet er ook rekening worden gehouden met toekomstige eisen van badkamergebruikers? Vele innovaties vormen de badkamer voor alle leeftijden. Daarmee zorgt u, al is het in kleine stappen, voor meer ergonomie en veiligheid. Wilt u een inloopdouche in plaats van de oude oplossing met instapdrempel? Ook deze investering in de toekomstbestendigheid van uw badkamer is te realiseren. Houd u er a.u.b. rekening mee, dat dit wel een uitgebreidere planning vereist.

Renoveren en diverse opties voor de badkamer open houden

Wat u ook kiest: met producten van hansgrohe geniet u van de hoogste merkkwaliteit, een lange levensduur en langdurige beschikbaarheid van reserveonderdelen. Bij een sanering met de iBox Universal houdt u in uw badkamer opties open voor eventuele toekomstige veranderingen. Want dankzij deze oplossing ‘achter de muur’ kunnen toekomstige functie- en designwensen eenvoudig worden vervuld.

Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt