Maak je badkamer mooier met deze tips

Je badkamer renoveren, een kleine moeite. Voor blijvend plezier

Toe aan vernieuwing van je badkamer? Zowel het design en de techniek als de eisen voor comfort veranderen voortdurend. En misschien is duurzaamheid ook wel iets wat je bezighoudt? Er zijn veel goede redenen om de badkamer te renoveren en zonder meteen alles te slopen. Waar je dan op moet letten, lees je stap voor stap in de whitepaper van hansgrohe.

Frisse wind in de badkamer: een nieuwe handdouche, wastafelmengkraan of douchethermostaat zorgt al voor een moderne look en comfort bij jou thuis.

Advies voor de succesvolle renovatie van een bestaande badkamer

Wil je een mooiere badkamer? Laat je ideeën dan de vrije loop. De mogelijkheden gaan van een facelift met een frisse kleur, betere verlichting en een moderne handdouche tot een verbluffende transformatie. Alleen al het vervangen van de mengkraan geeft de wastafel nieuw leven, en deze kan net zo makkelijk worden gemonteerd als een handdoekstang en planchet.

Wie de badkamer wil renoveren, heeft veel vragen: hoe ga ik te werk, wat moet ik zeker niet vergeten? Lees de whitepaper en doorloop alle stappen van de badkamerplanning, vind hier uitleg over technische aspecten en kijk waar u ondersteuning voor je droombadkamer kunt krijgen.

Stap voor stap naar de droombadkamer    

U heeft in de oude badkamer vast als eens alles op een rijtje gezet. Wat stoort u het meest en wat staat bovenaan uw verlanglijstje? En niet te vergeten: hoeveel werk wilt u (laten) uitvoeren en welk prijskaartje mag hier aan hangen? In de whitepaper leest u wat er bij de renovatie op u afkomt en komen alle belangrijke punten na elkaar aan bod:
​​​​​​​
  • Maar waar moet u van tevoren aan denken? Wie de badkamer gebruikt en welke voorkeuren ze hebben. Nemen ze graag een douche of gaan ze liever in bad? Denk ook aan gezondheid en aan toekomstige eisen, maar ook aan de beschikbare ruimte.
  • Verzamel ideeën: waar vind ik inspirerende badkamers en aantrekkelijke producten als ik de badkamer wil renoveren? In de whitepaper leest u waar u ideeën kunt opdoen.
  • Goed voorbereid naar de dealer: in de whitepaper vindt u een checklist, zodat u tijdens het gesprek met de professional alle belangrijke informatie bij de hand heeft.
  • Welke stappen worden er eigenlijk gevolgd bij een vakkundige badkamerplanning? Lees daarvoor het interview met een expert: hoe u van het vakmanschap van de planner profiteert.
  • Niet bang zijn voor de werkzaamheden: in de whitepaper leest u hoe u ergernis en vuil kunt voorkomen, terwijl uw badkamerdromen gestalte krijgen. 

Grote of kleine oplossing? Op basis van uw budget renoveren

Bepaal eerst een budget maar blijf openstaan voor een 'plan B', want door het vakkundige advies bij de dealer zal u zich bewust worden van mogelijkheden waar u mogelijk niet eerder aan heeft gedacht. Een ding is zeker: een badkamermodernisering met kwaliteitsproducten van hansgrohe is een duurzame investering. Bovendien biedt hansgrohe 15 jaar garantie op de beschikbaarheid van reserveonderdelen. Overweeg ook de mogelijkheid om stapsgewijs te renoveren. Bepaalde verbouwingen worden soms gesubsidieerd. Het is raadzaam om hier informatie over in te winnen.
Inloopdouche met Crometta Showerpipe.
De inloopdouche is een favoriet bij de modernisering van de badkamer. De Crometta Showerpipe is bijzonder geschikt voor de renovatie, omdat de oude aansluitingen hiervoor kunnen worden gebruikt.

De badkamer stijlvol en met slimme technologie renoveren

Onze tip: kies voor een specifieke stijlrichting, zodat u gemakkelijker een voorselectie van de mengkraandesigns kunt maken. Bij hansgrohe vindt u badkamerproducten in de stijlrichtingen ‘Avantgarde’, ‘Modern’ en ‘Classic’. Zo kiest u een systeem waarbij alles bij elkaar past. De nieuwe hansgrohe producten kunnen ook goed met aanwezige producten worden gecombineerd, waardoor u bij de badkamerrenovatie voor harmonie zorgt.

De douchezone mooier en toekomstbestendig maken

Verdiep u ook in innovatieve technologieën, want in de badkamer is de tijd niet stil blijven staan. hansgrohe biedt u een selectie badkamerproducten die voor de renovatie lijken te zijn gemaakt. Daartoe behoren ook douchesystemen of douchesets. Ook de vervanging van een opbouwmengkraan door een hansgrohe ShowerTablet met planchet biedt veel extra douchecomfort – zonder ingewikkelde renovatie.

Moet er ook rekening worden gehouden met toekomstige eisen van badkamergebruikers? Veel innovaties kunnen worden gebruikt voor de badkamer voor alle leeftijden. Daarmee zorgt u, al is het in kleine stappen, voor meer ergonomie en veiligheid. Wilt u een inloopdouche in plaats van de oude oplossing met instapdrempel? Ook deze investering in de toekomstbestendigheid van uw badkamer is te realiseren. Houd er dan wel rekening mee dat dit wel een uitgebreidere planning vereist.

Renoveren en diverse opties voor de badkamer open houden

Wat u ook kiest: met producten van hansgrohe geniet u van de hoogste merkkwaliteit, een lange levensduur en langdurige beschikbaarheid van reserveonderdelen. Bij een renovatie met de iBox Universal bent u ook klaar voor de behoeften en vereisten van de toekomst. Als u inbouwtechniek heeft geïnstalleerd, kunt u later nog altijd kiezen welke bediening u hier op wilt aansluiten. En als u later op een andere designlijn van hansgrohe overstapt, blijft de techniek ‘achter de muur’ gewoon onveranderd.

Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt