Eenvoudig renoveren en moderniseren

Nieuwe opbouwmengkranen in douche en bad verfrissen de hele badkamer

Bent u van mening dat uw badkamer wel een opfrisbeurt verdient? Maar wilt u daarvoor geen muren openbreken uitgebreid renoveren? Dan kunt u het beste een van de vele ongecompliceerde hansgrohe producten kiezen, die op het pleisterwerk worden geïnstalleerd. Deze mengkranen en douchesystemen waarderen uw badkamer zowel technisch als optisch op. En zij maken douches en baden al snel tot ontspanningsoases.

Wat opbouwinstallatie is en wanneer dit de aangewezen optie is

De klassieke installatievariant in de douche is als volgt: opbouwthermostaat en handdouche. Bij het bad komt hier nog de baduitloop bij. Wilt u echter graag meer finesse of had u altijd al een grote hoofddouche willen hebben? Dan zou een douchesysteem de eerste keus zijn: voor meer comfort, meer douche en meer waterplezier. Bij deze ultramoderne combinatie van opbouwthermostaat, hoofddouche en handdouche is alles op het gebied van design en functionaliteit uniform uitgevoerd.

‘Renovatie light’ – simpelweg op bestaande aansluitingen monteren

Zulke complete systemen zijn aantrekkelijk als u uw badkamer ongecompliceerd wilt moderniseren: opbouwinstallaties kunt u eenvoudig op bestaande aansluitingen monteren. De aansluitmaten zijn standaard, zodat alle hansgrohe systemen in uw badkamer passen. Zelfs als u uw woning huurt, is een nieuwe installatie de moeite waard, want opbouwmengkranen en -thermostaten alsmede douchesystemen kunnen net zo snel weer gedemonteerd worden.

En hoe werkt een inbouwinstallatie? Als u uw thermosta(a)t(en) vlak en naadloos in de wand integreert, bespaart dit ruimte en maakt dit een fraai afgewerkte, minimalistische indruk. Dit designminimalisme verschaft u meer bewegingsvrijheid tijdens het douchen of baden. De installatie kost meer tijd en geld, want de techniek wordt achter het pleisterwerk in een inbouwdeel gemonteerd. Vindt u dit de moeite waard? Bekijk dan hier onze inbouwoplossingen.

Moderne badkamer met douche op de vloer en open architectuur.
Meer comfort, meer douche, meer doucheplezier: dit complete, chique hansgrohe systeem bestaat uit een ShowerTablet met groot planchet, stijgbuis, hoofddouche en Select-handdouche.

Welke opbouwbedieningen er zijn en wat ze kunnen

Bij hansgrohe vindt u opbouwmengkranen voor elke voorkeur, elke badkamersituatie en elk budget. Zij leveren stuk voor stuk betrouwbare diensten. En met sommigen kunt u zelfs badkamerdromen realiseren, waar anderen u om zullen benijden. Hier vindt u een productvergelijking die u bij uw keuze kan helpen. hansgrohe biedt telkens een groot aantal ergonomische greep- en designvarianten alsmede verschillende oppervlakken aan. Door veel knowhow en bijvoorbeeld geïntegreerde geluidsdempers zijn deze producten van hansgrohe bijzonder stil. 

Eéngreeps of tweegreeps mengkranen

De eenvoudigste mogelijkheid om water te bedienen, zijn douche- respectievelijk badmengkranen. U heeft de keuze uit eenvoudig te bedienen mengkranen of flexibele tweegreeps mengkranen. Van stijlvolle basismodellen tot aan imposante, luxe mengkranen vindt u bij hansgrohe alles. Tip: combineer uw nieuwe mengkraan met een hansgrohe handdouche en glijstang uit dezelfde stijlwereld.

Thermostaten – veilige bedieningscentrales in de douche en bij het bad

Opbouwthermostaten zijn uitgerust met een technisch ingenieus interieur. Zij regelen de watertemperatuur betrouwbaar en constant. Daarmee kunt u in douche en bad uiterst comfortabel genieten en bent u betrouwbaar beschermd tegen onaangename schommelingen. hansgrohe thermostaten voldoen aan zeer hoge veiligheidsnormen, die u op betrouwbare wijze tegen hitte of stootblessures beschermen: bijvoorbeeld de verbrandingsbescherming dankzij een veiligheidsblokkering bij 40°, geïsoleerd kraanhuis met afgeronde hoeken en instelbare temperatuurbegrenzing. 

ShowerTablets – comfortabele designthermostaten met planchet

Al deze voordelen zijn ook verenigd in ShowerTablets. Dat zijn multifunctionele comfortthermostaten die u een aantal extra's bieden:

  • met hun planchetten van veiligheidsglas creëren zij veel ruimte voor badkamerbenodigdheden (verkrijgbaar in verschillende breedtes). Zo heeft u shampoo of douchegel altijd binnen handbereik. 
  • Hun fraaie, zeer moderne design brengt optische hoogtepunten aan in elke ambiance en laat zich ook harmonieus integreren in grote douches. ShowerTablets zijn ook verkrijgbaar in een frisse wit/chroom-optiek of met baduitloop.
  • In de Select-variant zorgen vlakke bedieningsknoppen voor nog meer bedieningsgemak in de badkamer. Douches of straalsoorten kunt u hier heel eenvoudig met een druk op de knop activeren. De op gevoel te bedienen Select-elementen zijn ideaal voor kinderen, ouderen of mensen met een lichamelijke beperking.

Showerpipes – complete installaties met vele voordelen

Als u voor een van onze opbouw-douchesystemen kiest, slaat u in de badkamer vele vliegen in één klap: u krijgt een hoofddouche, zonder dat u de muur hoeft open te breken. U geniet van veelzijdig doucheplezier met maximaal zes straalsoorten aan hand- en hoofddouche en een comfortabele waterbediening. En dat kunt u al met eenvoudige modellen meemaken. Wij hebben echter ook schitterend ontworpen Deluxe-varianten met een hoge verwenfactor. Bij Select-modellen krijgt u rijkelijk comfort, design en plezier aangeleverd. Ook Showerpipes zijn leverbaar met baduitloop.

Veelgestelde vragen (FAQ) over de opbouwinstallatie

De decennialange ervaringen van onze klantenservice heeft aangetoond, dat consumenten vooral de volgende vragen hebben. Hier komen de antwoorden: 

  • Liggen de leidingen te diep in de muur? Geen probleem. De handel biedt geschikte verlengingen in elke lengte aan. Daarmee kunt u uw nieuwe mengkraan probleemloos monteren.
  • Loopt de leiding in uw muur een beetje scheef? Geen reden tot zorg. Bij hansgrohe modellen kunnen kleine foutjes door de bijgeleverde aansluitingen worden opgevangen. 
  • Maakt u gebruik van een doorstroomtoestel of boiler? Ook geen punt. Afhankelijk van het model werken hansgrohe mengkranen en douches met vele warmwatervoorzieningen.
  • Hoe lang is de garantie op uw product? hansgrohe biedt u een vrijwillige fabrieksgarantie van vijf jaar. Is uw product al aanzienlijk ouder? Dat geeft niets. Als er later eens wat verkeerd gaat of iets is gaan lekken, dan vindt u bij ons reserveonderdelen, die u met speels gemak kunt vervangen (met standaard gereedschap).

Zo werkt het: Installatie op bestaande aansluitingen

Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt