Je badkamer renoveren zonder grote verbouwing

De voordelen van opbouw douches en kranen

Een nieuwe badkamer - wie wil dat nou niet? Maar niet iederen heeft het budget of de tijd om de badkamer compleet te verbouwen. Met opbouw douches en kranen van hansgrohe geef je je badkamer een compleet nieuwe look - muren openbreken is niet nodig. Wanneer je voor de installatie de bestaande aansluitingen gebruikt, zijn deze kranen en douches in een handomdraai klaar voor gebruik. Zo geef je je badkamer weer een moderne uitstraling en geniet je van de nieuwste bedieningsfuncties en douchestralen (bijvoorbeeld PowderRain), zonder dat je er heel veel tijd aan kwijt bent. 

Wat is opbouwinstallatie?

De term opbouwinstallatie wordt gebruikt voor alle kranen die óp de muur worden gemonteerd. Zowel de bediening als de kraantechniek bevinden zich voor de muur. Een andere installatievariant is inbouw. Hierbij zit alleen de bediening op de muur maar de techniek ín de muur. Dit laatste zorgt voor meer ruimte in de badkamer, maar de installatie vergt vaak veel tijd, geld en er moeten muren worden opengebroken om de kranen te installeren. 

Opbouw douches en kranen worden vaak gebruikt in bestaande badkamers waar inbouw kranen niet in de muur passen of wanneer er geen tijd of budget is voor een uitgebreide verbouwing. De klassieke combinatie van opbouwproducten in de badkamer is als volgt: opbouwthermostaat en handdouche. Bij het bad komt hier nog de baduitloop bij. Wilt je graag meer finesse of had je altijd al een grote hoofddouche willen hebben? Dan zou een opbouw regendouche de eerste keus zijn: voor meer comfort, meer douche en meer doucheplezier. Bij deze moderne combinatie van opbouwthermostaat, hoofddouche en handdouche is alles op het gebied van design en functionaliteit uniform uitgevoerd.

Simpelweg op bestaande aansluitingen monteren

Zulke complete systemen zijn aantrekkelijk alsje je badkamer ongecompliceerd wilt moderniseren: opbouw douches kun  je eenvoudig op bestaande aansluitingen monteren. De aansluitmaten zijn standaard, zodat alle hansgrohe systemen in jouw badkamer passen. Zelfs als je je woning huurt, is een nieuwe installatie de moeite waard, want opbouwmengkranen en -thermostaten alsmede douchesystemen kunnen net zo snel weer gedemonteerd worden.

Of toch inbouwinstallatie? Als je je thermosta(a)t(en) vlak en naadloos in de wand integreert, bespaart dit ruimte en maakt dit een fraai afgewerkte, minimalistische indruk. Dit designminimalisme biedt meer bewegingsvrijheid tijdens het douchen. De installatie kost meer tijd en geld, want de techniek wordt achter het pleisterwerk in een inbouwdeel gemonteerd. Vind je dit de moeite waard? Bekijk dan hier onze inbouwoplossingen.

Moderne badkamer met douche op de vloer en open architectuur.
Meer comfort, meer douche, meer doucheplezier: dit complete, chique hansgrohe systeem bestaat uit een ShowerTablet met groot planchet, stijgbuis, hoofddouche en Select-handdouche.

Welke soorten opbouw douches en kranen zijn er? 

Bij hansgrohe vind je opbouwmengkranen voor elke smaak, elke badkamersituatie en elk budget. Zij leveren stuk voor stuk betrouwbare diensten. En met sommigen kun je zelfs droombadkamers realiseren waar anderen jaloers op zullen zijn. Hier vind je een overzicht van de verschillende opbouw mogelijkheden. hansgrohe biedt telkens een groot aantal ergonomische greep- en designvarianten en verschillende oppervlakken aan. Door veel knowhow en bijvoorbeeld geïntegreerde geluidsdempers zijn deze producten van hansgrohe bijzonder stil

Eéngreeps of tweegreeps mengkranen

De eenvoudigste mogelijkheid om water te bedienen, zijn douche- respectievelijk badmengkranen. Je hebt de keuze uit twee varianten: eenvoudig te bedienen ééngreeps mengkranen of flexibele tweegreeps kranen. En dan is er nog de stijl: van praktische basismodellen tot aan imposante, luxe opbouw mengkranen: bij hansgrohe is van alles te vinden. Tip: combineer uw nieuwe mengkraan met een hansgrohe handdouche en glijstang uit dezelfde kranenserie. Ook opbouw wastafelkranen voor bij je waskom zijn vaak in dezelfde stijl verkrijgbaar. 

Opbouw thermostaten – veilige kranen in de douche en bij het bad

Opbouw thermostaten zijn van binnen een technisch hoogstandje. Je hoeft niet - zoals bij mengkranen - zelf de juiste watertemperatuur te mengen, dit doet de thermostaat voor je. Je kiest zelf welke watertemperatuur je wilt hebben, de thermostaat houdt vervolgens het water stabiel op die temperatuur. hansgrohe thermostaten voldoen aan zeer hoge veiligheidsnormen, die je op betrouwbare wijze tegen hitte of stootblessures beschermen: bijvoorbeeld met een veiligheidsblokkering bij 40°, geïsoleerd kraanhuis met afgeronde hoeken en instelbare temperatuurbegrenzing. Waar andere thermostaten heet van buiten worden, beschikken veel hansgrohe thermostaten over CoolContact. Hierij wordt heet water op een andere manier door de kraan geleid, waardoor de buitenkant niet heet wordt. Zo brand je nooit meer je handen aan een hete thermostaat. 

ShowerTablets – comfortabele opbouw designthermostaten met planchet

Al deze voordelen zijn ook verenigd in ShowerTablets. Dat zijn multifunctionele comfortthermostaten die je een aantal extra's bieden:

  • met hun planchetten van veiligheidsglas creëren zij veel ruimte voor badkamerbenodigdheden (verkrijgbaar in verschillende breedtes). Zo heb shampoo of douchegel altijd binnen handbereik. 
  • Hun fraaie, zeer moderne design brengt optische hoogtepunten aan in elke ambiance en laat zich ook harmonieus integreren in grote douches. ShowerTablets zijn ook verkrijgbaar in een frisse wit/chroom-optiek of met baduitloop.
  • In de Select-variant zorgen vlakke bedieningsknoppen voor nog meer bedieningsgemak in de badkamer. Douches of straalsoorten kun je hier heel eenvoudig met één druk op de knop activeren. De op gevoel te bedienen Select-elementen zijn ideaal voor kinderen, ouderen of mensen met een lichamelijke beperking.

Opbouw regendouches– complete installaties met vele voordelen

Als je voor een van onze opbouw-douchesystemen kiest, sla je in de badkamer vele vliegen in één klap: je krijgt een hoofddouche, zonder dat je de muur hoeft open te breken. Je geniet van veelzijdig doucheplezier met maximaal zes straalsoorten aan hand- en hoofddouche en een comfortabele waterbediening. En dat kun je al met eenvoudige modellen meemaken. Wij hebben echter ook schitterend ontworpen Deluxe-varianten met een hoge verwenfactor. Bij Select-modellen krijg je rijkelijk comfort, design en plezier aangeleverd. Ook Showerpipes zijn leverbaar met baduitloop.

Veelgestelde vragen (FAQ) over de opbouwinstallatie

Op onze klantenservice komen regelamatig dezelfde vagen voorbij. Hier komen de antwoorden: 

  • Liggen de leidingen te diep in de muur? Geen probleem. De handel biedt geschikte verlengstukken in verschillende lengtes aan. Daarmee kun je je nieuwe mengkraan probleemloos monteren.
  • Loopt de leiding in uw muur een beetje scheef? Geen reden tot zorg. Bij hansgrohe modellen kunnen kleine foutjes door de bijgeleverde aansluitingen worden opgevangen. 
  • Maak je gebruik van een doorstroomtoestel of boiler? Ook geen punt. Afhankelijk van het model werken hansgrohe mengkranen en douches met vele warmwatervoorzieningen.
  • Hoe lang is de garantie op je product? hansgrohe biedt u een vrijwillige fabrieksgarantie van vijf jaar. Is je product al aanzienlijk ouder? Als er later eens wat verkeerd gaat of iets is gaan lekken, dan vind je bij ons reserveonderdelen, die je met speels gemak kunt vervangen (met standaard gereedschap).

Zo werkt het: Installatie op bestaande aansluitingen

Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt