Een ruimte samen benutten

Dubbele wastafel voor stellen: zo vermenigvuldigt je geluk

Met z'n tweeën 's morgens tanden poetsen voor de fontein kan een uitdaging worden. En terwijl zij haar mascara niet kan vinden en hij geen plaats heeft voor zijn scheermes, ontstaat er al snel ruzie. Toch kan het zo eenvoudig zijn: een dubbele wastafel of een dubbel bad zijn slechts twee manieren om de ruimte met z’n tweeën optimaal te benutten. Ontdek hier wat je nog meer kunt doen voor een dubbel zo mooie badkamer.

Wastafel van hout met twee fonteinen
Dubbel en toch unieke stukken: de naast elkaar geplaatste fonteinen vormen een harmonieus geheel.

Van ‘s morgens tot ‘s avonds de ruimte samen benutten

Witte tegels en wastafel van hout en dubbele fontein
Een ruime douche, een bad voor twee en een fontein in dubbele uitvoering: hier voelen stellen zich thuis.

Klassieke badkamers zijn ontworpen om door één persoon te worden gebruikt. Dit geldt voor de douche, de fontein en ook voor het bad. Maar de realiteit ziet er vaak anders uit: stellen moeten 's morgens vaak op hetzelfde tijdstip de deur uit en willen dan ook op hetzelfde tijdstip in de badkamer. 

Dan is het praktisch als beiden hun eigen ruimte hebben in de vorm van een praktische dubbele fontein. Zo kun je bijvoorbeeld bepalen waar cosmetica en toiletartikelen apart worden opgeborgen. Het is ook fijn als iedereen een eigen planchet voor kleren heeft. Op die manier ontstaan er geen discussies over zoekgeraakte sokken en truien. 

Een ander praktisch idee zijn dubbele spiegels. Kies bijvoorbeeld voor ronde spiegels, die heel elegant naast elkaar kunnen worden geplaatst boven een dubbele fontein. Rechthoekige spiegels die de hele breedte van de wastafel beslaan, zijn een blikvanger. En geen gedoe meer bij het opbrengen van make-up of bij het scheren.

Plan jouw badkamer voor twee: een dubbele fontein is slechts één idee

Grote spiegel en dubbele fontein met marmeren tegels
Een geweldige manier om de dag te beginnen: dankzij de grote spiegel en de dubbele fontein kunnen stellen zich tegelijkertijd verfrissen.

Als je de mogelijkheid hebt om de ruimte volledig opnieuw in te richten, zijn hier enkele waardevolle tips voor jouw inrichting:

  • Dubbele fontein: Kies meteen voor de handige dubbele modellen. Bepaal wie welke fontein gebruikt, zodat jij en jouw partner de ruimte kunnen invullen met eigen verzorgingsproducten. Zo wordt tandenpoetsen 's morgens een leuk ritueel zonder tandengeknars. Een alternatief is een grote gemeenschappelijke fontein.
  • Dubbele uitrusting: Monteer ophangmogelijkheden voor handdoeken aan beide zijden van de wastafel. Indien nodig moet de extra vergrotende spiegel voor het scheren of het opbrengen van make-up ook aan beide zijden worden bevestigd. Spreek af welke dingen je beiden regelmatig nodig hebt – en misschien zelfs op hetzelfde moment. Zo voorkom je met succes een ruzie over de haardroger of de washandjes.

  • Ruim dubbel bad: Als je de dag graag afsluit met een warm bad, waarom ga je dan niet gewoon samen in bad? Als hoekbad of als vrijstaand model, dubbele baden zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen en met een hoogwaardige uitrusting. 
  • Royale douche: Voorzie bij het ontwerpen van de douche een beetje meer ruimte. Zo kun je 's morgens samen onder het koele water springen of de dag afsluiten onder de regendouche. 

Houd bij het plannen van de ruimte ook rekening met verschillende gebruiksscenario's. Dit omvat een apart toiletgedeelte. Tijdens het gebruik kun jij je ernaast nog steeds ongestoord verzorgen of een bad nemen.

Als er voldoende ruimte beschikbaar is, kun je ook denken aan een eigen wellnessruimte met een whirlpool of sauna. Hier nodigen ligstoelen of comfortabele banken jou uit om te ontspannen – voor het geval dat jouw partner weer iets meer tijd nodig heeft.

Nooit meer ruzie over de spiegel

Klein of groot: met de juiste planning is er in elke ruimte genoeg plaats voor twee. Creëer met een dubbele fontein de nodige vrije ruimte voor verzorging en met een royale douche of een dubbel bad ruimte voor mooie momenten met z'n tweeën.

Vaak gestelde vragen over de ruimteplanning voor stellen

Hoe creëer ik een systeem voor twee personen?

Bedenk welke producten of artikelen jullie allebei nodig hebben en koop zo nodig een dubbele set. Het wasgedeelte moet ontworpen zijn voor dubbel gebruik.

Hoe houd ik alles opgeruimd?

Het is zinvol om een dubbel ordesysteem te hebben, zodat ieder zijn eigen ruimte heeft. Dit kan het planchet zijn waar de verschillende cosmetica- en verzorgingsproducten hun plaats vinden. Het is ook praktisch om een eigen plek te hebben voor kleren of handdoeken.

Hoe plan ik de inrichting voor een stel?

Bijna alle producten zijn verkrijgbaar als versie voor stellen. Kies voor dubbele fonteinen en een dubbel bad, zodat u beiden tegelijk de ruimte kunt gebruiken. Plan ook een grote douche die genoeg plaats biedt voor twee personen.

Welke praktische tips zijn er voor de ruimteplanning?

Het toiletgedeelte moet meteen apart worden gepland, dat maakt het gemakkelijker om de ruimte tegelijkertijd te gebruiken. Denk ook aan stopcontacten aan beide zijden van jouw dubbele wastafel.

Hoe kunnen stellen de ruimte nog beter benutten?

Als er voldoende plaats is, is een wellnessruimte denkbaar. Uitgerust met een whirlpool of sauna kunnen stellen hier samen gezellige uren doorbrengen.

Je plant een nieuwe badkamer?

Neem dan een kijkje in onze hansgrohe whitepaper over het thema renovatie en krijg professionele tips over hoe je het best te werk gaat.

Download nu gratis de whitepaper.

Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt