Waar je op moet letten bij het ontwerpen van een nieuwe badkamer.

Ontdek badkamerstijlen, -wensen en mogelijkheden

Ga je je badkamer bouwen, verbouwen of saneren? Dan heb je veel ruimte om de badkamer geheel naar je eigen wensen in te richten. Maar ook heb je heel veel te kiezen. hansgrohe helpt je hierbij. Bijvoorbeeld met een checklist om jouw perfecte comfortabele badkamer tot stand te brengen: waar je op tijd aan moet denken, welke technische mogelijkheden er zijn, enz. Zodat je goed voorbereid de juiste keuzes kunt maken. 

Tip 1: Kies je richting en stel prioriteiten

De eerste, en misschien wel lastigste vraag is: wie wil wat in de nieuwe badkamer. Ga eerst zorgvuldig na: wie gebruikt de badkamer – single, woongroep of gezin? Wat voor doel krijgt de badkamer – is het voor een Tiny House of een wellness-oase met sauna? Streef je eerder naar een toevluchtsoord of juist naar een badkamer die overloopt in de slaapkamer? Belangrijk om hierbij in het oog te houden, is dat de badkamer niet alleen aansluit op je huidige wensen, maar ook op die in de toekomst: een gemiddelde badkamer gaat heel wat jaren mee. Houd je rekening met je leeftijd? Een badkamer voor alle leeftijden geeft je het goede gevoel, dat uw investering duurzaam is. Des te meer als je ooit hulp nodig mocht hebben.  Een gezin heeft weer hele andere eisen, zoals veiligheid.

Tips en ideeën voor het plannen van de badkamer.
Een nieuwe badkamer ontwerpen, betekent: je eigen stijl, meer comfort en fraai design. Waar moet je vooraf aan denken? Onze checklists en tools helpen je.

Laat jij je leiden door uiterlijk of door techniek? - vraag het een professional

Wie frisse ideeën voor zijn nieuwe badkamer verzamelt, kan zich onder laten inspireren door technische innovaties en trends. Droom je van een inloopdouche en doucheplezier XXL? Dan komen al gauw kwesties als waterdruk en leidingwerk  om de hoek kijken. In de badkamer is de tijd niet stil blijven staan: vraag een sanitairprofessional bij jou in de buurt naar de nieuwste trends en mogelijkheden, zowel voor opbouw- als voor inbouwkranen.  Met deze achtergrondkennis kun je de ontwerper of de interieurarchitect doelgericht over uw wensen informeren.

Tip 2: Plan een badkamer die toekomst biedt

De nieuwe badkamer moet duurzaam zijn: bestand tegen het leven en je smaak van de toekomst. Met een inbouwoplossing van hansgrohe blijf je flexibel. Zo kun je nu voor een prijsbewust product van hansgrohe kiezen en deze in de toekomst vervangen door een luxer afbouwdeel. En dat zonder veel moeite. De basis wordt hier gevormd door het inbouwdeel van hansgrohe, de iBox universal. Hierop zijn vrijwel alle afbouwdelen te monteren. 

Wil je met vooruitziende blik plannen? Een barrièrevrije badkamer zonder struikelgevaar, maar met slimme bedieningsmogelijkheden levert iedereen extra comfort op. En je investeert tegelijkertijd in de waarde van je huis. Overweeg ook montage van de innovatieve Select-technologie met waterbediening door een druk op de knop. Deze simpele bediening zal jong en oud bevallen, want het werkt intuïtief en kost weinig moeite. Tot slot zijn er ook minder zichtbare technologieën die je badkamer een stukje duurzamer maken. AirPower bijvoorbeeld, mengt water met lucht om mooie vlole druppels te creëren en met EcoSmart bespaar je aanzienlijk op je waterverbruik, zonder dit te merken aan de prestaties van je kraan of douche. 

Tip 3: Maak een keuze in de stijl van je badkamer

Goede ideeën voor de badkamer kunnen niet los gezien worden van de voorkeursstijl van mensen. De één houdt van een moderne badkamer, terwijl de ander het liefst hout gebruikt of gaat voor glans en glamour. hansgrohe deelt producten qua design in in verschillende stijlrichtingen, te weten: Modern, Avantgarde en Classic. Binnen elke stijlrichting hebben we zorgvuldig op elkaar afgestemde assortimenten ontwikkeld. Zo weet je niet alleen zeker dat een stijl bij je past, maar ook dat binnen die stijl complete series beschikbaar zijn. Je hebt in dat geval dus zekerheid dat echt alles bij elkaar past - van regendouche tot handdoekrek en andere accessoires. Om de stijl van jouw perfecte badkamer te vinden, kun je gebruik maken van de hansgrohe inspiratietool.  

Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt