Deze trends wachten op jou in 2023

Badkamertrends 2023: een ruimte wordt opnieuw uitgevonden

Plant u al jouw designprojecten voor 2023 en denk je daarbij ook aan de badkamer? Maak dan hier kennis met de actuele trends voor de badkamer en met nieuwe materiaal- en designideeën. Zoveel kunnen we al verklappen: het wordt cozy!

Minimalistisch design met rustgevende lichtsfeer.
Met slimme tools kan een individuele lichtsfeer worden opgeroepen die zich aanpast aan de persoonlijke behoeften.

Designtrends: met deze kleuren en materialen heb je goede vooruitzichten

Licht en natuurlijk badkamerdesign als trend 2023
Elementen van hout en accessoires van andere natuurlijke materialen creëren een huiselijke sfeer.
De trend naar een wellnessoase zal het komende jaar blijven aanhouden. De badkamer is niet langer een louter functionele ruimte. Het wordt een plek waar we graag vertoeven: hier komen we tot rust na een lange dag, luisteren we naar onze favoriete muziek terwijl we genieten van een warme douche, en als de kinderen in bad zitten en spelen, bladeren we in een fauteuil door een magazine. 

Ook de trends voor volgend jaar dragen bij tot zo'n gezellige sfeer:

 • Sterke kleuren als contrast: De mengkraan in warme metaaltinten of de gekleurde wastafel zijn blikvangers in natuurlijke, eenvoudige badkamers in scandi stijl. 
 • Stoer zwart: Het tegendeel van de klassieke, praktische witte keramiek zijn zwarte keramiek, mengkranen en meubels die de kamer een zeer elegante toets geven. Speelse zwart-witcontrasten zijn ook mogelijk.
 • Matte oppervlakken: Terwijl glanzende tegels en keramiek eerder gewoontjes lijken, geeft een mat oppervlak ze meteen een bijzonder stijlvolle toets. 
 • Douche zonder voegen: Een interessant alternatief voor conventionele tegels zijn decoratieve achterwanden in de douche of bij de wastafel, die de ruimte een huiselijk karakter geven. Je kunt kiezen uit talrijke decoratieve panelen in verschillende kleuren en met een verschillend design. 
 • Mooi behang: Een aanhoudende trend is behang met sensationele panorama's, speelse bloemmotieven en minimalistische graphics.
 • Nieuwe band met de natuur: Eindelijk vinden echt hout en oppervlakken in houtlook hun weg naar deze ruimte. Technieken en materialen voor waterdichte impregnering maken het mogelijk. Als tegel, als vloer van echt hout of als fontein vindt de hernieuwbare grondstof zijn plaats in de interieurinrichting.
 • Grote marmeren tegels: De grote oppervlakken van de tot wel drie meter lange tegels voor wanden en vloeren scheppen rust en stralen elegantie en smaak uit zonder al te opvallend te zijn.

Thematische trends: duurzaam design en slimme techniek

De badkamertrends 2023 hebben niet alleen betrekking op designaspecten, maar ook op thema’s als duurzaamheid en smart home: 

 • Duurzaamheid: Meubels en materialen worden steeds vaker geselecteerd op basis van duurzame aspecten zoals productie en verwerking. Kopers kiezen ook voor producten van hoge kwaliteit die een lange levensduur hebben en dus hulpbronnen sparen.
 • Energiebesparing: Water besparen bespaart geld. Daarom zijn zuinige douchesystemen, energiezuinige ledlampen en slimme radiatorthermostaten populaire gadgets.
 • Smart home bediening: Licht, verwarming en soundsysteem kunnen ook comfortabel via de smartphone worden bediend terwijl jij in bad ligt te relaxen. 
 • Hygiënisch comfort: Randloze bidetdouches met geïntegreerde droger maken het schoonmaken aangenaam en hygiënisch. 

Dit zijn de trends: 2023 wordt duurzaam en comfortabel ontspannen

Er is nog ruimte voor verbetering: wie de trends van volgend jaar kent, kan daar gericht gebruik van maken. Ze zijn het bewijs: badkamers kunnen meer zijn dan functionele ruimten. Met liefdevolle details en hoogwaardige materialen zijn ze een plek in uw huis die uitnodigt om je op je gemak te voelen en te ontspannen. Door te kiezen voor duurzame producten van hoge kwaliteit draagt iedereen ook zijn steentje bij aan duurzamer wonen en leven – en de bewuste omgang met hulpbronnen is erg in de mode.

Vaak gestelde vragen over de trends 2023

In welke richting evolueert badkamerdesign?

De ruimte beperkt zich niet tot haar functies, maar wordt opgevat als een plaats voor rust en ontspanning. Daarom wordt ze steeds gezelliger en sterker aan de behoeften aangepast. 

Welke kleuren zijn in de mode?

Sterke kleuren en metaaltinten zijn populair als accentuering, evenals volledig zwarte designs. Matte oppervlakken zorgen voor een elegante touch.

Welke materialen zijn momenteel populair?

Meubels, vloeren en wanden in hout, grote marmeren tegels en behang met bloemen- en grafische motieven zijn erg in trek.

Welke rol speelt duurzaamheid?

Technische snufjes worden steeds vaker gebruikt om energie te besparen. Denk hierbij aan zuinige douchesystemen, ledverlichting en slimme radiatorthermostaten die de warmtetoevoer regelen. Ook het gebruik van hout als hernieuwbare grondstof behoort tot de duurzame trends. 

Is smart home ook een thema in deze ruimte?

Smart home is in de mode; via een app kunnen licht, muziek en de verwarming rechtstreeks vanuit het bad worden bediend. 
Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt