Plat, modern, ruimte gevend

Inbouwinstallatie in douche en bad

Gaat u een badkamer bouwen of wilt u een bestaande renoveren? Hier tonen wij u de vele mogelijkheden die een in de wand ingelaten waterbediening biedt. Inbouwinstallatie in douche en bad is uiterst modern en gebruiksvriendelijk. Dankzij de minimalistische eenheden maakt alles een ‘opgeruimde’ indruk. En u? U kunt van volledige bewegingsvrijheid genieten tijdens het douchen en baden.

Wat inbouwinstallatie is en wanneer dit de aangewezen optie is

Heeft u tot op heden in de douche en bij het bad een opbouwmengkraan of -thermostaat gebruikt? Zulke klassieke waterbedieningen hebben vele voordelen; zo kunnen ze bijvoorbeeld eenvoudig worden vervangen – ideaal voor een vlotte renovatie. Hun nadeel: ze zijn relatief groot en steken naar voren uit. In kleine badkamers nemen ze dus kostbare ruimte in.

Laat uw mengkranentechniek elegant in de wand verdwijnen

Zou het niet mooi zijn als alles, wat men bij mengkranen niet ‘buiten’ wil hebben (leidingen, grote regelaars of hendels), gewoon achter het pleisterwerk wordt verborgen? Inderdaad. Daarvoor moet de wand opengebroken worden. Daarom zijn inbouwinstallaties vooral geschikt bij nieuwbouw of bij grotere renovaties. Belangrijk: hiervoor moet u een professionele sanitairinstallateur inschakelen.

De voordelen van inbouwthermostaten en -mengkranen in één oogopslag:

 • de gereduceerde douchebediening ligt vlak tegen de wand. Zo ontstaat een heel modern, opgeruimd uiterlijk.
 • U hoeft tijdens het douchen of baden niet meer op te letten dat u zich ergens aan stoot. U geniet juist van meer vrije ruimte, comfort en waterplezier.
 • De extra bewegingsvrijheid en barrièrevrijheid is ideaal voor meergeneratiebadkamers.
 • Zichtbare onderdelen aan inbouwthermostaten warmen niet op en ook in het algemeen bestaat er geen gevaar door te hete oppervlakken. Dat is vooral heel nuttig als er kinderen en/of senioren in huis zijn.
 • De kleine besturingseenheden zijn niet alleen optisch aantrekkelijk en betrouwbaar, ze zijn ook gemakkelijker schoon te houden dan grote kraanhuizen.
 • Op de hansgrohe iBox universal, die bij de inbouwinstallatie als inbouwdeel dient, kunt u later op elk gewenst moment een bedieningselement in een moderner design of met uitgebreidere functies monteren.

Douchebediening met grote functie- en designveelzijdigheid

Het grote aantal varianten aan hansgrohe inbouwelementen biedt u ongekende mogelijkheden bij het badkamerdesign. Laat u verrassen door de vele functies en ontwerpen. Op basis van uw badkameruitrusting (handdouche, hoofddouche, douchesysteem, etc.), doel of voorkeur kiest u voor mengkranen of thermostaten. Deze kunt u universeel combineren met alle douches van hansgrohe. Waardeer uw badkamer op met een douchebediening in chroom of met zwart/wit glasoppervlak en kies rond, rechthoekige of Soft-Cube-designs.

Zo werkt het: installatie van een inbouwoplossing in de nieuwe badkamer

Video: inbouwmontage in badkamer - zo is het gedaan.

Inbouwinstallatie met hansgrohe iBox universal en Select-technologie

Als u voor een inbouwoplossing kiest, monteert uw sanitairinstallateur eerst het beproefde hansgrohe inbouwdeel iBox universal in uw wand. Daarop monteert hij vervolgens een inbouwmengkraan of -thermostaat. Beide uitgerust met hansgrohe-karakteristieke, eersteklas technologie en met mechanische afsluiters met een lange levensduur, compleet zonder gebruikmaking van stroom.

Nu wordt het heel comfortabel: inbouw met hansgrohe Select

Het intuïtieve bedienings- en designconcept Select toont zich met name bij inbouwtoepassingen van zijn gebruikersvriendelijke en elegante kant. Bij de bekroonde ShowerSelect thermostaten en mengkranen kunt u tot maar liefst vier waterfuncties met een druk op de knop in- en uitschakelen. Met een korte klik verandert u van douchestraalsoort. U heeft de keuze uit:

 • ShowerSelect mengkraan – voor leidingen met een stabiele waterdruk, verkrijgbaar met ergonomisch gevormde greep;
 • ShowerSelect thermostaat – voor constante watertemperatuur, met comfortabele metalen greep;
 • ShowerSelect thermostaat – met geïntegreerde slangaansluiting en douchehouder.

Oud wordt nieuw: badkamer renoveren met de iBox universal

FAQ over inbouwinstallatie

De decennialange ervaringen van onze klantenservice heeft aangetoond, dat consumenten vooral de volgende vragen hebben. Hier komen de antwoorden: 

 • Is er bij de installatie van de iBox universal iets misgegaan? Geen reden tot zorg. Wij bij hansgrohe hebben voor alles een oplossing en helpen u graag verder. Neem gerust contact met ons op.
 • Is de iBox universal waterdicht? Ja. iBox en inbouwdelen zijn zelfs geluidontkoppeld, dat wil zeggen: het water stroomt mooi stil tijdens het douchen of baden.
 • Hoe lang is de garantie op uw product? hansgrohe biedt u een vrijwillige fabrieksgarantie van vijf jaar. Is uw product al aanzienlijk ouder? Dat geeft niets. Als er later eens wat verkeerd gaat of iets is gaan lekken, dan vindt u bij ons reserveonderdelen, die u met speels gemak kunt vervangen (met standaard gereedschap).
 • U heeft nog een iBox uit 2001? Geen probleem. Het inbouwdeel werd sindsdien functioneel niet gewijzigd. Dit houdt in: hij is compatibel met de nieuwste thermostaten en mengkranen met glasoppervlak of Select-technologie. U kunt uw oude ééngreeps mengkraan dus op elk gewenst moment door een uiterst moderne oplossing vervangen.
 • Is uw iBox ouder? Ook daarvoor bestaan oplossingen, waarover wij u graag informeren.
Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt