Is mooi en geeft ruimte

Inbouw kranen en douches monteren

Een inbouwdouche - de één droomt ervan, de ander krijgt een kale badkamer in een nieuwbouwwoning opgeleverd en sommigen gaan de uitdaging aan om hun eigen badkamer compleet te verbouwen. In elk van deze gevallen moet je van tevoren een keuze maken: monteer je je kranen en douche op de muur, of ga je voor stijlvolle ingebouwde producten? Hier laten we mogelijkheden met de laatste optie zien: van een enkele inbouw thermostaatkraan tot een complete inbouw regendouche - de keuze is enorm! 
 

Inbouw douchekranen - zo werkt de montage

Inbouwinstallatie betekent niets minder dan dat de techniek van de kranen en douches in de muur worden ingebouwd. Deze inbouw kranen worden op een andere wijze gemonteerd dan opbouw kranen. Voorheen was opbouwinstallatie de énige keus als je een nieuwe kraan of douche wilde. Zulke klassieke waterbedieningen hebben vele voordelen; zo kunnen ze bijvoorbeeld eenvoudig worden vervangen – ideaal voor een vlotte renovatie. Hun nadeel: ze zijn relatief groot en steken naar voren uit. In kleine badkamers nemen ze dus kostbare ruimte in. Inbouw douches bieden veel meer bewegingsvrijheid en geven de badkamer een strakke en moderne uitstraling. Daarnaast zijn ingebouwde kranen en douches net even wat onderhoudsvriendelijker dan hun opbouwfamilie.

Wanneer kun je het beste een inbouw douchekraan plaatsen?

Zou het niet mooi zijn als alles, wat je bij mengkranen niet ‘buiten’ wilt hebben (leidingen, grote regelaars of hendels), gewoon achter het pleisterwerk wordt verborgen? Inderdaad. Daarvoor moet de wand opengebroken worden. Daarom zijn inbouwinstallaties vooral geschikt bij nieuwbouw of bij grotere renovaties. Belangrijk: hiervoor moet je een professionele sanitairinstallateur inschakelen.

De voordelen van inbouwthermostaten en -mengkranen in één oogopslag:

 • de gereduceerde douchebediening ligt vlak tegen de wand. Zo ontstaat een heel modern, strak uiterlijk.
 • Je hoeft tijdens het douchen of baden niet meer op te letten dat je je stoot aan het kraanwerk. Je geniet juist van meer vrije ruimte, comfort en waterplezier.
 • De extra bewegingsvrijheid en het ergonomische ontwerp zijn ideaal voor jong en oud.
 • Zichtbare onderdelen aan inbouwthermostaten warmen niet op en ook in het algemeen bestaat er geen gevaar door te hete oppervlakken. Dat is vooral heel nuttig als er kinderen en/of senioren in huis zijn.
 • De kleine besturingseenheden zijn niet alleen optisch aantrekkelijk en betrouwbaar, ze zijn ook gemakkelijker schoon te houden dan grote kraanhuizen.
 • Op de hansgrohe iBox universal, die bij de inbouwinstallatie als inbouwdeel dient, kun je later op elk gewenst moment een bedieningselement in een moderner design of met uitgebreidere functies monteren.

Grote keuze aan inbouw douchekranen - verschillende designs en functies

Het grote aantal varianten aan hansgrohe inbouw kranen biedt ongekende mogelijkheden als je je badkamer gaat (ver-)bouwen. Laat je verrassen door de vele functies en ontwerpen. Op basis van je badkamerinrichting (handdouche, hoofddouche, regendouche, etc.), doel of voorkeur kies je voor mengkranen of inbouw thermostaatkranen. Deze kun je universeel combineren met alle douches van hansgrohe. Waardeer je badkamer op met een douchebediening in chroom of met zwart/wit glasoppervlak en kies rond, rechthoekige of Soft-Cube-designs.

Een inbouw douchekraan plaatsen met de iBox Universal - zo werkt het

Inbouw douchekraan met Select-drukknoppen en hansgrohe iBox universal 

 

Als je voor een inbouwoplossing kiest, monteert je sanitairinstallateur of loodgieter eerst het beproefde hansgrohe inbouwdeel iBox universal in de wand. Daarop monteert hij (of zij natuurlijk) vervolgens een inbouw thermostaat of -mengkraan. OP de iBox passen vrijwel alle hansgrohe afbouwdelen, dus dat is makkelijk. Of je nu gaat voor de thermostaat of de inbouw douchekraan, beide uitgerust met de eersteklas technologie met een lange levensduur van hansgrohe. De bediening gaat mechanisch, dus je douchekraan verbruikt geen stroom.

Een andere inbouw douche: comfortabel met hansgrohe ShowerSelect

Het intuïtieve bedienings- en designconcept Select toont zich met name bij inbouw douches van zijn gebruikersvriendelijke en elegante kant. Bij de bekroonde ShowerSelect thermostaten en mengkranen kun je tot maar liefst vier waterfuncties met één druk op de knop bedienen. Met een korte klik verander je van douchestraalsoort. Je hebt de keuze uit:

 • ShowerSelect inbouw douchekraan– voor leidingen met een stabiele waterdruk, verkrijgbaar met ergonomisch gevormde greep;
 • ShowerSelect inbouw thermostaat – voor constante watertemperatuur, met comfortabele metalen greep;
 • ShowerSelect inbouw doucheset – met geïntegreerde slangaansluiting en douchehouder.

Verschillende kranen en douches combineren tot een grote inbouw regendouche


Als je je hele badkamer gaat verbouwen, blijft het natuurlijk niet bij een paar losse kranen of douchekoppen. Doordat hansgrohe producten worden ontworpen binnen productlijnen, zijn ze optisch goed met elkaar te combineren, omdat ze dezelfde stijl uitstralen. Combineer bijvoorbeeld een Rainselect douchekraan in mat wit met een Rainmaker Select hoofddouche met witte straalplaat tot een luxe inbouw regendouche. Sommige inbouw producten zijn ook als complete inbouw doucheset verkrijgbaar. Hier hebben wij diverse producten al gecombineerd tot een complete inbouw set. Het enige dat je nog nodig hebt, is een installateur of loodgieter. 

Oud wordt nieuw: badkamer renoveren met de iBox universal

FAQ over inbouwinstallatie

Onze klantenservice heeft gezien dat enkele vragen regelmatig worden gesteld. Hier komen de antwoorden: 

 • Is er bij de installatie van de iBox universal iets misgegaan? Geen reden tot zorg. Wij bij hansgrohe hebben voor alles een oplossing en helpen u graag verder. Neem gerust contact met ons op.
 • Is de iBox universal waterdicht? Ja. iBox en inbouwdelen zijn zelfs geluidontkoppeld, dat wil zeggen: het water stroomt mooi stil tijdens het douchen of baden.
 • Hoe lang is de garantie op jouw product? hansgrohe biedt een vrijwillige fabrieksgarantie van vijf jaar. Is je product al aanzienlijk ouder? Dat geeft niets. Als er later eens wat verkeerd gaat of iets is gaan lekken, dan vind je bij ons reserveonderdelen, die je met speels gemak kunt vervangen (met standaard gereedschap).
 • U heeft nog een iBox uit 2001? Geen probleem. Het inbouwdeel werd sindsdien functioneel niet gewijzigd. Dit houdt in: hij is compatibel met de nieuwste thermostaten en mengkranen met glasoppervlak of Select-technologie. Je kunt je oude ééngreeps mengkraan dus op elk gewenst moment door een uiterst moderne oplossing vervangen.
 • Is je iBox ouder? Ook daarvoor bestaan oplossingen, waarover wij je graag informeren.
Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt