Douches met verschillende standen

Van rechte douchestraal tot waterval - dit zijn de straalsoorten van hansgrohe

Lekker douchen is op elk moment anders: de ene keer wil je snel de shampoo uit je haren spoelen, de andere keer wil je lang genieten van een grote regendouche. In ons eigen straallaboratorium ontwikkelen en optimaliseren wij douchestralen die bij je passen. Voor de dagelijkse lichaamsverzorging, ontspanning of de frisheidskick – met meer dan veertien straalsoorten douche je altijd precies zoals jij wilt.

Sensuele watercocon van fijne waterparels dalen neer vanuit the Raindance S 240 PowderRain hoofddouche \(diameter 240 mm\) en omhult je lichaam.

Hoe douche jij? Vind de straalsoort die bij je past.

Van de fijne stralen van een handdouche tot de weldadige waterval uit een regendouche: Elke douche voelt anders aan. Stromend uit een hansgrohe douche verandert iedere waterstraal in doucheplezier. Toch geldt ook bij douches: smaken verschillen. Grofweg zijn er drie soorten douchers te onderscheiden:

  1. de comfortdoucher die graag langdurig wil genieten.
  2. de sneldoucher die snel al zijn zintuigen wil activeren. 
  3. de fitnessdoucher die voor doelgerichte ontspanning gaat.

Onze uitdaging was om één douche te ontwikkelen voor al deze typen mensen. Het resultaat werd de handdouche Raindance Select S 120 met drie standen. Je kunt wisselen tussen de straalsoorten RainAir, Rain en Whirl en kiest dus zelf voor diepe ontspanning, snelle verkwikking of ontspannende massage – alles comfortabel met een druk op de knop.

NIEUW: PowderRain maakt zelfs fijngevoelige types blij


Het maakt niet uit hoe veel standen er op je douchekop zitten, maar wel welke straalsoorten het zijn. De nieuwste straalsoort heet PowderRain. Bij deze straalsoort komen duizenden microfijne waterparels uit de douchekop. Zo omhult deze douchestraal je gelijkmatig en voelt hij aan als een fijne cocon van water. In de versterkte variant, Intense PowderRain is het aantal straalopeningen nog hoger en het gevoel daardoor nog fijner. Hieraan hebben ook de straalonderzoekers van hansgrohe hun bijdrage geleverd. Dankzij hun metingen is deze fluisterstille en ultiem ontspannende douche ontstaan. PowderRain is verwerkt in de Raindance Select handdouches, hoofddouches en regendouches. Ook de nieuwste Rainfinity douches zijn voorzen van PowderRain en Intense PowderRain. 

Deze standen zitten in de Raindance Select S 120 handdouche:

Welke straalsoort laat jou stralen?

Wij bieden een grote hoeveelheid aan douchestralen, maar uiteindelijk hangt het er vanaf hoe deze bij jou aankomen. Ontdek met welke hansgrohe straalsoorten jij de sleur van alledag gewoon van je af spoelt:

  1. RainAir: een ontspannen doucheregen die binnenin de douche met lucht wordt verrijkt. Het water voelt hierbij bijzonder zacht en volumineus aan, parelt over het lichaam en omhult je met een heerlijk comfortgevoel. Deze streling voor lichaam en geest lijkt op een zomerse regenbui en is een maatproduct voor levensgenieters.
  2. Rain: een krachtige regenstraal met vitaliserende frisheidskick voor het hele lichaam. De aangename waterkracht is uitstekend geschikt voor het uitspoelen van shampoo. Voor een actieve start van de dag en voor het bijladen is deze straalsoort helemaal de juiste.
  3. Whirl: de wervelende massagestraal die de inspanningen van de dag wegdoucht. Hij maakt vooral in de nek- en schouderpartij spanningen los. Net als de vingers van een masseur loopt ook de cirkelende helixstraal draaiend over de huid. De ideale keuze om stress af te bouwen of om jezelf na het sporten wat wellness te gunnen.

Andere hansgrohe straalsoorten zijn RainStream, CaresseAir, IntenseRain, Massage, Mono, TurboRain, Rainflow, Mix en SoftRain. Meer daarover in de fotogalerij. Ontdek ook de nieuwe hansgrohe PowderRain.

Alle douchestralen samen: Een overzicht van de hansgrohe straalsoorten

De veelzijdigheid van een douchekop met meerdere standen 

Verschillende hansgrohe producten combineren een of meerdere standen in een handdouche, hoofddouche of zijdouche. Daarmee kun je bij elke douchebeurt genieten van verschillende straalsoorten, zoals een ontspannen doucheregen of juist een volle, vitaliserende doucheregen.

Het bijzondere aan de hansgrohe straalsoorten: ze ontstaan dankzij technologieën zoals EcoSmart of AirPower. Met EcoSmart kun je water besparen, maar merk je dit niet in de prestaties van je douche. Bij AirPower wordt er lucht bij het water gemengd – de druppels worden daardoor voller en zachter. En daardoor daalt je water- en energierekening.

Of je nu met IntenseRain je zintuigen activeert, met de monostraal doelgericht je huid verzorgt of met RainFlow de stress van alledag wegspoelt: elke hansgrohe straalsoort kan beschouwd worden als een andere ervaring en maakt van water een wellness-ervaring. En douchen tot een favoriete bezigheid.

Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt