Keuken voor elke levenssituatie

Welk keukentype ben ik?

Plan je een keuken die perfect bij jouw leven past? Kom hier te weten hoe het middelpunt van de keuken je alledaagse leven vergemakkelijkt: afhankelijk van de vraag of deze voor een gezin wordt ontworpen of voor jou alleen. Of dat je een echte keukenprins bent of veel aandacht hebt voor design. Misschien moet je wel voor een praktische keuken gaan...

Type keuken: Gezinskeuken met ruimte en gebruikerscomfort.
De gezinskeuken is gericht op verschillende gebruikers en het veelzijdige alledaagse leven in deze leefruimte.

De gezinskeuken voor het turbulente leven van alledag

De gezinskeuken is het toneel van bijna het hele gezinsleven: eten bereiden voor groot en klein, niet zelden tegelijkertijd, nieuwtjes uitwisselen en handen wassen, tussendoor een glas water halen en niet te vergeten de drinkbak van je huisdier bijvullen. Hier is veel opbergruimte en werkoppervlak vereist. De droomkeuken voor de meest uiteenlopende taken stel je slim samen met een dubbele spoelbak of een grote spoelbak met extra afdruipvlak, waar een zeer functionele keukenmengkraan  bij hoort. Een onderling afgestemde combinatie van spoelbak en mengkraan komt jou en de kleintjes hierbij letterlijk en figuurlijk tegemoet. Bij een hansgrohe spoelbakcombinatie is de bediening op de voorste spoelbakrand gemakkelijk bereikbaar en in de onderkast is kostbare opbergruimte ook daadwerkelijk opgeruimd: de geïntegreerde sBox bergt de uittrekslang ruimtebesparend op in een vast gemonteerde box. Deze zorgt ervoor dat je de slang die je actieradius aanzienlijk uitbreidt, comfortabel uit kunt trekken en ook betrouwbaar weer ingetrokken wordt.

Deze producten rondom de spoelbak vallen bij elk gezinslid in de smaak

Keuken voor semi-professionals en ambitieuze hobby-koks.
Daar dromen hobbykoks van: het water is bliksemsnel precies daar, waar het nodig is. Uittrekbare vuistdouche en eenhandige omschakeling met een druk op de knop dankzij Select.

Hobbykoks: steken de chefs naar de kroon 

Of ben je de hobbykok en houd je ervan als zelfs complexe arbeidsprocessen op rolletjes gaan? Dan vind je overzichtelijk georganiseerde opbergruimte en optimale functionaliteit op de werkplek rond het watertappunt ook belangrijk. De hoogwaardige keukenmengkraan moet in een handomdraai leveren: water in de benodigde straalsoort en temperatuur voor het afspoelen van groenten, vis en vlees en niet in de laatste plaats voor exact gericht vullen van pannen. Dit werkt allemaal bijzonder gemakkelijk met één druk op de knop dankzij de Select-technologie; ook als men de handen vol heeft, bijvoorbeeld in het voorbijgaan met de handrug. De ComfortZone voor de omgang met verschillend hoge pannen en een grote actieradius met de bijzonder soepel werkende slanggeleiding maken keukenwerk efficiënt. Ga ook na of je twee spoelbakken naast elkaar voor verschillende werkzaamheden of een grote spoelbak met voldoende ruimte voor zelfs bakplaten en pannen wilt. hansgrohe geeft vijf jaar garantie op de keukenmengkraan en de kardoes – voor langdurig plezier aan onze producten, ook bij zeer intensief gebruik.

Zo werk je optimaal op je eigen kookeiland

Keukentip: ergonomische keuken voor alle generaties.
Als meerdere generaties in de keuken werken, zijn ergonomie en eenvoudige bediening prettig voor iedereen.

Moderne keuken voor alle generaties

Wil je een keuken waarin je ook in de toekomst ontspannen kunt werken? Hier vind je tips hoe de keuken dusdanig slim kunt ontwerpen voor de tijd dat een en ander niet meer zo vlot gaat. Ergonomische en rugontziende indeling van opbergruimte, elektrische apparaten en werkhoogtes ontlasten gebruikers van elke leeftijd. Kies indien mogelijk een oven en vaatwasmachine op ooghoogte. Daarnaast zijn volledig uittrekbare laden en uitschuifelementen een must: zo voorkom je moeilijk bereikbare hoekjes in kasten. Ook goede verlichting, een effectieve indeling voor korte afstanden zonder struikelgevaar en een eenvoudige bediening zijn pluspunten voor ergonomie. Zo bieden keukenmengkranen met Select-functie ultiem comfort bij de spoelbak, die daarmee het keukenwerk voor iedereen vergemakkelijken. Water gaat na één druk op de knop stromen in de vooraf ingestelde temperatuur en straalsterkte en kan net zo makkelijk weer uitgezet worden: uiterst comfortabel als je je handen vol hebt of vieze handen van het keukenwerk hebt. Bedieningscomfort aan het aanrecht is juist voor mensen met een beperkte actieradius doorslaggevend: ComfortZone voor de optimale hoogte of bedieningselementen binnen handbereik zijn hierbij een grote hulp.

Keukenergonomie voor iedereen

Keukentip: deze keuken richt zich op design.
Met de geselecteerde keukenmengkranen aan de bijpassende spoelbak wordt stijl in de keuken benadrukt, zonder enige concessies aan functionaliteit te doen.

Keuken-highlights horen thuis in het moderne designwonen

Plant je een keuken die met exclusief design bijzondere accenten aanbrengt in je woonomgeving? Laat dan de keukenmengkraan tot een highlight bij de spoelbak worden! Misschien is bij jouw een kookeiland met werkoppervlak en spoelbak het nieuwe middelpunt in de open woonkeuken? Combineer de minimalistische geometrie en fraai gevormde elegantie van de hansgrohe mengkranen tot uw eigen designambiance. Ook bij de keuze van de spoelbak kan je woonstijl gevolgd worden: om het even of je de voorkeur geeft aan puristisch en aan de glans van roestvrij staal en strakke lijnen of juist meer aan warme en natuurlijke materialen. Niet in de laatste plaats in contrast met andere oppervlakken wordt de intelligent vormgegeven spoelbak het optische middelpunt in je keuken en weet hij elke dag opnieuw te fascineren. hansgrohe keukenmengkranen zijn pronkstukken met volmaakt design: Hier zit de veelvuldig onderscheiden ontwerpstudio Phoenix Design achter, dat ook verantwoordelijk is voor de hansgrohe spoelbakken.

Eyecatcher voor het aanrecht

Altijd goed advies

Kranen en douches van hansgrohe kopen in de buurt